nlc.hu
Trend

A flitteres ruhák viselése

Így (ne) hordd a flitteres ruhákat!

A flitteres ruha kifejezetten látványos, de legalább annyira kockázatos viselet. Elmondjuk, mi mindenre figyelj, hogy elkerüld csillámkatasztrófákat.

Bár a flitteres ruhadarabok egész évben jelen vannak a divatban, azonban a fő szezonjuk jelenleg az év végi ünnepek időszakában van. Bár a flitteres csillogás kétségkívül nem épp a visszafogottságról szól, azonban bizonyos szabályokat célszerű betartani, ha szeretnél ízlésesen kinézni ezekben a holmikban. 

Főszerepben: a flitter

Flitteres ruhák viselése

(Fotók: Getty Images)

A flitteres ruha – szakkifejzéssel élve – statement darab, vagyis egyfajta kinyilatkoztatás az öltözködésedben, éppen ezért a legfőbb alapszabály, hogy hagyd ennek megfelelően érvényesülni. Ne párosítsd más, hasonlóképpen erőteljes hatású ruhákkal és kiegészítőkkel, mivel akkor az outfit nem szimplán sok lesz, hanem egyenesen rengeteg. 

Flitteres ruhák viselése

(Fotók: Getty Images)

A legjobb, ha letisztult, egyszerű holmikkal kombinálod. A flitteres ruha kísérőjeként tehát felejtős minden ami túlzó, ami túllicitál, így többek között a mintás, harsány, fényes vagy épp oversize cuccok.  

Flitteres ruhák viselése

(Fotók: Getty Images)

Rétegezés esetén igyekezz egy stílusvilágon belül maradni! Válassz sötét vagy neutrális árnyalatú, elegáns, sikkes darabokat! Ugyanez igaz a lábbelire is.

Szabás

Flitteres ruhák viselése

(Fotók: Getty Images)

Mivel a flitteres ruha eleve kellőképpen feltűnő, nincs szükség a hatás további fokozására olyasmikkel, mint például a mélységesen mély dekoltázs, vagy épp a csípőig érő sliccelés, ezek ugyanis nemhogy hozzátennének az összhatáshoz, sokkal inkább olcsósítják, vagy egyenesen közönségessé teszik a megjelenést. A csillogás már önmagában véve is szexi és atombiztosan kiemel a tömegből. Akkor is így tesz, ha a ruha történetesen hosszú ujjú és garbó nyakú. 

Flitteres ruhák viselése

(Fotók: Getty Images)

A flitteres ruháknak nem kell szükségképpen cuppanósan szűkeknek, pláne rövideknek lenniük, azonban lényeges, hogy a szabás minimum részben vagy jelzésértékkel, de mégiscsak kövesse a test vonalait, emelje ki például a vállakat vagy a derekat. A túl laza szabású vagy zsák jellegű cuccoknak, melyek gyakorlatilag csak úgy lógnak viselőjük testén, a legkevésbé sem áll jól a flitter. És bár kétségkívül kaphatók ilyen modellek is a boltokban, ám ez még nem jelenti azt, hogy meg, illetve fel is kellene venni őket.

Színesben

Flitteres ruhák viselése

(Fotók: Getty Images)

Amikor flitteres ruháról van szó, színek tekintetében a fekete, az ezüst vagy a szolidabb tónusú arany a legkevésbé kockázatos választás. Divatban vannak azonban más színű flitterek is, ebben a szezonban főképp a rózsaszín, a lila és a zöld. A flitteres holmikra általában is, az ilyen árnyalatokra pedig fokozottan érvényes, hogy a szett további elemeit úgy válaszd meg hozzájuk, hogy vagy egy színvilágon belül maradj – tehát például rózsaszín ruhához hasonló árnyalatú rózsaszín táskát és cipőt vegyél fel –, vagy pedig gondolkodj határozott kontrasztokban, azon belül is az élénkebb színeket leginkább feketével párosítva.

Hétköznapi darabokkal

Flitteres ruhák viselése

(Fotók: Getty Images)

A flitteres ruhákat ugyan elsősorban alkalmi viseletként tartjuk számon, azonban jó ideje nincs már érvényben olyan divatszabály, hogy ne vehetnénk fel ilyesmit akár hétköznap is, ennek megfelelő street style jellegű ruhadarabokkal kombinálva. Hibátlanul passzolnak mondjuk a farmerhez, de párosíthatók akár kötött pulóverrel is. És a határ nagyjából itt húzódik meg. A sportos darabok, például a melegítő ugyanis már nem illik hozzájuk.

Kabáttal

Flitteres ruhák viselése

(Fotók: Getty Images)

A téli időszakban magától értetődő, hogy valamilyen kabátot is húznunk kell a flitteres szettünkhöz. Amik abszolút nem jöhetnek szóba ilyenkor, azok a pufikabátok, illetve a hegymászó- vagy hasonló típusú sportdzsekik. Flitteres öltözékhez egyértelműen szövetkabát vagy műszőrme bunda dukál. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top