nlc.hu
Trend
86 évesen is versenyzik a testépítő nagypapa

86 évesen is versenyzik a testépítő nagypapa, és esze ágában sincs abbahagyni

Az idős japán férfi 100 éves koráig indulna testépítő versenyeken.
Kanazawa Toshisuke 86 éves testépítő verseny közben

Attól, hogy valaki idősebbé válik, nem jelenti azt, hogy abba kellene hagynia azokat a dolgokat, amelyeket kedvel, és fontosnak tart az életében. A japán Kanazawa Toshisuke például 86 éves korában is aktív testépítő, és versenyeken vesz részt.

Legutóbb nem jutott ugyan a legjobb 12 közé, de egyáltalán nem volt csalódott. „Remélem, néhányan megkedveltek, amikor látták, hogy ilyen idősen is részt veszek egy ilyen versenyen” – mondta Kanazawa.

A férfi 20 éves korában vett részt az első versenyén, négy évvel később pedig első helyezett lett. 27 évesen ismét megszerezte a Mister Japan címet, majd 34 éves korában visszavonult a profi body buildingtől. Ám hiányzott neki a versenyzés, ezért felesége biztatására 50 éves korában visszatért.

A 40 éveseknél idősebbek kategóriájában 15-ször lett japán bajnok, de világszinten is az élvonalba tartozik: 2016-ban a hatodik helyen végzett a 65 év fölöttiek világkupáján, ahol ő volt a legidősebb résztvevő.

Az idős testépítő férfi egyelőre nem gondol a visszavonulásra, még legalább négy évig szeretne versenyezni. Idén augusztusban második lett a Hokkaidóban megrendezett Japan Masters megmérettetésen, novemberben pedig egy spanyolországi versenyre utazik.

„Még mindig nem vagyok a célvonal közelében. Fontos, hogy folyamatosan tűzzünk ki célokat és vállaljunk kihívásokat függetlenül attól, hogy hány évesek vagyunk” – mondja Kanazawa. – Szeretnék példát mutatni a világ többi nagypapájának és nagymamájának azzal, hogy 100 éves koromig egészségesen élek.”

(Kiemelt kép: Instagram/toshisuke.kanazawa)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top