nlc.hu
Trend

TOP 2023-as szépségtrendek

TOP 10 szépségtrend, ami meghatározza 2023-at

Mutatjuk, melyik szépségtrendeket érdemes kipróbálni idén, és mik azok az irányzatok, amikről jó, ha tudomásunk van.

Kitermelhet szépségtrendeket a TikTok, láthatjuk őket a kifutókon, népszerűsíthetik a hírességek, és ha mind sorra akarnánk venni, extrém hosszú lista kerekedne belőlük. Épp ezért összegyűjtöttük, melyek azok a trendek, amik figyelmet érdemelnek és amelyeket érdemes lehet kipróbálni is 2023-ban. 

2023-as szépségtrendek, amikre érdemes figyelni

Az alábbi trendeket jelzésértékűen hagyjuk itt: nem biztos, hogy a te életedre valóban hatással lesz bármelyik is, ám ezek olyan irányzatok, amikről érdemes tudni, elraktározni az infót, hogy majd ha kell, elő lehessen rántani gondolataink polcáról.

  1. metaverzum: 2022-ben számos nagy szépségmárka ugrott fejest a metaverzumba, vagyis a web3 technológiára épülő, 3D-s virtuális világba. Az előrejelzések szerint és bitcoin összeomlások ellenére is úgy tűnik, a metaverzum előbb-utóbb túllép az online videójátékokon és egy jóval szélesebb körben használt digitális felület lesz. Egy hely, amire lecserélhetjük a Facebookot és a TikTokot, mert a közösségimédia-funkciók így vagy úgy, de beépülnek, és majd nem azon meccselünk, milyen legyen a profilképünk, hanem hogy nézzen ki az avatárunk. E ponton pedig a szépségmárkák érthető módon kapcsolódni tudnak a témához, 2023-ban pedig tovább dolgoznak azon, hogy ebből egyre többen, egyre többet vegyünk majd észre.   
  2. szépségkütyük: a tech berendezések iránt évek óta egyre nagyobb az érdeklődés, az elmúlt évek eseményei pedig csak tovább emelték ezt. A Covid alatt az otthoni szépítkezés minden formája előtérbe került, most pedig a gazdasági nehézségek sarkallnak rá minket, hogy csökkentsük a szépítő kezelésekre szánt pénzt. Valami megoldás azonban kell, ennek okán pedig úgy tűnik, 2023-ban tovább nő az érdeklődés az otthoni szépségápolási kütyük iránt. Igaz, ezek nem kétfilléres kacatok, ám összespórolva, egyszer beruházva, évekre teljesebbé tehetik a bőrápolási rutint.
  3. tartalom: a hangzatos marketingközhelyek puffogtatásának ideje lejárt. Köszönhetően annak, hogy egyre tudatosabbak vagyunk, egyre inkább elegünk van abból is, ha süketeléssel akarnak levenni a lábunkról. Tudatosan kozmetikumot vásárolni már nem csak egy szűk réteg hobbija, dollármilliós értékű vásárlásról döntenek, akik utánanéznek, milyen összetevőket tartalmaznak a kozmetikumok és azoktól milyen hatás várható, így nem dőlnek be mindenféle ígérgetésnek. Az őszinteség mellett az átláthatóság is legalább ennyire fontos, a greenwashing vásárlásromboló, és az is, ha a termékekhez kapcsolódó gyártási és munkakörülmények kifogásolhatók. Ezt jelöli az olyan oldalak népszerűsége is, mint a Provenance, aminek adatbázisában aszerint keresgélhetünk kozmetikumokat, hogy azok gyártói mennyire védik a környezetet, mennyire figyelnek a munkavégzés körülményeire, vagy épp a termékek mennyire számítanak környezetbarátnak.
Provenance adatbázisa

Provenance adatbázisa

2023-as szépségtrendek, amiket érdemes felhasználni

Nem azt mondjuk, hogy gondolkodás nélkül vegyük át az alábbi trendeket, ám kétségtelenül olyan irányzatokról van szó, amik segítségünkre lehetnek, ha ápolt, divatos külsőt szeretnénk. Ráadásul alapvető lényegük, hogy személyre szabhatóak, alakíthatóak és finomíthatóak az ízlések és elképzelések alapján.

1. Karakteres szemöldök

Az elmúlt hónapokban már láthattuk, átalakulóban van a szemöldökdivat. A korábbi sűrű, vastag szemöldökök egyeduralma megdőlt, egyre-másra bukkantak fel a hírességek kiszőkített vagy épp egészen vékony szemöldökkel. A címlapok fotói azonban gyakran mutattak olyan megoldásokat, amik maximum a rétegízlés szintén valósulnak meg, széles körben nehéz elképzelni, hogy Kendall Jenneréhez hasonló, láthatatlanra szőkített szemöldökök készüljenek. Borotvát ragadni vagy csipesszel vékonyra tépkedni a szemöldököt pedig szintén hatalmas őrültség lenne.

Kendall Jenner kiszőkített szemöldökkel

Kendall Jenner kiszőkített szemöldökkel – Fotó: Profimedia

Ha egy fél lépéssel távolabbról szemléljük a szépségtrendeket, jól látható, hogy az inkluzivitás, az egyediség, az önkifejezés mindent felülír és meghatároz. Épp ezért a szemöldökök esetén is a legfőbb lényeg, hogy olyan fazont alakítsunk ki, ami nekünk tetszik. Ami jól áll, ami oly módon teszi előnyösebbé a megjelenésünket, ahogyan azt szeretnénk. Akár készülhet szappanszemöldök vagy csináltathatunk szemöldöklaminálást is, ezek a módszerek is divatban vannak. Egy szép, ízléses szemöldök fantasztikus arcformáló hatással bír, akár sminkelünk, akár nem. Jó ötlet kozmetikus tanácsát is kikérni róla, miként formázzuk szemöldökünket.

2. Az is sminkelni fog, aki nem sminkel

Ha a sminkelésre gondolunk, általában a szempillaspirál, a rúzs, az alapozó jut eszünkbe, ám helyettük a sminkelés 2023-ban már végérvényesen a megfelelő arcápolással kezdődik. A tízlépéses arcápolási rutin már a múlté, a kevesebb, de többféle hatóanyagot tartalmazó, komplex készítmények válnak egyre keresettebbé. #shelfie-k helyett posztoljuk inkább a legújabb fényvédőnk fotóját, vagy még inkább használjuk azt, a helyes fényvédőzés, illetve bőrünk védelme, a bőrbarrier támogatása ugyanis az alapvető minimumot jelenti. Sminkelési szempontból is, hisz a sminknek nem az elfedés a célja, sokkal inkább a kiemelés, hangsúlyozás, ezt pedig akkor tudja a legjobban megtenni, ha bőrünk saját, legszebb állapotában tündököl. 

3. A bőrápolás az új arcápolás

Akik pedig már túljutottak a megfelelő arcápolási rutin felépítésén, folytathatják az áldozatos munkát a testápolás terén. A trendek ugyanis arra ösztökélnek minket 2023-ban, hogy egy random testápolónál többet nyújtsunk bőrünknek akkor is, ha az nem az arcon van. Egyre inkább teret kapnak az olyan, arcápolásban is bizonyított hatóanyagok, mint a ceramidok, a niacinamide, az AHA- és BHA-savak, a C- és E-vitamin, vagy a ránctanalító szuperhős retinol.

Nemcsak a hatóanyagok, a terméktípusok szempontjából is bővül a választék, a testápolók és olajak mellett bőrradírok, hámlasztók, maszkok, az otthoni wellness érzés helyét pedig átveszi a spa hangulat. A Pinterest trendelőrejelzése szerint a kádfürdőzés helyett egyre többen érdeklődnek a fenntarthatóbb és energiatakarékosabb zuhanyzás iránt, fürdőbombák helyett jöhetnek a zuhanybombák vagy az elektronikus testmasszírozó, bőrradírozó készülékek.

Some By Mi AHA∙BHA∙PHA Real Cica 92% nyugtató hidratáló gél / Revox Just 7% Glikolsav Hámlasztó Tonik / Foreo Luna 4 Body masszázs eszköz testre / CeraVe SA testápoló ceramidokkal, niacinamiddal és szalicisavval / The Solution Retinolos testápoló

Some By Mi AHA∙BHA∙PHA Real Cica 92% nyugtató hidratáló gél / Revox Just 7% Glikolsav Hámlasztó Tonik / Foreo Luna 4 Body masszázs eszköz testre / CeraVe SA testápoló ceramidokkal, niacinamiddal és szalicisavval / The Solution Retinolos testápoló

4. Ajakbalzsamok másként

A hétköznapi sminkek terepén a nude rúzsok népszerű alternatívájává váltak a színezett ajakápolók és úgy tűnik, 2023-ban is meghatározóak lesznek. Ezek a készítmények még távolról sem rúzsok, mégis jól látható színt adnak ajkainknak, miközben rendelkeznek minden ápoló hatással is, amit a balzsamoktól, stiftektől várnánk. Nem tartósak, ám tükör nélkül is felkenhetjük őket, bajnoki precizitás nélkül. A rohanós hétköznapok kiváló kiegészítői, népszerűségüket fokozza a természetes hatás és az enyhe fény is, ami általában jellemzi őket. 

5. Füstös szemsminkek

A kilencvenes évek grunge sminkjei visszatértek, 2023-ban nagy divat lesz füstös szemsminket készíteni. Jöhetnek a fekete satírok, a szemceruzák, a trendet pedig szépen erősíti a Wednesday sorozatnak köszönhető gót sikk népszerűségugrása is. Hogy mennyire tesszük magunkévá a divatot, határozza meg kedvünk és az alkalom – munkahelyre nem javasolnánk az extrán sötétre satírozott szemeket, ám egy esti buliba már jól mutatnak, pláne egy sötétebb árnyalatú burgundi, lila vagy feketébe hajló rúzzsal társítva.

6. Fénylő Y2K

Tovább folytatódik az ezredfordulós ragyogás, az olykor futurisztikus sminkek népszerűsége. A füstös szemsminkek ellenpontjaiként is értelmezhetjük őket, esetükben sokkal inkább érvényesülnek a pasztell színek, a világos árnyalatok, lágyság helyett azonban jó adag fényt kapnak. CD-lemezként tündökölnek a csillámos, holografikus sminkek, a fénylő finisek, a jeges hatású árnyalatok. Nemcsak a szemekre, de az ajkakra is érdemes a ragyogó sminkeket keresni, arcsmink esetén pedig tovább hódítanak az ízléses bőrfényt nyújtó arcárnyalók, a dewy hatás.

7. Kifogástalan manikűrök

A Vogue-nál úgy látják, bár a csillámokkal, strasszokkal díszített manikűrök, az egyedi dekorálási módszerek 2023-ban is népszerűek lesznek, mégis Jennifer Lopez nude manikűrje az, amire érdemes iránymutatásként tekinteni. Nemcsak a letisztult szín és klasszikus forma időtálló kombinációja miatt, de a tökéletesen előkészített körmök miatt is. Ahogy Tom Bachik, JLo műkörmöse a lapnak elmondta, „figyeljünk a körmök megfelelő előkészítésére, mielőtt bármilyen körömlakkhoz nyúlnánk.” Miután pedig a visszafogott barackos, rózsaszínes nude körmök olyan trendet jelölnek, ami a sietős hétköznapok jolly jokerei lehetnek, érdemes megfogadni tanácsát, és a kézfej, a körmök ápoltságára is figyelni.  

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top