nlc.hu
Trend

Sál TikTok trükk

Így kösd magadra a sálad, ha hideg van az irodában!

A hőérzékelésen sokat dobhat egy sál, amit nem csak a nyakadba tekerve, hanem akár egyfajta mellényként is viselhetsz.

Energiatakarékossági megfontolásból a kormány úgy döntött, hogy a fűtési időszakban az állami intézményekre vonatkozóan 18-20 fokos hőmérsékletmaximumot vezet be, ami különösen azoknak kényelmetlen, akik például a szigorú irodai dress code miatt korlátok közé vannak szorítva öltözködésügyileg, hiszen egész nap ilyen átlaghőmérséklet mellett ülni minden, csak nem komfortos.

Sál

Minél melegebb a sál, annál jobb (Fotó: Getty Images/iprogressman)

Nekik már mutattunk néhány konkrét példát, hogy miként tudnak úgy elegánsak maradni, hogy közben ne fázzanak, viszont most egy olyan trükköt hoztunk, amit bárki tud alkalmazni, ha a hőérzete megkívánja. Ehhez pedig még arra sincs szükség, hogy egy újabb ruhadarab kerüljön a szekrénybe, elég egy régi sál, vagy kendő és egy befőttes- vagy hajgumi. Még ha nem is vagy nagy kreatív stílusszakértő az öltözködésben, ezt garantáltan te is össze tudod hozni!  

Tartsd magad elé vízszintesen a sáladat, majd a két végének a csücskét, és egy középen kiragadott darabot gumizz össze – ez fogja adni a rögtönzött mellény két ujját. Ügyelj rá, hogy a csomó minél szorosabban legyen átkötve, nehogy szétcsússzon a sál, és arra is, hogy elég széles legyen az alap ahhoz, hogy kényelmesen magadra tudd venni. Csomózás után egyszerűen keresd meg a két bemeneti nyílást és bújj bele, mintha egy mellénybe tennéd.  

@emilymellor3 Scarf Hack! Try this scarf tying technique! Turn your scarf into a vest! All you need is an elastic band. Save this video for later or share with your friends! Follow for more fashion hacks! 💗. #scarftying #tyingscarf #scarftrick #scarftutorialforbeginers #scarftutorials #scarfstyling #scarfstylingtips scarf hacks scarf top outfit scarf tying hacks scarf tying tutorial fashion scarf tying techniques ways of tying a scarf #diyscarfvest ♬ Rocky: Eye of the Tiger - Best Movie Soundtracks

Kipróbálhatod a csomózást úgy is, hogy a két-két rövidebb oldalát fogod össze a sálnak és azokat rögzíted, ez picit oversize-jellegű végeredményt kölcsönöz a viselőjének, viszont, ha épp nincsen nálad gumi, akkor is tökéletesen megvalósítható. 

Érdemes nagyobb sálat vagy őszi kendőt használni, hogy ne csak a derekadig, hanem akár a fenekedig is leérjen, és azt sem árt szem előtt tartani, hogy minél melegebb változatot használsz, annál inkább komfortosabban tudhatod magad. Ha még sincs elfekvőben ilyen kiegészítőd, akkor vedd figyelembe, hogy alapvetően milyen színeket viselsz, mert egy egyszínű változat sokkal inkább kihasználható, szemben egy kockás vagy egyéb mintás darabbal – persze, ha éppen fázol, valószínűleg ez lesz a legkisebb gondod.  

Ennek a módszernek egyébként létezik egy sikkesebb változata is, amikor nemcsak szimplán mellényként viselik a sálat, hanem derékban még egy övet is feldobnak rá. Egyrészt így nem nyílik szét, azaz elölről is véd, másrészt újrapozicionálja a stílust, nem utolsó sorban pedig karcsúsítja a derekat, ezáltal optikailag vékonyabbnak mutat, így kifejezetten hasznos kis trükkről van szó.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top