nlc.hu
Trend

Szempillaspirál teszt

„Elsírtam magam a filmen, de úgy sem jött le” – Szempillaspirálokat teszteltünk

15 neves márka szempillaspiráljait próbáltuk ki a drogériástól a luxuskategóriáig, hogy megtaláljuk a legszuperebbeket. Íme a tapasztalataink!

Maybelline Sky High

Maybelline Sky High

Maybelline Sky High

Dizájn: Éjfekete tubus rózsaarany, fényes betűkkel és feliratokkal. Nagyon elegáns és szép megjelenésű. 

Kefe, felvitel:  Vékony kefe, apró sörtékkel – ez a szempillahosszabbító típus, és be is tartja, amit ígér a forma. Könnyű volt kihúzni a tubusból a kefét, és nem vett fel túl sok festéket. A kis sörték segítségével tökéletesen el tudtam oszlatni a felső, és precízen fel tudtam vinni az alsó pilláimra is a fekete festéket. Felvitel közben szépen szétválasztotta a pillákat, amikre nem jutott fel túl sok festék, de túl kevés se. Tényleg könnyű volt használni.

Építhetőség, hatás:  Én egy rétegben szoktam spirálozni, viszont kipróbáltam a drámai hatásért a két réteget is és nagyon látványos lett a végeredmény. Nem tapadtak össze a pilláim, nem volt pókláb hatás, de nekem már az egy réteg is beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Alkalmi sminkhez több rétegben tökély, viszont nappali sminkhez tökéletes egy rétegben is. 

Tartósság: Hosszabbak és íveltebbek lettek a pilláim, de nem mű hatásúak, szóval természetes, de mégis látványos eredményt kaptam. Az allergiaszezon nálam most tombol, így sokszor dörzsölöm a szemem, de ettől sem pergett le a festék. Edzés közben is használtam, de meglepően jól bírta, és bár nem vízálló, a napsütéstől könnyezést is jól viselte.

Eltávolítás: A micellás víz könnyen lehozta, de azért kétszer kellett áttörölnöm, hogy mindenhol maradéktalanul lejöjjön. 

Maybelline Sky High

Maybelline Sky High

MAC Macstack Waterproof

MAC Macstack Waterproof

MAC Macstack Waterproof

Dizájn: Nagyon tetszett a formatervezés, a kis ezüst színű gömb nagyon különlegessé teszi, messziről fel lehet ismerni, hogy ez bizony MAC termék. 

Kefe, felvitel: Felfelé vékonyodó, szilikonos keféje van, ami nagy segítség akkor, ha a szemzugokat és az alsó pillasort kell kifesteni vele. Elsőre nekem túl sok festéket sikerült felvinnem, viszont könnyű megtanulni a trükkjét annak, hogyan lehet szépen szétoszlatni a pillákon. 

Építhetőség, hatás: A fentiek miatt nem is kell rétegezni, enélkül kellően dúsak, hosszúak lesznek a pillák. Sokkal hosszabbaknak tűntek tőle a felső pilláim, és a hatás teljesen természetes lett. 

Tartósság: Mivel érzékeny a szemem és sokat könnyezek, ezért a nap felénél már sokszor kezdek egy pandára hasonlítani, van, amikor sajnos a vízálló spirálok sem segítenek, ez a termék viszont nem maszatolódott, nem kenődött el, és ezért nagyon hálás vagyok. Mind nappali, mind éjszakai sminkhez ajánlanám.

Eltávolítás: Nem használok sminklemosót, csak hidratáló arctisztító krémet, de szerencsére a célnak tökéletesen megfelelt, probléma nélkül eltávolította.

MAC Macstack Waterproof

MAC Macstack Waterproof

Catrice Boost Up

Catrice Boost Up

Catrice Boost Up

Dizájn: Az első dolog, ami feltűnik ezzel a szempillaspirállal kapcsolatban, az a tubusa. Nagyon szép és élénk színe van, ami könnyen megkülönböztethető más sminktermékektől, könnyen megtalálható a neszesszerben. A formáját tekintve hagyományos, henger alakú tubus kissé matt és érdesebb, ami jó fogást biztosít.

Kefe, felvitel: Vékonyabb, szilikon keféje van, mely egyszerre épp megfelelő mennyiségű festéket vitt fel, egyenletes hatást értem el vele.

Építhetőség, hatás: Ha neked is szőke és nem kifejezetten dús a szempillád, mint nekem, akkor a természetes hatás garantált, mivel a szempillád nem lesz túl vastag vagy elnehezült, a festés inkább finoman kiemeli a pillasort. Ideális választás lehet azoknak, akik hétköznapi sminkhez keresnek egy jó minőségű és könnyen használható spirált.

Tartósság: A tartóssága szerintem nagyon jó, nem maszatolódott és nem pergett a nap folyamán, így egész napos viselésre alkalmas. 

Eltávolítás: Könnyen eltávolítható volt kétfázisú szemfestéklemosóval.

Catrice Boost Up

Catrice Boost Up

trend !t up The Long Lash (DM)

trend !t up The Long Lash

trend !t up The Long Lash

Dizájn: Formáját tekintve hagyományos, henger alakú tubus, amit azonban látványossá tesz az ezüstmetál alapszín és a narancssárga betűk. 

Kefe, felvitel: A kúp alakú, sűrű sörtéjű kefe elsőre kicsit több festéket vett fel, de a felesleget könnyedén le tudtam húzogatni róla. A kefe könnyedén siklott végig a pillasoromon és a szemzugokban lévő szálakat is gond és maszatolódás nélkül ki tudtam festeni vele. 

Építhetőség, hatás: Egy kimondottan kedvező árú, drogériás, saját márkás termékről van szó, mely kategóriájában és attól függetlenül is kimondottan pozitív meglepetés volt a számomra. Már egy rétegben is korrekt eredményt adott, két rétegben építve pedig meggyőző módon hosszított és dúsított is, mindenféle csomósodás nélkül. Hétköznapra egészen hibátlan választás, de alkalmi szemsmink is készíthető vele.

Tartósság: A tartósságában sem kellett csalódnom, stabilan állta a sarat a nap folyamán, nem mászkált el és nem pergett.

Eltávolítás: Sima sminklemosó kendővel néhány mozdulattal eltávolítható volt, a szememet egyáltalán nem csípte.

trend !t up The Long Lash

trend !t up The Long Lash

Avon Legendary Lengths

Avon Legendary Lengths

Avon Legendary Lengths

Dizájn: Színvilágában is feltűnő csomagolás, amin különösen ötletes, hogy a tubus tetején kis barázdák futnak végig, a hosszú pillákat szimbolizálva.

Kefe, felvitel: Vékony kefés, ezért nagyon könnyű volt vele dolgozni. Az alsó pillákat szépen kifestette, és még én is könnyen tudtam kezelni, pedig nem vagyok egy pro sminkes. A kefe egyáltalán nem vett fel túl sok festéket. Egy adaggal mindkét szememet ki tudtam festeni, meglepően szépen szétválasztva a pillákat. 

Építhetőség, hatás: Egy réteggel természetes, de mégis hosszabbnak tűnő pillákat kaptam, két rétegben drámaibb volt a hatása. Hétköznapra tökéletes választás, de jól építhető, így partysminkhez is megfelelő lehet.

Tartósság: Tapasztaltam egy minimális lepergést a nap végére, főleg az alsó pilláknál, de azért derekasan helytállt. Egy hosszú munkanapot és egy izzasztó edzést is kibírt, szóval nincs okom panaszkodni. 

Eltávolítás: Egyszerű arcmosással és egy kis micellás vízzel simán eltávolítható volt. 

Avon Legendary Lengths

Avon Legendary Lengths

Essence Lash Like a Boss

Essence Lash Like a Boss

Essence Lash Like a Boss

Dizájn: A színe nagyon vagány, pont jó méretű a lecsavarható kupak és maga a tubus is kézre áll.

Kefe, felvitel: Nekem mindig is a vékonyabb spirálkefék jöttek be, mert viszonylag rövid a szempillám, így tökéletes választás volt ez a vékony, de ívelt kefe. Amellett, hogy a rövid pilláimat tökéletesen kifestette, azért is éreztem praktikusnak, mert az alsó pillákat is könnyű volt vele elérni.  

Építhetőség, hatás: Egyáltalán nem tapadtak össze a szempilláim, sőt, egész jól szétválasztotta őket. Két-három réteget vittem fel egymás után, ez elég is volt így. Sűrűbbnek és íveltebbnek tűntek tőle a pilláim és erősebb lett a színük is, mindezzel jól kiemelte a szemeimet. Alkalomtól függetlenül minden sminkhez ideálisnak gondolom.

Tartósság: Egyáltalán nem mosódott el, sőt, nagyon is nehéz volt leszedni. 

Eltávolítás: Micellás vízzel próbálkoztam, aztán sima vízzel, de még így sem jött le teljesen. Bár azt hittem, sikerült lemosni, másnap azért még láttam a fehér törölközőn a nyomát.

Essence Lash Like a Boss

Essence Lash Like a Boss

L’Oréal Paris Telescopic Lift 

L'Oréal Paris Telescopic Lift

L’Oréal Paris Telescopic Lift

Dizájn: Izgalmas a kúp alakú formája, a mattsága okán pedig nemcsak modern hatást kelt, de jobban kézre is áll. 

Kefe, felvitel: A kefe fésűs, egyenes, vékony. Amikor először kibontod, sok festéket vesz fel. Később azért már nem ennyire mohó, pont elegendő festék kerül rá. Könnyű volt vele egyébként dolgozni, az alsó pillasort jobban ki lehetett vele festeni, de a szemzugokat is egyszerűbb volt elérni.

Építhetőség, hatás: Egy réteg elegendő volt belőle, több rétegben kissé összetapasztja a pilláimat. Látványos, drámai hatású, a pilláim kifejezetten hosszúnak és egészen sűrűnek tűntek tőle. Hétköznap is megállja a helyét, de egy drámai szemsminket különösen fel tud dobni. 

Tartósság: Olyan volt a nap végére, mint amikor reggel felkentem. 

Eltávolítás: Micellás vízzel könnyedén lejött.

L'Oréal Paris Telescopic Lift

L’Oréal Paris Telescopic Lift

alverde False Lashes (DM)

alverde False Lashes

alverde False Lashes

Dizájn: Esztétikus, ergonomikus tubus, mely finom gyógynövény illatú festéket rejt.

Kefe, felvitel: A vékonyabb szilikon kefe egyszerre kevés festéket visz fel és nagyon természetes hatást érhetsz el vele. 

Építhetőség, hatás: Egy rétegben kifejezetten természetes lett az eredmény, több rétegben intenzívebb hatást értem el vele.

Tartósság: A tartóssága kiváló volt, nem maszatolódott, nem pergett le a nap folyamán.

Eltávolítás: Gyorslemosóval könnyedén eltávolítható volt.

alverde False Lashes

alverde False Lashes

alverde Nothing but Volume (DM)

alverde Nothing but Volume

alverde Nothing but Volume

Dizájn: A színes kupak miatt nem nehéz kiszúrni a neszesszerben, és aranyos, hogy kis virágok is díszítik, hasonlóval korábban nem találkoztam. A kúpos formája tulajdonképpen hagyományosnak mondható, a legtöbb szempillaspirálom hasonló alakú volt, így számomra nagyon könnyű volt használni.

Kefe, felvitel: Sűrű, nagy méretű kefe, ami jó választás, tekintve, hogy a termék azt ígéri, hogy használata dús szempillákat eredményez. Nem szoktam kifesteni mindig az alsó pilláimat, de most rákaptam, és ez a feladat is könnyen ment, hiszen kicsit hegyesebb a vége, és így lehet vele ügyeskedni, célzottan festeni a pillákat a szemzugokban, sarkokban.

Építhetőség, hatás: A szempilláim nem elég erősek, ezért több rétegben kell felvinni minden szempillaspirált. Szerencsére ez a termék jól építhető, két-három réteg után sem voltak póklábak a pilláim helyén, szépen szétválasztotta azokat, és nem keletkeztek csomók, nem lettek túl vastagok. Főleg azért választottam ezt a terméket, mert érzékeny a szemem, ennek több tünete is van, szerencsére ez a szempillaspirál tökéletesen bevált, egyáltalán nem volt semmilyen irritáció, nagyon kellemes volt viselni, mindenképpen jár a pluszpont azért is, hogy kamillaolajat is tartalmaz. 

Tartósság: Nagyon jól teljesített, nem maszatolódott, nem pergett, a helyén maradt mind az alsó, mind a felső pillákon.

Eltávolítás: Nem használok sminklemosót, csak hidratáló arctisztító krémet, de szerencsére a célnak tökéletesen megfelelt, probléma nélkül eltávolította a festéket.

alverde Nothing but Volume

alverde Nothing but Volume

Chanel Noir Allure 

Chanel Noir Allure

Chanel Noir Allure

Dizájn: Leginkább a márka miatt választottam, nagyon érdekes a tubus, nem is láttam még ilyet korábban. Alapvetően hasonlít a normál spirálokhoz, de kipattinthatós a vége, ami exkluzív hatást kelt.

Kefe, felvitel: Mivel nagyon vékony a kefe, ezért könnyen hozzáfértem minden pillához, még a szemzugokban is. Annyira nem rugalmas, ráadásul egyenes is, de azért viszonylag könnyen megoldható volt a felvitel.

Építhetőség, hatás: Két-három rétegben vittem fel egymás után. Szétválasztotta a pilláimat, ami az egyik legnagyobb előnye ennek a vékony sörtének. A spirál különleges alkalmakkor és hétköznap is megállja a helyét.

Tartósság: Víz- és sírásálló garantáltan, ugyanis épp  mozizáshoz tettem fel, ahol elsírtam magam a filmen, de úgy sem jött le.

Eltávolítás: Micellás vízzel mostam le és viszonylag könnyen le is jött.

Chanel Noir Allure

Chanel Noir Allure

Shiseido Controlled Chaos 

Shiseido Controlled Chaos

Shiseido Controlled Chaos

Dizájn: Szerintem nagyon dizájnos, igazi unikum, szeretem, ha valami inkább kevesebb, mint több. Letisztult fekete, matt tubus, piros csíkkal, fehér szöveggel. Abszolút kézre áll. 

Kefe, felvitel:  Homokóra alakú a kefe, vastagabb típus, könnyű volt vele dolgozni, a belső szemzugban lévő pillákat is nagyon szépen megfestette, meg is lepődtem, hogy ott is ilyen hosszúak az egyébként szőkésbarna szálak. 

Építhetőség, hatás: Pont elég festéket vett fel, de azért én több rétegben vittem fel, és könnyen építhető volt azután is, hogy az első réteget hagytam száradni. Az alsó szempillákat is szépen meg lehetett vele festeni, egészen Twiggy-s hatást keltett. Hatásában leginkább a hosszúság dominált.  

Tartósság: Egész nap fent maradt.

Eltávolítás: Krémmel szedtem le, bevizezett vattával, illetve egyszer növényi olajjal. Ami a legjobb benne, hogy bár tartósnak bizonyult, nem kellett sikálgatni, simán lejött este. 

Shiseido Controlled Chaos

Shiseido Controlled Chaos

GOSH Catchy Eyes (Notino)

GOSH Catchy Eyes

GOSH Catchy Eyes

Dizájn: A rózsaszín-fekete csomagolás kissé a nyolcvanas-kilencvenes évek stílusát idézi, ami nekem kifejezetten tetszett. A tubus nem túl vastag és nem túl vékony, komfortosan kézre áll.

Kefe, felvitel: A banán formájú gumikeféről csupa jót tudok elmondani. A terméket frissen felbontva sem vett fel a kelleténél több festéket. Mind a felső, mind az alsó pillasoron könnyű volt vele dolgozni, a szemzugokat is könnyen elértem vele. A pillákat szépen, egy átlagos spirálkefénél sokkal meggyőzőbb módon szétválasztotta.

Építhetőség, hatás: Ez az a szempillaspirál, amit nem csupán, hogy lehet, de kell is építeni és kiválóan hagyja is magát. Akár három-négy réteg is felvihető belőle, ekkor sem tapasztja össze kellemetlenül a pillákat. Egy rétegben természetesebben fed, építve viszont kifejezetten drámai hatású pillasort eredményez. Volumennövelésben a legerősebb. Hétköznapi és alkalmi sminkekhez is bevethető.

Tartósság: A nap folyamán végig stabilan a helyén maradt, nem maszatolódott el, nem pergett és nem csinált pandaszemeket.  

Eltávolítás: Első körben micellás vízzel átitatott vattával próbáltam leszedni, ám annak nem adta meg magát teljes mértékben. Szemfestéklemosóval sikerült csak maradéktalanul eltávolítani.

GOSH Catchy Eyes

GOSH Catchy Eyes

Babor Absolute Volume & Length 

Babor Absolute Volume

Babor Absolute Volume

Dizájn: Egyszerű, fekete alap, és aranyos felirat, kupak.  

Kefe, felvitel: Közepes vastagságú, nem szokványos formájú kefe. Nagyon szépen lehetett vele dolgozni, nem kenődött, minden szál pillát ki tudtam vele festeni.  

Építhetőség, hatás:  Úgy tapasztaltam, hogy a festékkel érdemes spórolósan bánni, mert már egy rétegben is hatásosan fed. A pilláim hosszabbak és látványosan íveltek lettek. Nem csomósodott, lágyságot, természetes hatást kölcsönözött a pillasoromnak, összességében véve jobbá tette, kiemelte a pilláim már meglévő, előnyös adottságait.  

Tartósság: Nem pergett, egész nap bírta a strapát.

Eltávolítás:  Krémes sminklemosót használtam bevizezett vattával. Nagyon könnyen lejött, nem kellett dörzsölni.

Babor Absolute Volume

Babor Absolute Volume

Malu Wilz Dramatic Look

Malu Wilz Dramatic Look

Malu Wilz Dramatic Look

Dizájn: Nagyon letisztult, minimalista kialakítású csomagolás. Az ezüst szín jól néz ki, de a fémes felület miatt egy picit csúszósabb forgása van. 

Kefe, felvitel: A kefe homokóra formájú – teljesíti is, amit a funkciója ígér, emellett a pillákat is szétválasztja és dolgozni is könnyű vele, főleg mert pont megfelelő mennyiségű festéket vesz fel. Egy hátulütőjét tapasztaltam: a belső szemzugokat nem éri el olyan egyszerűen.

Építhetőség, hatás: Nagyon jól építhető, sőt, így működik a leginkább. Nem nehezíti el, tapasztja össze a pillákat, és minél több réteget teszel rá, annál látványosabb az eredmény. Amikor csak egyetlen rétegben kened fel, természetes hatása van, minél inkább építed, annál drámaibb lesz – miközben szép hosszú, és kifejezetten ívelt pillákat kapsz már az első festéssel is.  Miután egy rétegben természetes, többel pedig gyakorlatilag műszempilla hatású, ezért bármikor használnám. A rövid szempillához ez csodaszer. 

Tartósság: Teljesen a helyén maradt, ugyanolyan szép volt a nap végére, mint reggel. 

Eltávolítás: Kétféleképpen is kipróbáltam az eltávolítását. Micellás vízzel könnyen, gyorsan lejött, sminklemosó kendővel nehezebben. 

Malu Wilz Dramatic Look

Malu Wilz Dramatic Look

Clarins Wonder Perfect Mascara 4D 

Clarins Wonder Perfect Mascara 4D

Clarins Wonder Perfect Mascara 4D

Dizájn: Letisztultan sikkes, rózsaarany árnyalatú tubus, mely már megjelenésével is a luxus érzetét kelti.

Kefe, felvitel: A klasszikus formájú, sűrű sörtéjű kefe a tubusból kihúzva ránézésre ugyan sok festéket vett fel, azonban felvitelkor egyenletesen oszlatta azt el a pillákon, így nem csomósodtak és nem tapadtak egymáshoz. A pillasor egészét alul-felül, illetve a szemzugokat is kényelmesen ki tudtam festeni vele.

Építhetőség, hatás: Már egy rétegben is kifejezetten látványos hatást produkált, mind a hosszabbítást, mind a volumennövelést illetően, két rétegben pedig már-már műszempilla jellegű eredményt adott, anélkül, hogy elnehezítette volna a pilláimat. Harmadik réteg felvitelével már nem is próbálkoztam, mert nem volt rá szükség.

Tartósság: Kipróbáltam munkanapon és bulismink elemeként is, és mindkét fronton hibátlanul teljesített. Szeles-napsütéses időben a könnyezést is bírta, olyannyira, hogy míg a szemsminkem többi része – szemceruza, szemhéjpúder – már némileg elmászott, a pilláim még akkor is állták a sarat.

Eltávolítás: Zselés sminklemosóval a nagyja lejött, a maradékot micellás vízzel távolítottam el. 

Clarins Wonder Perfect Mascara 4D

Clarins Wonder Perfect Mascara 4D

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.