nlc.hu
Trend

Szappanszemöldök tutorial

Így készítsd el a népszerű szappanszemöldököt. Nem ördöngösség, és szuper látványos az eredmény

Megkerülhetetlen trend lett a szappanszemöldök, ha még nem próbáltad, most megnézheted, hogyan készül.

Talán még a globális szappanvásárlás mértékét is megdobta napjainkra a szemöldökformázási trend, ami nem hogy végigsöpört a közösségi médián, de egyenesen beköltözött oda. A szappanszemöldökről van szó, ami hála az égnek sem formájában, sem színében nem hasonlít névadójára, sokkal inkább annak szőrszálrögzítő képességét veszi igénybe. Filléres hack, mutatjuk is, hogy készül.

Kaia Gerber modell

Kaia Gerbernek is gyakran formázzák ezzel a technikával a szemöldökét. – Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic

Mi a szappanszemöldök?

A szappanszemöldök hasonló a szemöldöklaminálási technikához, ám annál lényegesen egyszerűbb, otthon is végezhető formázási módszer. Lényege, hogy a szőrszálakat a természetes növekedési irányuknak megfelelően kifelé-felfelé fésüljük, szétválasztjuk őket, hogy minél többnek, dúsabbnak hasson az eredmény, amit a szappanos eleggyel rögzítünk is. A láthatóan szétválasztott szőrszálaktól természetes hatású, és még a vékonyabbra szedett szemöldöknek is tud plusz volument nyújtani.

Mire van szükség a szappanszemöldök elkészítéséhez?

Szokásos szemöldökformázódon felül mindössze három dolgot igényel a módszer:

  • szappan: vásárolhatsz hozzá direkt szemöldökformázáshoz gyártott szappant és hajformázó krémmel is működik a varázslat, de tökéletesen megteszi bármilyen glicerines szappan a legközelebbi drogériából, mi is ezzel mutatjuk be az elkészítését; 
  • spirálkefe;
  • sminkfixáló.

Plusz nem árt egy jó kis how-to videó sem, ezt mi a Krémmánia TikTok oldaláról kölcsönöztük, segítségével garantáltan menni fog az elkészítése.

Így készítsd el a szappanszemöldököt

1. lépés: Tegyél egy kis sminkfixáló folyadékot a szappanra, és a spirálkefével jól habosítsd fel.

szemöldökszappan formázása első lépés

Fotó: TikTok/Krémmánia

 

2. lépés: Ezt követően a szőrszálak növekedési irányával megegyezően húzd végig többször a spirálkefét a szemöldöködön, így eloszlatva a szappanhabot. Közben a kívánt formát is kialakíthatod, megadhatod a tökéletes ívet.

szappanszemöldök kialakítása - formázás

Fotó: TikTok/Krémmánia

3. lépés: Várd meg, míg teljesen megszárad a felvitt szappan.

4. lépés: Szokásos szemöldökformázóddal töltsd ki a réseket, pontosítsd az ívet. Szemöldököd sűrűségétől függően különféle formázó termékeket használhatsz, ceruzát, filcet, vagy por állagút is – kiválasztásukhoz itt találsz egy kis plusz segítséget. Ilyen látványos lehet az eredmény:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top