nlc.hu
Trend

Kabát divat 2022-2023

40 trendi télikabát, amiben nem fogsz fázni

A 2022-2023-as télikabát divat végre az igazán fázósaknak kedvez. Mutatjuk a szezon meghatározó trendjeit.
Télikabát

A 2022-2023-as szezon télikabát-divatját alapvetően a visszafogottság határozza meg, kivéve, ha a pufikabátok méretéről van szó. Íme a hat legfontosabb irányzat!

Szövet 

A szövetkabát az évszak egyik klasszikusa, mely azonban évről évre kicsit másmilyen változatban dívik. Ezen a télen a minimum térdig vagy az alá érő hossz a legmeghatározóbb jegy a szövetkabátokon. A duplasoros gombolás mellett felkapott az átlapolós, megkötős fazon, emellett megjelentek a fast fashion márkáknál a kifutók idei óriási favoritjai, a beépített sállal rendelkező modellek is, melyek egyébként valóban praktikusak és még látványosak is. Az olyan alapszínek mellé, mint a fekete, a camel, a szürke és a barna, ebben az idényben becsatlakoztak a zöld legkülönfélébb árnyalatai is a khakitól a türkizesig.

Szövetkabátok
Megnézem
Összes kép (8)

Műszőrme gallér

A szezon nagy visszatérője a műszőrme gallér, méghozzá elsősorban a szövetkabátokon, még elegánsabbá téve a ruhadarabot. A legdivatosabb megoldás, ha a műszőrme a kabát mély V-alakú gallérját teljes egészében fedi és annak árnyalatával teljesen vagy szinte teljesen megegyezik, kiemelve a mellkast.

Műszőrme

A műszőrme bundák évek óta stabilan tartják magukat a divatban és ebben nem lesz változás idén télen sem. Ebben a szezonban a puha, selymes, rövidebb szálú változatok a legtrendibbek, a csípő alá érőtől az oversize-ig mindenféle hosszban és fazonban. A korábban népszerű élénk színű, illetve mintás darabok viszont egyértelműen visszaszorultak, idén a fekete mellett a bézses, barnás, vagy legfeljebb pasztell árnyalatú, egyszínű modellek aktuálisak.

Műszőrme bundák
Megnézem
Összes kép (8)

 

Műirha

A hetvenes évek stílusát idéző műirhák tavaly mentek különösen nagyot, de velünk maradtak a 2022-2023-as télre is. A dzseki fazontól a térd alá érő, megkötős szabásig mindenféle kivitelben felkapottak, a barna összes létező árnyalatában, valamint feketében is. Kombinálhatók lazább, például farmeres összeállításokkal, de elegánsabb outfitekkel is.

Műirha
Megnézem
Összes kép (5)

Pufi 

A pufikabátok a legkevésbé sem meglepő módon szintén nem mentek ki a divatból. Sőt! Valójában rég voltak ennyire dominánsak, mint ezen a télen. A szokványosnak mondható, csípő alá vagy combközépig érő változatok  is jelen vannak ugyan, azonban ebben a szezonban a legmeghatározóbb fazon a kategóriában egyértelműen a térd alá, sőt akár bokáig is leérő, minél bőségesebben kitömött oversize verzió, mely szinte „felfalja” a viselőjét, cserébe viszont kiválóan melegít. Textúrában a matt, a közepesen fényes, a műbőr és a magasfényű is megy, színeket tekintve az élénk árnyalatok jelenleg felejtősek, inkább a fekete-bézs-barna-zöld palettáról érdemes válogatni. 

Pufikabátok
Megnézem
Összes kép (8)

Steppelt

A pufikabátok sikkesebb rokonai, a steppelt kabátok is ott vannak a 2022-2023-as szezon legtrendibb darabjai között, mégpedig igen hangsúlyos módon. A rombusz alakú, valamint a retró paplanokét idéző steppelés egyaránt menő, színekben pedig az autentikus zöld mellett a visszafogottabb pasztellek, a földszínek, a kék árnyalatai és persze a fekete játszik.

Steppelt kabátok
Megnézem
Összes kép (7)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top