nlc.hu
Trend

Szépságápolás sütőtökkel

Így készíts sütőtökös arcpakolást!

Amellett, hogy finom és nem elhanyagolható módon trendi, a sütőtök a bőrödnek is jót tesz.

A Starbucks kávézólánc által 2003-tól bevezetett pumpkin spice latte, vagyis a tökfűszeres tejeskávé világméretű trendet indított el, nem csupán a gasztronómiában, de a szépségápolásban is. Számos márka kínál – különösen ilyenkor, az őszi időszakban – pumpkin spice kozmetikumokat, melyek optimális esetben sütőtökből származó összetevőket tartalmaznak. Ezek pedig valóban nagyon jót tesznek a bőrnek. 

Az International Dermal Institute szerint a sütőtök gyümölcsenzimei és benne található alfa-hidroxisavak kisimítják és ragyogóvá teszik a bőrt, illetve stimulálják az új sejtek termelődését. A sütőtök jótékony hatású összetevői közé tatozik az A-vitamin és a C-vitamin is, amelyek fokozzák a kollagéntermelést, ezéltal pedig lassítják a bőr öregedését. További előnye, hogy hatékony a hiperpigmentáció ellen és fényesebbé teszi a fakó arcszínt.

A sütőtökben cink is található, mely a bőr zsírosodását tartja kordában, megelőzve a pattanások kialakulását.

A tökmag E-vitaminban és esszenciális zsírsavakban gazdag, mely erősíti a bőr védőrétegét. Ez az úgynevezett lipid gát felelős a bőr feszességének, hidratáltságának és puhaságának megőrzéséért. A bőrsejtek közötti lipidréteg segít csökkenteni a vízveszteséget, így a bőr egészséges és táplált marad.  

Sütőtökös arcpakolás

Fotó: Getty Images

Csináld magad!

Sütőtökös arcpakolást persze nem csak boltban vásárolhatsz, de akár házilag is kikeverhetsz egyet. Íme egy egyszerű recept!

Hozzávalók:

  • Fél bögre friss, nyers sütőtök
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál fahéj

Így készül:

  1. A nyers sütőtököt alaposan nyomkodd össze villával vagy még jobb, ha robotgépben pürésíted!
  2. Add hozzá az őrölt szerecsendiót és a fahéjat!
  3. Keverd hozzá a mézet és a fahéjat!
  4. Addig kevergesd, míg krémes állagú nem lesz. 
  5. Kend fel az arcodra és hagyd hatni 15-20 percig!
  6. Mosd le langyos vízzel!

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top