nlc.hu
Trend

Divattrendek a New York-i Divathétről - 2023 tavasz-nyár

Színek, sziluettek és rengeteg csillogás – Biztos lesz kedvenced a New York-i Divathét trendjei közül

Csodálatos kollekciókat mutattak be a New York-i Divathéten, már csak kikapcsolódásnak is érdemes megnézni a fotókat.

Lezajlott a New York-i Divathét, melyen már a 2023-as tavaszi-nyári kollekciókat mutatták be a divattervezők. Mutatjuk a meghatározó divattrendeket, amik nem mentesek a szexi, ultrafeminin részletektől. 

New York-i Divathét 2023 tavasz-nyár

New York-i Divathét 2023 tavasz-nyár (Fotók: Profimedia)

Mindenhol színek

A poszt-covid színvágy úgy tűnik, csúcsra ért és egyúttal megpihent egy picit. A kollekciókat érezhetően nemcsak azért határozta meg a játékos színválasztás, mert a tavaszhoz és nyárhoz illik az élénkség. Sokkal inkább a vágyainkat, érzéseinket jellemző könnyed vidámságra vágyakozás az, ami ihletet adhatott a színválasztásokhoz – helló, dopaminöltözködés. Mégis, a pár szezonnal ezelőtti neonparádé elmaradt, a telt, gazdag tónusok és az üde pasztellek egyformán jellemzők voltak, a színeket pedig inkább az anyagválasztással tették még élettel telibbé. 

New York-i Divathét - Michael Kors 2023 tavasz/nyár
Megnézem
Összes kép (4)

Szatén

Az előzőekben emlegetett anyagválasztás egyik nyertese a selyem és szatén lett. A nemesen fénylő anyag jól passzolt nemcsak az alkalmi ruhákhoz, de a kilencvenes évek és az ezredforduló stílusához is, mely továbbra is meghatározó stílusjegy marad. Mi több, számos gyönyörű, irodai szetteket ihlető ruhákat is láthattunk. A szatén tehát nyerő választás nem csak most, de a következő szezonban is, érdemes vele számolni.

New York-i Divathét - Jason Wu 2023 tavasz/nyár
Megnézem
Összes kép (4)

Diszkócsillogás

A New York-i bemutatókra alapvetően jellemző, hogy a kollekciókat meghatározza a kozmopolita partiruhák csillogása, nem volt ez másként most sem. Elég csak Tom Ford kollekciójára pillantani, de említhetnénk Brandon Maxwell pasztell kreációit, amik olyanok voltak, mintha egy impressszionista festmény virágai kerültek volna át a csillogó kelmékre. A fényjáték tehát kedvelt és ajánlott trükk, ha némi látványosságot vinnénk az öltözködésbe, és nem kell, hogy az alkalmi ruhákra korlátozódjon döntésünk.   

New York-i Divathét - Tom Ford 2023 tavasz/nyár
Megnézem
Összes kép (4)

Fehérneműhatás

Már az idei nyáron is meghatározó irányvonalat jelöltek a divatban a fűző szabású felsők, és úgy tűnik, nem lesz ez másként jövőre sem. A Fendi prezentálta a trend leglátványosabb darabjait, de fontos megjegyezni, előtérbe kerül minden szabásvonal és kialakítás, ami alapvetően a fehérneműkre jellemző, legyen az kombiné vagy melltartó. Szexi és nagyon feminin, nappal érdemes blézerrel tompítani a látványt.

New York-i Divathét - Fendi 2023 tavasz/nyár
Megnézem
Összes kép (4)

Áttetsző részletek

Egy kis pucérkodás kell, a divattervezők szerint legalábbis mindenképp. Áttetsző kelmék garmadáját dolgozták fel a muszlinon át a csipkés vagy hálós anyagokig annak érdekében, hogy a felső, vagy akár az egész öltözék ne csak kövesse a test vonalát (ami egyébként jellemző ruhakialakítása volt a divathétnek), de láttatni is engedje azt. Tory Burch kollekciója remek példa erre, de említhetnénk Prabal Gurung alkotásait vagy a Marnit, ahol leheletvékony kötött felsőkkel érték el a wow-hatást.

New York-i Divathét - Tory Burch 2023 tavasz/nyár
Megnézem
Összes kép (4)

Elegáns streetwear

Az utcai divat kényelmét, a streetwear jegyeit szívesen keverték a glamúrral, ami egészen izgalmas, lezser szetteket eredményezett. Tommy Hilfiger és a baguett táskája 25. szülinapját ünneplő Fendi kollekciójában is tetten érhető volt ez a stílusos lazulás, amit helyenként a kilencvenes évek végének divatjegyei is színesítettek.

New York-i Divathét - Tommy Hilfiger 2023 tavasz/nyár
Megnézem
Összes kép (4)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top