nlc.hu
Sztárok

Tóth Andi után Marge is abbahagyja a zenélést

Tóth Andi után újabb magyar énekesnő hagyja abba a zenélést

Marge megtörten vallott a tapasztalatairól.

Tóth Andi a minap bejelentette, abbahagyja az éneklést, ugyanis egy ideje nem hoz neki boldogságot, amit csinál, pedig gyermekkora óta a zene jelentette számára az örömet. A szakma egy része értetlenül áll a tehetséges énekesnő döntése előtt, korábbi mentora, Szikora Róbert és a Neoton Família énekesnője, Csepregi Éva is kifejtették, hogy szerintük nem jó az irány.

Marge

Marge (Fotó: Rozmanitz Gábor)

Mások, például Horányi Juli az együttérzésüket fejezték ki és arról beszéltek, hogy manapság borzasztó nehéz nőként érvényesülni a magyar zeneiparban. Most egy újabb énekes csatlakozott ehhez a táborhoz: Marge – vagy polgári nevén Batta Zsuzsanna – aki Instagram-posztban jelentette be, hogy ő is visszavonul a színpadról.

„Az utolsó nagy koncertemen a Budapest Parkban. Megtörten, egy olyan karrier ívben, ahol a rosszabbnál, rosszabb döntések sorozatának áldozataként zuhantam lefelé »mind szakmailag, mind emberileg«. Nehéz volt felállni belőle és még nehezebb azt mondani ‘mindennap, hogy jó nekem, ha nem énekelek, mert amikor énekeltem, boldogtalan, elveszett, magányos és kihasznált voltam.” 

Nőként. Nem – nem rinya ez, hanem a magyar szólista nők valósága a zeneiparban

– írta, hozzátéve, hogy a nagy rendezvények csak férfiakkal és zenekarokkal kommunikálnak, a nők pedig nem emelik fel egymást. Az énekesnő nem tartja kizártnak, hogy a jövőben még visszatér a zenéléshez, de egyelőre más irányba szeretne indulni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top