nlc.hu
Trend

A mascara coctailing trend

Koktél szempillaspirálból? Kell ez nekünk?

A különböző típusú szempillaspirálok rétegezésének trükkjét a sminkesek már régóta alkalmazzák, mostanában azonban a tiktokkerek is rákattantak.

A szempillaspirálok az esetek többségében dúsító, hosszabbító vagy göndörítő hatást ígérnek. Vagy-vagy. De mi van akkor, ha a ezeket a hatásokat egyszerre szeretnénk elérni, nem csak az egyiket vagy a másikat? Nos, erre a választ a TikTokon felpörgött mascara coctailing trend, melynek lényege, hogy a különböző típusú szempillaspirálokat együtt alkalmazzuk, amivel elérhetjük, hogy egyszerre hosszabbnak, dúsabbnak és göndörebbnek is tűnjenek a pilláink. De vajon valóban működik a dolog? 

Szempillaspirálok

(Fotó: Getty Images)

A koncepció abból indul ki, hogy ha például az arcbőrünkön is többféle terméket használunk a sminkünk elkészítésekor – primer, alapozó, korrektor, concealer, púder, highlighter, stb. –, akkor ugyanezen elv alapján akár a szempilláinkra is kerülhet többféle termék, többféle hatással, melyek azután összeadódnak. 

Bár maga az elnevezés kissé megtévesztő lehet, nem arról van szó, hogy a festékeket még a felvitel előtt kellene összekeverni egymássaé. A mascara coctailing tulajdonképpen rétegezést jelent, vagyis, hogy a különféle hatást ígérő szempillafestékeket egymás után visszük fel a pillákra két vagy akár három rétegben. 

@katiehub.org @essence cosmetics , you amaze me😍 #fyp #mascara ♬ original sound - katie

„Egyes formulák térfogatnövelésre valók, míg mások kiválóan alkalmasak hangsúlyozásra, szétválasztásra és definiálásra” – magyarázta Vincent Oquendo sztársminkes az InStyle.com riportjában, aki saját bevallása szerint már évek óta alkalmazza a különféle szempillasprálok rétegezésének trükkjét, ahogy sok más szakember is. Így voltaképpen nem is számít valódi újdonságnak, csupán a közösségi média kapta fel és adott neki hangzatos nevet az elmúlt hónapokban. 

„Imádom, és 100 százalékosan ajánlom” – tette hozzá Quendo.

Így csináld!

Ahhoz persze, hogy ne ragacsos póklábpilla legyen a végeredmény, hanem valóban a legtöbbet hozhassuk ki a pilláinkból, nem mindegy, hogy milyen formulákat alkalmazunk, ahogyan az sem, hogy milyen spirálkeféket használunk azok felviteléhez. A sűrű sörtéjű spirálkefékkel nagyobb mennyiségű festék vihető fel egyszerre a pillákra, ami a drámai hatás eléréséhez szükséges, míg a vékonyabb, ritkásabb sörtéjű kefék szétválasztják és hosszítják a pillákat.

„Olyan szempillaspirálokat szeretek választani, amelyek különböző hatást fejtenek ki a szempillákon. Például szeretem a hosszabbító szempillaspirálokat dúsító szempillaspirálokkal rétegezni, ahelyett, hogy két azonos összetételű szempillaspirált használnék, mivel így valóban remekül elegyedik a kettő” – fejtegette Nydia Figueroa sminkes a CNN riportjában. 

A tökéletes mascara coctailing lépései a következők:

  1. A szempillaspirálokat, amiket használni készülsz, tedd a zsebedbe, hogy kissé felmelegítsd őket, így fellazítva a festéket!
  2. Szempillagöndörítő segítségével göndörítsd be a pilláidat!
  3. Első rétegként felvihetsz szempilla alapozót (másnéven primer vagy bázis), ami még látványosabbá és tartósabbá teszi majd a festést. Ez azonban nem kötelező.
  4. A szempillaspirálok közül először a hosszabbító hatásút kend fel a felső és az alsó pillasorodra egyaránt! A legjobb, ha ebből vízálló változatot használsz. A festés után várj 2-3 percet, hogy megszáradjon!
  5. Ezek után jöhet a göndörítő vagy a volumennövelő hatású szempillaspirál felvitele. Ezt elég, ha már csak a felső pillasorodon alkalmazod, az alsón kevésbé szerencsés rétegezni.
  6. Ha ez a réteg is megszáradt, szempillafésű – vagy egy tiszta, festékmentes, száraz spirálkefe – segítségével válaszd szét az esetlegesen összetapadt pillákat, illetve távolítsd el a keletkezett csomókat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top