nlc.hu
Trend

Cipőtrendek, 2023 tavasz

5 hordható cipőtrend, ami mindent visz idén tavasszal

A sneaker és a balerina változatlanul trendi, a magas sarkú visszaszorult, de azért továbbra sem divatjamúlt, a loaferek pedig hatalmasat mennek 2023 tavaszán.

A 2023-as tavaszi szezon cipődivatjában is a lapos talpak dominálnak, de a tűsarkak és platfomok elkötelezett hívei sem maradnak hoppon. Íme az elkövetkezendő hónapok legtrendibb stílusai!

Loafer

Loafer

Loafer (Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images)

A loaferek más, maszkulin jellegű lábbelikkel együtt már évek óta stabilan jelen vannak a női cipődivatban, azonban az idei tavaszi szezonban különösen nagy hangsúlyt kapnak és feltűnően bőséges választékban találkozhatunk velük most az üzletekben. A bumfordibb, vastag talpú és valamilyen fémes díszítéssel ellátott verziók a legeslegtrendibbek, feketében vagy neutrális színekben. Azonban a loafert más stílusú, így finomabb vonalvezetésű, vagy akár magas sarkú, illetve élénk színű verziókban is megtaláljuk és viselhetjük, saját ízlésvilágunkhoz igazítva.

Kate Gray loafer
Megnézem
Összes kép (8)

Balerina

Balerinacipő

Balerinacipő (Fotó: Edward Berthelot/Getty Images)

A balerinacipők szintén jó ideje velünk vannak, azonban szezonról szezonra változik némileg, hogy épp milyen variációik aktuálisak. Nos, idén tavasszal a masnikkal és/vagy pántokkal ellátott, illetve a balett-táncosok valódi spicc cipőit formailag és anyaghasználatban is kimondottan hitelesen imitáló változatok a legmenőbbek. A színeket illetően gyakorlatilag bármi belefér a hófehértől kezdve a natúr, metálfényű és az élénk árnyalatokon át a  feketéig. 

CCC balerina
Megnézem
Összes kép (8)

Sneaker

Sneaker

Sneaker (Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images)

A legkevésbé sem meglepő módon a sneakerek továbbra is a legmarkánsabb irányzatot képviselik a lábbelidivatban. A kategórián belül számtalan stílus dívik, ám a legfelkapottabbak jelenleg a retró és a chunky sneakerek hagyományos- és platformtalpú változatai. Színekben uralkodó a fehér, illetve a fekete-fehér kombináció, de a pasztelles árnyalatú vagy mintás – például leopárdmintás – panelekkel ellátott modellek is divatosak. 

Stradivarius sneaker
Megnézem
Összes kép (8)

Sling

Sling

Sling (Fotó: Edward Berthelot/Getty Images)

A magas sarkú cipőket illetően az egyik meghatározó trend a sling vagy slingback, vagyis az elöl zárt, hátul sarokpántos lábbeli. Ez a megoldás az idei szezonban hegyes orrú, törpe tűsarkú változatban megy leginkább, ugyanakkor a dizájn megjelenik balerinacipőkön, lekerekített orrokkal, magasabb tűsarkakkal, illetve tömbsarkú verziókban is. A kínálat a szó szoros értelmében véve sokszínű, ugyanis fekete, nude, pasztell, élénk és metálszínű slingbackeket is találunk a tavaszi kollekciókban. 

Deichmann sling
Megnézem
Összes kép (8)

Oldalt nyitott

Oldalt nyitott magassarkú

Oldalt nyitott magas sarkú (Fotó: Getty Images)

A másik trend, mely 2023 tavaszán dominál magassarkú-fronton, az elöl-hátul zárt, oldalt nyitott, bokapántos dizájn. Az ilyen típusú cipők tompa vagy szögletes orral és platformos, tömbsarkú kivitelben számítanak most leginkább menőnek. Ugyanakkor az oldalt nyitott megoldás megjelenik alacsonyabb és/vagy vékonyabb sarkú, hegyes orrú cipőkön is. Színben ebből is jöhetnek a natúr, a fekete, a pasztell és az élénk tónusok is.

Mohito magassarkú
Megnézem
Összes kép (8)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top