Elhunytak tetoválásait menti meg egy cég

nlc | 2022. November 03.
Bármennyire bizarrnak is tűnik, nagyon is van igény a szolgáltatásra.

A clevelandi székhelyű Save My Ink Forever nevű cég lehetőséget kínál az embereknek, hogy haláluk után a tetoválásaikat műalkotásokként őrizzék meg. 

A Sherwood család több generáció óta temetkezési szolgáltatásokkal foglalkozik. A családfő, Michael és a fia, Kyle épp a barátaikkal italoztak, amikor az egyikük felvetette, hogy szeretné, ha a tetoválásai valahogy megmaradnának akkor is, ha ő távozik az élők sorából. Először csak nevettek az ötleten, később azonban elgondolkoztak rajta. A tetoválások gyakran igen sokat jelentenek a viselőiknek, illetve akár a családjuknak is, ezért voltaképpen logikus, hogy akadnak olyanok, akik szeretnék megőrizni azokat az örökkévalóságnak. Miután kidolgoztak egy technikát a tetoválások eltávolítására és tartósítására,  Sherwoodék megalapították a Save My Ink Forevert, és elkezdtek rendeléseket felvenni.

(Fotó: Save My Ink Forever)

„Megpróbáljuk a lehető legméltóbb módon csinálni. Az emberek számára ezek közül néhány valóban műalkotás. A családnak ez egy lehetőség arra, hogy ne csupán a földi maradványokról vagy a temetésről rendelkezhessenek, de megmaradjon számukra egy darab a szeretett személyből” – fejtegette Kyle Sherwood. 

Magáról a konzerválási eljárásról nem árultak el részleteket, csupán annyit, hogy egy meglehetősen összetett folyamat, mely nagyjából három-négy hónapot vesz igénybe. Miután elkészült, egy pergamenszerű műalkotás jön létre, mely további karbantartást nem igényel.

A céghez érkeznek olyan megrendelések is, mint például, hogy a tetoválásokból készítsenek könyvborítót vagy lámpaernyőt, ilyesmit azonban nem vállalnak, ahogyan arc vagy genitális tetoválásokat sem tartósítanak, az elhunytak méltóságának megőrzését ugyanis rendkívül fontosnak tartják.

via

Exit mobile version