nlc.hu
Trend

Színezett ajakápoló teszt

Színezett ajakápolókat teszteltünk, ezeket ajánljuk hétköznapi sminkekhez

A színezett ajakápolók 2023 egyik nagy sminkkedvencei, teszteltük, mit tudnak a legnépszerűbb márkák ajánlásai.

Az elmúlt időszakban nagyot ugrott a színezett ajakápolók népszerűsége, olyannyira, hogy 2023 meghatározó szépségtrendjei közt is ott találjuk a balzsamokat, melyek a hidratáláson felül egy kis enyhe színt is kölcsönöznek az ajkaknak. Teszteltük őket, miként állják meg helyüket ajakápolóként, és mennyire alkalmasak rá, hogy hétköznapi sminkünket velük készítsük el.

Avon színezett ajakbalzsam

Avon_színezett_ajakbalzsam_Papaya

Avon színezett ajakbalzsam

Árnyalat: Papaya

Első benyomás: Az ajakbalzsam csomagolása nagyon minimalista, egy nude tubus, fekete Avon-logóval ellátva, és pont ez az egyszerűség, ami miatt én nagyszerűnek találom. Ami egy kicsit szokatlan, hogy a klasszikus ajakbalzsamoknál, illetve rúzsoknál kicsit hosszúkásabb a tubus, és így maga a stift is, de így nagyon jól kézre áll. Az illata nem teljesen az én világom, ám ez egyéni ízlés kérdése, és annyira finoman van jelen, hogy egyáltalán nem zavaró.

Tapasztalat: Egyszer sem használtam tükröt a felvitelhez, mert nem is kell hozzá, anélkül is nagyon könnyű használni. A színe már egy réteg után is látszódik, krémes réteget hagy maga után, ami egyenletesen oszlik el, és érdemes várni, mire újra alkalmazzuk.

Színintenzitás: 4
Intenzitása nyilvánvalóan nem felel meg egy rúzsnak, de aki szereti a könnyed fedést, annak ez a termék is tökéletesen elég, ahogyan annak is, aki csak felfrissítené a rúzsát. Én is főként ez utóbbira használtam, és arra tökéletesen bevált, főleg, hogy van olyan árnyalat, ami az én kedvenc, sötét korallszínű rúzsaimhoz pont passzol, szóval lehet, hogy pótolni is fogom, ha egyszer kifogy. 

Hatása ajakápolóként: Egyértelműen jobban hidratál, mint egy rúzs, én naponta többször is használtam, de ennek részben az is volt az oka, mert így kényelmesebb volt felfrissíteni a rúzsomat, hiszen nem kellett hozzá tükröt keresnem.

Estée Lauder Pure Color Revitalizing Crystal Balm 

Estée Lauder Pure Color Revitalizing Crystal Balm 

Estée Lauder Pure Color Revitalizing Crystal Balm

Árnyalat: 007 Divine Crystal

Első benyomás: Letisztult, elegáns, már küllemében is a luxus érzetét adó tubus. Úgy néz ki, mint egy rúzs. Üde, mentás illatú, semleges ízű.

Tapasztalat: Krémes állagú, egyenletesen eloszlatható, már egy rétegben fed, de én két-háromszor átmentem vele az ajkaimon, így lett igazán szép az eredmény. Tükör nélkül nem kenném, mert bár ecsetet, kontúrozást nem igényel, viszont meglátszana, ha kimennék vele a vonalból. A kopása egyenletes, fokozatosan tűnik el az ajkakról néhány óra alatt.

Színintenzitás: 3
A tubusban majdnem csokibarnának látszik a szín, felkenve ennél jóval világosabb, könnyedebb, barnás tónusú nude árnyalat, enyhén kristályos fénnyel. Egy halványabb nude színű rúzs kiváltható vele, hétköznapra emiatt ideális viseletnek tartom.

Hatása ajakápolóként: Már közvetlenül a felkenést követően enyhítette a kicserepesedést, illetve a bőröm kellemetlen húzódását. Kicsit olyan érzés volt, mintha egy jobb fajta hidratáló krémmel kentem volna be az ajkaimat. Újrakenést evés után igényelt. 

Nora Beauty Színezett Ajakbalzsam

Nora Beauty Színezett Ajakbalzsam

Nora Beauty Színezett Ajakbalzsam

Árnyalat: 03 – Romantic Rose

Első benyomás: Egyszerű, ám ízléses tubusa van, halvány bézs színben, arany feliratozással és egy cuki őzike mintával. Tetszik, hogy a kupak alatt a tubus aranyszínű. Mérete egy normál rúzséval azonos, csak itt maga a balzsam teteje lapos, nem ferde kialakítású, mint egy sminktermék esetén. Illata nem jelentős, íze abszolút semleges, ez számomra pozitívum, mert nem szeretem úgy érezni, mintha valamit leennék a számról.

Tapasztalat: Kifejezetten krémes állagú, szépen eloszlatható tükör nélkül is. Egyszer-kétszer elég végigmenni vele az ajkakon és már látszik a szín, ami persze nem olyan pigmentált, mint egy rúzsnál, de abszolút észrevehető. Hetek óta nálam van a tesztdarab és azt vettem észre, hogy kifejezetten keresem, megszerettem használni. Kopik, hisz nem tartós, de ízléssel teszi, és mivel az újrakenés nem igényel tükröt, nem is igazán zavar, gyorsan viszek fel egy keveset és kész is.  

Színintenzitás: 4
Hozzám egy rózsás árnyalat került, ami a hideg színeimhez pont passzol. Színe egyébként szerintem univerzális, intenzitása attól függ, hányszor húzzuk végig ajkainkon, ám kétségtelenül látható. A fénye különösen tetszik, ennek köszönhetően hétköznapi sminkekhez bevált.

Hatása ajakápolóként: átlagosnak mondanám, hidratál, de hideg, szeles időjárás esetén érzem este, hogy még kell valami. Összességében ezzel együtt is tetszett.

Essence Heart Core Gyümölcsös Ajakbalzsam 

Essence Heart Core Gyümölcsös Ajakbalzsam

Essence Heart Core Gyümölcsös Ajakbalzsam

Árnyalat: 02 

Első benyomás: Egyszerű, hétköznapi a tok kinézete és a fogása is, kicsit a játékrúzsok dizájnjára emlékeztet. A balzsam maga szép, a közepén lévő szívecske miatt csábító desszertre hasonlít, még kísértésem is van beleharapni. De azért összességében nem olyan luxus kinézetű, mint egy rúzs. Az illata viszont nagyon finom, epres!  

Tapasztalat: Eléggé kemény, eggyel komfortosabb lenne felkenni, ha valamivel krémesebb lenne – így megint a játékrúzsok jutnak eszembe. Ezzel együtt szépen eloszlatható. Többször át kell menni vele, eredményül szép, természetes színt ad. Tetszik, hogy emiatt építhető, akár hibázhatok is. Rúzsoknál a legapróbb hiba is feltűnő, ezt viszont akár tükör nélkül, rohanás közben is nagyon könnyű felvinni, nem tud elkenődni, és később bárhol vagyok, utókenhetem. Viselése kényelmes, puhábbnak érződnek az ajkam, de kevésbé csillog, mint egy tipikus ajakbalzsam, inkább selymes a fénye. Ugyan egészen gyorsan kopik a színe, a hidratáló hatása megmarad, igaz, emiatt kell egy kis idő, mire ráeszmélsz, hogy ideje újrakenni.   

Színintenzitás: 3
Narancsos tónusú, ami általában nem az én színem, de ez egyébként pont annyira visszafogott, hogy valószínűleg minden bőrtónushoz megy – az enyémhez is. Abszolút tudom ajánlani rúzs helyett is, ha éppen nem egy merészebb szájsmink az aznapi tervünk.  

Hatása ajakápolóként: Nem ragacsos, bársonyos érzés, mindenképpen puhábbnak érződik az ajkam, szinte érezni, ahogy táplálja. Kellemes viselet egész nap. Többszöri utókenés után is ugyanolyan, mint először, ebből a szempontból egy klasszikus ajakbalzsamhoz hasonlít.  

Nuxe Very Rose Ajakbalzsam

Nuxe Very Rose Ajakbalzsam

Nuxe Very Rose Ajakbalzsam

Árnyalat:

Első benyomás: Az ajakápolók többségétől eltérően ez tégelyes kiszerelésű, olyan, mint egy arckrém. Bájos, nőies stílusú csomagolás. A tégelyt felnyitva a balzsam nagyon gusztusos, halvány rózsaszín, cukorkás-rózsás illatú, enyhén édeskés ízű. Az illat viselés közben is érezhető, ami számomra plusz pozitívum volt.

Tapasztalat: Lazább, viaszos állagú, az ujjbegyem segítségével vittem fel, könnyen eloszlatható volt. Tükör nélkül is felvihető, mivel nem színe, inkább fénye van. A felvitelt követően enyhén viaszos réteget képez az ajkakon, amit leginkább a gyümölcsöket fedő természetes, hamvas viaszréteghez tudnék hasonlítani.  Kb. egy-másfél óra elteltével éreztem úgy, hogy a réteg eltűnt, ám inkább beszívódott az ajkaimba, mint lekopott volna.

Színintenzitás: 1
Nagyon finom, rózsás-gyöngyházas árnyalat, igazából nem is színez, inkább egy diszkrét, egészséges fényt ad az ajkaknak. A rúzst nem váltja ki, viszont ha nem rúzsoznánk, mégis valahogy szebbé szeretnénk tenni a szánkat, arra alkalmas. 

Hatása ajakápolóként: Ahogyan a neve ígéri, ez valóban egy balzsam, puhítja és hidratálja az ajkakat, érzetre és küllemre egyaránt. A nap folyamán többször, étkezések, illetve kávé után kentem újra és igazából vártam is, hogy legyen apropó újrakenni, mert tényleg nagyon jó érzés viselni.  

MAC Glow Play Lip Balm

MAC Glow Play Lip Balm

MAC Glow Play Lip Balm

Árnyalat: 453 Rouge Awakening

Első benyomás: Attól függetlenül, hogy a doboza egyszerű fehér volt, maga az ajakápoló tubusa ezüst, finoman elegáns. Talán maga a MAC név az, ami miatt úgy érzi az ember, hogy valami drága holmit fog a kezében, nem pedig egy random ajakbalzsamot, mindenesetre rám hatott a látvány.

Tapasztalat: A színe szép, ízléses, egyáltalán nem hívalkodó. Piros tónusú, ami pont jól jön számomra, mert legtöbbször vörös rúzst használok. Ha rohanós napom van és nincs kedvem rúzsozni, ezt használom, de nem marad fent sokáig, igaz, nem is rúzsról van szó. Azonban többedik használat után feltűnt, hogy egész napos használatnál, ha többször is átkenem vele a számat, kicsit szárítja.

Színintenzitás: 3
Felkenve halvány színe van, természetes hatású, bárhová megfelelő lehet nappali sminkhez.

Hatása ajakápolóként: Nem érzem, hogy különösebben hidratálna. Ha felkenem kellemes, krémes érzete van, általában többször, akár négyszer-ötször is átkenem vele a számat egy-egy használatnál, így nagyjából fél órát tart a hatás.

Catrice Wild Hibiscus Glow Lip Balm

Catrice Wild Hibiscus Glow Lip Balm

Catrice Wild Hibiscus Glow Lip Balm

Árnyalat: 010 – Hawaiian Blossom Glow

Első benyomás: Az ajakbalzsam maga és a tokja is fénylő, figyeltek rá, hogy a tok színe megegyezzen a balzsam színével. Kiszerelése minden másban egyszerű, letisztult, kis felirattal és hibiszkuszvirággal díszített a külseje. A tok élénk színe miatt nem nehéz megtalálnom a táskámban. Jó megfogni, nekem luxus érzést nyújt. A balzsam maga mintás, megjelenik benne a CA logó, simán vetekszik a szépsége egy rúzséval. Kifejezett illata nincs.

Tapasztalat: Krémes állagú, könnyen felvihető az ajakra. Nem annyira csillogó, mint azt a neve alapján képzeltem, de nem is matt, inkább azt mondanám, selyemfényű. Szépen eloszlik felvitel után a számon. Ha nem szeretném nagyon hangsúlyozni az ajkaimat, akkor csak egyszer viszem fel, ekkor nem látszik egyből a szín. Ha nem sminkelem a szemem és inkább az ajkaimat szeretném kiemelni, akkor többször át kell vele menni, hogy erőteljesebb hatást érjek el. Ez sem nehéz, mert tükör nélkül is könnyű felvinni, és így utókenhetem bármikor, ha akarom. Kopásáról azt tapasztaltam, hogy inkább csak eltűnik, nem foltosan marad fent.

Színintenzitás: 2
Nekem teljesen elfogadható egy színezett ajakbalzsamtól, nem azt várom tőle, amit egy rúzs nyújthatna.  Ha nem rúzst szeretnék reggel feltenni, akkor több rétegben felvíve maradéktalanul teljesíteni tudja a feladatát. A tónusa rózsaszínes, az én színtipusomnak pont megfelelő, de szerintem ez az a szín, ami mindenkinek jól áll.

Hatása ajakápolóként: hibiszkuszolajat tartalmaz az ajakbalzsam, viszont hidratálást én nem annyira tapasztaltam. Egy kissé szárította az ajkam, amikor több rétegben volt felkenve egész napra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top