nlc.hu
Trend

Itt az eddigi leghátborzongatóbb tiktokos sminkőrület

Itt az eddigi leghátborzongatóbb tiktokos sminkőrület

Androidnak sminkelik magukat a felhasználók.
Itt az eddigi leghátborzongatóbb tiktokos sminkőrület

Uncanny valley: angolul így nevezik azt a bizonytalan, semmivel sem összehasonlítható érzést, ami akkor fog el bennünket, mikor belenézünk egy, a megszólalásig élethű, emberszerű robot (android) arcába, de valamiért az első pillanattól kezdve pontosan tudjuk, hogy nem emberrel van dolgunk.

Nehéz elképzelni, hogy bárki szívesen érezni ezt az úgynevezett „uncanny valley” érzést, azt meg még inkább, hogy bárki szántszándékkal elő szeretné idézni embertársaiban ezt a megmagyarázhatatlan, hátborzongató érzést, pedig a helyzet az, hogy a Tiktokon éppen ez zajlik.

A felhasználók egy jelentős része (és főleg azok, akik gyakorlottak a legkülönfélébb sminkek elkészítésében) ugyanis olyan videókat oszt most meg a követőivel, ahol éppen androiddá változtatja magát a smink segítségével. A prímet eddig a Zara nevű Tiktok-felhasználó viszi, akinek bizarr videóját eddig több tízmillióan nézték meg, de bőséggel vannak már követői is. Íme, néhány hátborzongató példa:

Zara:

Beautybyzog:

Evaat:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top