nlc.hu
Trend

Óriás sál megkötése

Divatban az óriás sál, mutatunk 3+3 egyszerű megkötési módot, hogy ne temessen maga alá

Némelyik sál akkora mint egy pléd, de nem kell, hogy úgy is nézzen ki rajtunk.

Az óriás sálak a tél kedvencei, amik hatalmas, puha plédnek is beillenek, ám mégis ki szeretné, ha úgy nézne ki, mint akit élő egyenesben készül egy lepel maga alá temetni? Hogy ezt elkerüljük, nem szükséges lemondani az XL-es sálakról, elég, ha kiegészítőnket trükkös tekerésekkel és laza libbentésekkel eligazítjuk magunkon. Azt is mondjuk, hogyan.

Az óriás sál megkötése nem nagy dolog

Több módja is van, miként lehet sikkesen viselni az óriási méretű sálakat télen. Bármelyik mellett döntesz, a legfontosabb, hogy merevség ne jellemezze az eredményt. Itt nincs helye decens kis csomóknak, hisz az nem lesz sem kicsi, sem csomó. Inkább egy jókora, bolyhos dudor, az meg kinek kell? 

Óriás sálból választhatsz hosszúkásat és négyzeteset is, mindegyik esetén sokat javít az összképen, ha szépen hajtod félbe őket. Ez elsősorban a vállaidra eső résznél fontos, elegánsabb, ha arcodat nem egy gyűrött anyaghalom keretezi.

óriás sálas fotó nőkről

A tél kedvencei az óriás sálak. (Fotó: Raimonda Kulikauskiene/Getty Images)

Óriás hosszú sál egyszerű megkötései

1. A legegyszerűbb módszer, amit még megkötésnek sem neveznénk, ha a sálat a nyakadba teszed úgy,  hogy egyik vége hosszabb legyen, majd ezt lazán hátraveted a (másik) válladon. Az elülső részt kicsit igazgasd el a nyakadnál és kész is van.

Street style szett óriás sállal

Megkötni sem kell, elég, ha lazán hátraveted az óriás sál egyik végét. (Fotó: Christian Vierig/Getty Images)

2. Tovább fokozhatod a volument, ami hideg, szeles időben szuper védelmet is nyújt arcodnak, ha nyakad körül lazán (!) áttekered a sálat. Ekkor az elöl maradó rész legyen még rövidebb, a legszebb, ha a végén a sál két vége egyforma hosszúságú. Tipp: a sál visszafordított végét ha átdugod az íves részen, hogy az alá kerüljön, szebben el tudod igazgatni a sálat az arcot körül.

street style szett pink óriás sállal

Ennél a sálmegkötési módnál figyelj rá, hogy ne legyen túl szoros a végeredmény. (Fotó: Streetstyleshooters/Getty Images)

3. Fordított módon viselve is téli outfited éke lehet az óriás sál, ekkor csak annyiról van szó, hogy tekered körbe a sálat a nyakadon, hogy annak mindkét vége a hátadra kerüljön. Itt is betűrheted az íves rész alá az áttekert sálvéget.   

Ebben a videóban még találsz néhány további sálmegkötési tippet

Óriás négyzetes sál egyszerű megkötései

1. Hajtsd átló mentén félbe a sálat, és terítsd az egyik válladra, majd a sál két hajtott végét keresztezd meg a másik válladon. Nem kell megkötni, csak hajtsd egyiket a másikra, majd szépen igazgasd el a redőket a sáladon.

Street style óriás négyzetes sállal

Nagyon sikkes, ha így viseled óriás négyzetes sáladat. (Fotó: Melodie Jeng/Getty Images)

2. Hajtsd átló mentén félbe a sálat, és klasszikus módon terítsd a válladra. Nemcsak az irodában adhat plusz melegséget, ha szükségét érzed, de szövet kabátod fölött is remekül mutat így. (A nyakadat ekkor kevésbé védi, erre figyelj.) Fokozhatod a látványt, ha a sál végeit betűröd szövet kabátod övébe majd szépen elrendezgeted magadon, fő, hogy ne feszüljön, maradjon laza a sál, és a legszebben akkor néz ki, ha bőven jut a sálból az öv alatti részre is.  

Street style szett óriás mintás sállal

Ennél a viselési módnál a sál mintázata is szépen érvényesül. (Fotó: Edward Berthelot/Getty Images)

3. Itt is az átlósan félbe hajtott sálból indulj ki, ám most tekerd fel utána lazán az egészen. Hajtsd félbe és tedd a nyakadba, majd az elölre eső két sálvég közül a felsőt bújtasd át elöl, a mellkasodnál a a hajtással keletkezett hurkon. A tipikus sáláthurkolós mód felezett változata ez, így nem lesz túl bumszli a csomó, megmarad a nagy sáltömeg lazasága, mégis remekül mutat a sál redőződése.

Street style szett mintás sállal

Laza, izgalmas sálmegkötési módd ez. (Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top