nlc.hu
Trend

Legjobb parfümök 2022

Ezek voltak 2022 legnépszerűbb női és férfi parfümjei

Megszavazták 2022 legjobb női és férfi parfümjeit, mutatjuk a toplistás illatokat.

A Fragrantica a világ minden pontjáról vonzza a parfümrajongókat, akik ismét megszavazhatták, melyek voltak 2022 legjobb női és férfi parfümjei. Több kategóriában is megválasztották a legeket, amelyek sok ezer szavazatot gyűjtöttek be az illatos közösségi média oldalon.

Legjobb női parfümök – 2022

5. Narciso Rodriguez – Musc Noir Rose For Her

Narciso Rodriguez Musc Noir Rose For Her

Narciso Rodriguez Musc Noir Rose For Her

A For Her kollekció legújabb tagja ez a borostyános-virágos parfüm, amiben az illatcsalád jellegzetes pézsma szívjegye ragyogó bergamottal, tubarózsa akkordokkal és vanília jegyekkel kelti életre az érzéki és magával ragadó illatot. Hosszan tartó, kifejezetten nőies, elegáns illat, ami a hűvösebb hónapok kedvence lehet.

4. Jean Paul Gaultier – La Belle Le Parfum 

Jean Paul Gaultier La Belle Le Parfum

Jean Paul Gaultier La Belle Le Parfum

Megőrizte toplistás helyét az illat, egy évvel korábban is a La Belle Le Parfum volt a negyedik a ranglistán. Édes, hosszan tartó és intenzív illata van, amit meghatároz a vanília. Az alapjegy e vonzó illatjegyét a fejjegyben körte, szívjegyben a tonkabab és jázmin illatjegyek egészítik ki.

3. By Kilian – Angels’ Share Anniversary Edition

By Kilian Angels’ Share Anniversary Edition

By Kilian Angels’ Share Anniversary Edition

Az Angels’ Share a márka talán legikonikusabb unisex illata, ami a múlt évhez hasonlóan 2022-ben is a dobogós lett. Most az illat megjelenésének 15. évfordulójára kiadott változat tarolt, ami illatjegyeiben azonos az eredetivel, ám díszesebb, limitált kiadású üveget kapott. Fás, fűszeres illat, amiben tetten érhetjük a vanília édességét is. Fejjegyében konyakot, szívjegyében fahéjat, tonkababot és tölgyfát, alapjegyében pedig praliné, vanília és szantálfa illatjegyeket találunk.

2. Givenchy – L’Interdit Eau de Parfum Rouge

Givenchy L’Interdit Eau de Parfum Rouge

Givenchy L’Interdit Eau de Parfum Rouge

Egy helyet javított múlt év óta a L’Interdit 2021-ben megjelent flankere, ami egy kifejezetten érzéki, nőies illat. Meleg, fűszeres akkordok jellemzik és a fehér virágok és a fás illatelemek határozzák meg a kompozíciót. Tartós, a szilázs kellően erős, elsősorban őszi-téli illatként tekintsünk rá, ami különlegesebb alkalmakhoz is kiválóan illik.

1. Yves Saint Laurent – Libre Le Parfum

Yves Saint Laurent – Libre Le Parfum

Yves Saint Laurent – Libre Le Parfum

A 2021-es szavazáson is Libre parfüm került az első helyre, ám most annak legújabb, Libre Le Parfum változata nyűgözte le a legtöbb szavazót. Intenzív, tüzes illat, buja és fűszeresen édes, ami tartósan öleli körbe viselőjét. Elegáns, nőies parfüm, ami esti alkalmakra is tökéletes, elsősorban az őszi és téli időszakhoz illik intenzitása.

 

Legjobb férfi parfümök – 2022

5. Giorgio Armani – Emporio Armani Stronger With You Absolutely

Giorgio Armani Emporio Armani Stronger With You Absolutely

Giorgio Armani Emporio Armani Stronger With You Absolutely

Borostyános, orientális fougère illat, amit a rum illatjegy tesz izgalmassá, együttesük hosszan tartó, utolsó cseppjéig férfias illatot ad. Elegáns és kortalan, kevéske is elég belőle, igaz, a parfüm kifinomultságához nem is illik, hogy locsoljuk magunkra. 

4. Yves Saint Laurent – La Nuit de L’Homme Bleu Électrique

Yves Saint Laurent La Nuit de L’Homme Bleu Électrique

Yves Saint Laurent La Nuit de L’Homme Bleu Électrique

Egy helyet csúszott vissza az Yves Saint Laurent divatház illata, amit úgy jellemeznek, egy olyan férfi szimbóluma, aki szereti a figyelmet, ellenállhatatlanul vonzó és csábító, ugyanakkor visszafogott és minden pillanatban nyugodt. A bergamot, a citrusfélék, a levendula és a cédrusfa esszenciája keveredik a parfümben, mely elegáns, friss és ugyanakkor intenzív hatást nyújt.

3. Tom Ford – Ombré Leather Parfum 

Tom Ford Ombré Leather Parfum

Tom Ford Ombré Leather Parfum

Nagyot ugrott előre az ikonikus Tom Ford illat, múlt évi ötödik helyezését dobogósra cserélte. A parfüm a bőr illatjegy luxusba hajló gazdagságára épít, amibe keveredik egy cseppnyi virágos jelleg is. Az ibolya levél kivonat erőteljes zöld illata nyit utat az elegáns cédrusfa illatának, majd az arab jázmin kivonat erőteljes gyümölcsös és virágos illata bontakozik ki, mely a loncra emlékeztet. Az alapjegyben a mély bőr és fa illatjegyek fonódnak össze a zöld dohánnyal.

2. Givenchy – Gentleman Eau de Parfum Reserve Privée 

Givenchy Gentleman Eau de Parfum Reserve Privée 

Givenchy Gentleman Eau de Parfum Reserve Privée

Idei újdonság az illat és máris a toplista második helyén zárta az évet. Őszi-téli illat, mely nem tolakodó, ám jelen lévő és kifejezetten hosszan tartó. Időtlen elegancia és kifinomultság jellemzi. Intenzív, whisky inspirálta illatról van szó, amit az írisz virágos szofisztikáltsága épp úgy jellemez mint az ámbrás, fás jegyek mélysége. Az illat Grasse-ben készült, és egy skót főzdéből származó aromás árpát használtak fel hozzá. A parfüm a magabiztos férfi illata.

1. Dior – Sauvage Elixir

Dior Sauvage Elixir

Dior Sauvage Elixir

Letaszíthatatlan a trónról a Dior Sauvage Elixir, a határozottan férfias és csábító illat igazi luxus érzetet ad viselőjének. Karakteres, ám fiatalos aromás illat, nagyon tartós a bőrön és ruhán egyaránt és szilázsa is erős, nem érdemes túlzásba esni vele. Intenzív illatát tudni kell viselni, de megéri. Fahéj, szerecsendió, kardamom és grapefruit kombinációjával nyit a fejjegyben, melyekhez a levendula bontakozik ki, majd szantálfa, édesgyökér, borostyán, pacsuli és haiti vetiver kombinációja teszi ellenállhatatlanná.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top