nlc.hu
Trend

Divatos alapdarabok őszre, télre

Nőies alapdarabok minden testalkatra, belőlük épülnek fel a szezon legdivatosabb szettjei

Akár nadrágban, akár szoknyában érzed magad a legjobban, az őszi-téli szezon kulcsdarabjai közt találsz kedvedre valót.

Minden szezonnak megvannak az alapdarabjai a divatban, melyek kiállták a próbát: nem csak a kifutók világában mutatnak jól, de a hétköznapok ruhatárába is beilleszthetők. Az őszi-téli időszak sem szűkölködik bennük, összegyűjtöttük a legdivatosabb ruhákat kabátoktól a nadrágokig, melyek nőiesek, kényelmesek, jól variálhatók és az évszaknak megfelelő réteges öltözködés kívánalmainak is megfelelnek. Plusz állati jól néznek ki.

Kötött maxiruha

kötött maxi ruha

Fotó: Christian Vierig/Getty Images

A hosszú, egyrészes ruhák alapjaiban határozzák meg a szezont, ám közülük is kiemelkednek a test vonalát hol lazábban, hol szorosabban követő, kötött ruhák. Puhák, és ami most különösen szuper, finom melegek, miközben elegánsak hozzá, hogy munkahelyi viseletként is funkcionáljanak. Natúr és fekete típusai megkerülhetetlenek, amik óriási előnye, hogy kiegészítők egész tárházával variálhatjuk őket, letisztult alapot szolgáltatnak hozzá. Csupán egy övvel óriási változtatásokat érhetünk el, miközben formázzuk alakunkat is, de egy statement nyaklánc is príma választás, vagy egy selyemsál. Mellettük a rétegezés lehetőségét se felejtsük el, mehet fölé derékban megkötött ing, blézer, az ujjatlan típusok esetén pedig csak a nyakkivágás formája szab határt annak, milyen hosszú ujjú felsőkkel viseljük kedvencünket. 

Megnézem
Összes kép (4)

Szövetkabát

Fotó: Edward Berthelot/Getty Images

Fotó: Edward Berthelot/Getty Images

Egy jól szabott szövetkabát a késő őszi, téli időszak kulcsdarabja, ami minden szettnek ad egy kis plusz eleganciát. Oversize típusai nagyon népszerűek, ám feltétlen próbáljátok fel őket, hisz nem az a cél, hogy ágrólszakadtnak nézzünk ki egy látványosan több számmal nagyobb kabátban, hanem, hogy adjon egy jó értelemben vett lazaságot. A kabát hosszára is érdemes figyelni, bár a trendek a hosszú szövetkabátoknak kedveznek, ezek összenyomhatnak, tömzsibbé is tehetnek. A legjobb, ha többfélét is felpróbálsz, hogy magadon is lásd a különbségeket. Fotózni is ér a próbafülkében, így nem csak az emlékképek alapján dönthetsz a bolttúra végén. Egy szövetkabát nem olcsó, pláne egy jobb minőségű, mindig válaszd azt, amelyik öltöztet, hozzáad megjelenésedhez, nem egyszezonos befektetésről van szó.

Overall

Fotó: Edward Berthelot/Getty Images

Fotó: Edward Berthelot/Getty Images

Ha szereted az egyrészes ruhák praktikumát, miszerint csak felveszed és már készen is vagy, feltétlen nézz szét az overallok közt is. Szűnni nem akaró népszerűségük az őszi-téli szezont is meghatározza, akár alkalmi ruhaként is tekinthetsz rájuk. A derékvonalra mindig figyelj, hogy jó helyre essen, plusz pont a ruhának, ha jár hozzá öv, mellyel tovább formázhatod alakodat. Jól mutat fölé a blézer, népszerű alá egy garbót viselni, amikkel könnyen a hűvös időre hangolhatod.

Megnézem
Összes kép (4)

Kötött mellény

Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images

Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images

Mire ehhez a ponthoz értél, kiderülhetett, a rétegezés nem csak praktikussági szempontból kerül előtérbe télen, divatértéke is meghatározó annak, amit a különböző anyagok, színek és textúrák egymáson viselésével elérhetünk. Mindennek húzódarabja a mellény, pontosabban a kötött mellény, ami minden elképzelhető színben és magához mérten kialakítható fazonban hódít. Munkahelyi szettekhez ideális, de casual vonalon bárhol, bármikor számíthatunk rá.

Megnézem
Összes kép (4)

Cargo nadrág

Fotó: Edward Berthelot/Getty Images

Fotó: Edward Berthelot/Getty Images

Hála az Y2K trendek töretlen népszerűségének, az oldalzsebes nadrágok is ott vannak a must-have ruhák közt. A sportos lezserség, amit a két zseb ad a nadrágnak, megkerülhetetlen, ám így is továbbgondolták a tervezők a Spice Girls-éra stílusát és sok esetben annyi eleganciát szuszakoltak a fazonokba, hogy már-már alkalmi öltözékként is megállják a helyüket. Bátran viseljünk hozzájuk csinos felsőt, blézert, bakancs helyett jöhet a magas sarkú csizma, tekintsünk rájuk úgy, mint a széles szárú nadrágok egy változatára.

Megnézem
Összes kép (4)

Nadrágkosztüm

Fotó: Christian Vierig/Getty Images

Fotó: Christian Vierig/Getty Images

Nadrágkosztümbe beruházni továbbra is az egyik legjobb divatdöntés. A talpig egyszínű szettek télen is meghatározóak maradnak, akár egy élénk árnyalatról, akár egy világos, neutrális színről van szó. Mondani sem kell, munkahelyre els rangúak, fazon tekintetében pedig széles a paletta, így mindenki talál az ízlésének, testalkatának megfelelőt. Külön megemlítendők a háromrészes, maszkulin nadrágkosztümök, amik esetén a mellény csak még eggyel több opciót kínál a variálhatóságra, hisz szettünk bármely eleme külön-külön is társítható ruhatárunk többi darabjához.

Megnézem
Összes kép (4)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top