nlc.hu
Trend

Marge Zsuzs lemezbemutató koncert és különleges vendégei

Marge lemezbemutató koncertje többről szól mint az új dalokról, különleges vendégeket hívott az eseményre

A lemezbemutató egy odafigyelésre és támogatásra építő kezdeményezés is egyben.

Szeptember 17-én lesz Marge Zsuzs című albumának bemutatója az Akvárium Klubban, ám az esemény nem csak emiatt lesz érdekes. Különleges este keretében tér vissza a színpadra Marge, hogy megmutassa, hogyan lehet egy lemez és egy alkotási folyamat önmagán is túlmutató, hogyan lehet egy előadó reményt adó, inspiráló és menedéket nyújtó a legnehezebb helyzetekben is.

Szeptember 17.:Marge Zsuzs lemezbemutató

Szeptember 17.:Marge Zsuzs lemezbemutató

A lemezbemutató egy odafigyelésre és támogatásra építő kezdeményezés is egyben, Marge ugyanis erre az estére vendégül hívta az Instagramoldalán futó Szerdán Margenál sorozatban bemutatott szervezeteket, hogy az offline térben is alkalmunk legyen találkozni olyan egyesületek és alapítványok dolgozóival, mint

  • a Kék pont, akik munkatársai összehangoltan nyújtanak egészségügyi, szociális és jogi szolgáltatásokat a pszichoaktív szerhasználó klienseknek,
  • a NANE,  Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület, mely a nők és a gyerekek ellen elkövetett erőszakkal szemben lépnek fel
  • a Patent Egyesület, ami egy nők elleni erőszakkal foglalkozó segítő, jogvédő szervezet,
  • a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) emberi jogi jogvédő civil szervezet,
  • a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány, melynek tevékenységi körében a gyermekjog, gyermek- és ifjúságvédelem tartozik, vagy éppen
  • a Császárvonal, melynek célja, hogy a a császármetszéssel kapcsolatosan adjon teljes körű és hiteles információkat a nők számára.

Az album

Marge egész fiatalon Zsuzs néven kezdett zenélni, a Zsuzs album így nem más, mint a múlt, a szembenézés, a megtett útra való visszatekintés. „Nem az a fontos, hogy hol vagy most, hanem hogy honnan jöttél, és mennyi mindenen mentél át, amíg megérkeztél ebbe a pillanatba” – vallja az énekesnő. A színpadon most debütáló lemez bátor szembenézés minden eltitkolt, de megélt fájdalommal, pusztító, de legyőzött nehézséggel, amit Marge legkisebb gyermekének, első kislányának gyógyító és leheletfinom megjelenése tesz egészen különlegessé. Az életút így teljes, a dalokból érezhető múlt rögös hidegségéből megérkezve a puha teljességbe.

Szerdán Margenál

Az este nem csupán a befelé figyelésről szól, hanem a segítségnyújtás fontosságáról is, ahogy az az egész alkotói folyamatot is végigkísérte. Az elcsendesedés időszakában Marge különleges és egyedülálló módját találta meg annak, hogyan adjon útmutatót, támogatást követőinek a közösségi média felületein a kihívásokkal teli időkben. Ez a példaértékű vállalás hívta életre a Szerdán Margenál tartalmakat kommunikációs teret adva egyéni és társadalmi szinten is fontos szervezeteknek, és egyben valódi segítséget nyújtva a rajongóknak.

A meghívott szervezetek vagy közvetlenül nyújtottak kapaszkodót Marge életének egy-egy nehéz időszakában, vagy munkásságukat általában tekinti inspirálónak és támaszt nyújtónak. A szokatlan, de példaértékű vállalás pedig azonnal életre kelt: a Szerdán Margenál alkalmak komoly sorsfordító pillanatokat hoztak, bizonyítva hogy milyen fontos és felelős döntés, ha az előadóművészek felé forduló figyelmet felelősségteljesen használja valaki.

Építsünk Univerzumot!

Ezt a fontos estét zeneileg aZorka nyitja, aki fantasztikus hangja mellett dalszövegeiben annak is lenyomatát adja, hogy egy fiatal lány milyen kérdésekkel szembesül ma, és azokkal hogyan birkózik meg. Önazonossága, egyszerű, őszinte letisztultsága tökéletes indítója ennek az összekapaszkodásra és nagy találkozásokra is lehetőséget adó programnak.

Szeptember 17-én mindenki megtapasztalhatja, milyen felszabadító és energizáló, amikor újra rátalálunk saját erőnkre, és felismerjük azt a védőhálót, amit a körülöttünk lévő emberek, szervezetek nyújthatnak nekünk. Megtesszük az első lépést önmagunk és egymás felé, és elkezdünk építeni valami újat, valami otthonosabbat, valami közöset. Erre az estére nem közönséget várnak, hanem azt, hogy mindenki elhozza önmagát, úgy, ahogy éppen van, mert számít, aki vagy!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top