nlc.hu
Trend

40 millió forintért vettek egy 140 éves Levi’s farmert

40 millió forintért adtak el egy 140 éves Levi’s farmert: így néz ki most

Egy árverésen 87 400 dollárt, azaz nagyjából 40 millió forintot adtak egy 1880-as évekből származó Levi’s farmerért. Az új tulajdonosa nem valószínű, hogy viselni fogja az utcán.
Levi's

Szokás mondani, hogy előbb-utóbb szinte minden drága lesz, ha elég régi. Persze van ebben némi túlzás, de a történtek szerint az elmélet a márkás farmernadrágokra biztosan áll. A Levi’s farmernadrágot nem egy széfben őrizgették ilyen sokáig, hanem egy új-mexikói bányában leltek rá pár éve – írja az rtl.hu.

Valószínűleg egy bányász viselhette még az aranyláz idején, a szárai fehér viasszal vannak összepöttyözve, mert a tulajdonosa gyertyafénynél dolgozott. Ezt leszámítva azonban nagyjából úgy fest, mint a mai farmernadrágok. Az antik ruhadarabra Kyle Haupert San Diego-i használtruha-kereskedő csapott le az árverésen. Az aukció weboldalán „jó/viselhető” állapotúként tüntették fel a nadrágot. Öt éve a nadrág még 23 ezer dollárért talált gazdára, vagyis ennyi idő alatt kis híján megnégyszerezte az árát, ami arról árulkodik, hogy jó befektetésnek számít.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top