nlc.hu
Trend

Videósorozat: így változott a nők öltözködése

Látványos videósorozat mutatja, hogyan változott a nők öltözködése az évszázadok során

A 36 részes sorozatban a korszakra jellemzői női öltözködést mutatják be mai modellek segítségével, így szinte megelevenedik a divattörténelem.
Női ruhák a különböző korokban

Vajon milyen lehetett minden nap fűzőt viselni, még akkor is, amikor nyáron a szabadban kell dolgozni? Manapság ezt nehéz elképzelni – bár idén visszatért a fűző – évszázadokkal ezelőtt rengeteg nő számára mégis ez volt a mindennapi valóság.

A Crows Eye Productions által készített Getting Dressed in… című videósorozatban a különböző korok női öltözködését mutatják be. Igazán látványos, hogy rajzok, illetve korabeli fotók helyett hús-vér emberek öltik magukra az egykori ruhadarabokat, megelevenedik a divattörténelem. A sorozat a 7. századi Britanniától a reneszánsz Firenzén át az 1920-as évek estélyi öltözködéséig terjed.

A legtöbb videó körülbelül három-öt perces, és főként a magasabb társadalmi státuszú emberek öltözködésére fókuszál. Némelyik olyan történelmi személyiségekről szól, mint Mary Shelley, Jane Austen és Viktória királynő, míg mások bepillantást engednek abba, hogy mit viseltek a cselédek és a dolgozó nők.

A videókból nemcsak az egyes ruhadarabokról tudhatunk meg információkat, hanem a történelmi hátteret, okokat is bemutatják.

A 36 részből álló sorozatot ezen a YouTube-playlisten találod meg kronológiai sorrendben.

(My Modern Met)

(Kiemelt kép: Crows Eye Productions)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top