nlc.hu
Trend

Megoldások elrontott szemöldöktetoválásra

Van megoldás a félresikerült szemöldöktetoválásra? Utánajártunk!

Szemöldöktetoválást csináltattál, de nem vagy elégedett a végeredménnyel? A szakember elárulta, miképp menthető ilyenkor a helyzet.

A dús, hangsúlyos szemöldök divatja hosszú évek óta tartja magát. Egész iparágak karolták fel, milyen trükkökkel és eszközökkel tudjuk elérni ezt a hatást akkor, ha a természetes szemöldökünk pechünkre pont nem dús, hanem vékony, hiányos vagy éppen rövidke. Csakhogy a nap végén minden festék, spirál lemosásra kerül az arcunkról, nem is beszélve az applikációk nyújtotta, pillanatnyi változtatásokról. Nem csoda, hogy a sminktetoválások között továbbra is a szemöldök a legnagyobb sláger. Sokan azonban azért halogatják ennek elkészíttetését, azért tartanak tőle, mert félnek egy tartós változtatástól, pontosabban attól, hogy az esetleg balul sül el.

Siklós Júlia sminktetováló mestert és oktatót kerestük meg, hogy megtudjuk, mit lehet tenni, ha nem a megfelelő kezekbe kerültünk. Júlia nem csupán 20 éve foglalkozik sminktetoválásokkal, beleértve az ajakhasadásos vendégek karitatív szépítését, illetve a módszerek oktatását is, de kifejezetten specializálódott a mások által elrontott munkák helyrehozására. Persze akkor tudja ezt megtenni, ha a helyzet még menthető.

Siklós Júlia sminktetováló mester

Siklós Júlia sminktetováló mester (Fotó: Facebook, @siklosjuliasminktetovalas)

A túltetoválás a legnagyobb veszély

„Ha valaki bejelentkezik hozzánk, az első kérdésünk mindig az, volt-e már korábban tetoválása. Ha volt, akkor fényképet kérünk róla, ez sokat segít abban, hogy korrekt véleményt tudjunk mondani, mielőtt találkozunk egymással. Ha a korábbi tetoválás már halványult, esetleg kivörösödött, akkor könnyen meg tudjuk újítani, korrigálni” – mondta a szakértő az első lépésekről és a könnyebb helyzetekről. Kiderül viszont nagyon gyorsan az is, hogy sajnos vannak reménytelen szituációk. Mindannyiunknak megvan az élménye, amikor már messziről kiszúrjuk, hogy valakinek a szemöldöke olyan, mintha alkoholos filccel dolgozta volna meg, ugye? Nos, nagyjából így érdemes elképzelnünk a lehetetlen helyzetet.

“Egy túltetovált, erős állapotot nem tudunk visszafinomítani sajnos. Ha rátetoválnánk, akkor a két festék elegyedne a bőrben, felerősítené egymást, az eredmény pedig még rosszabb lenne a korábbinál. Ha mégis szeretne változtatni a vendég, akkor mindenképpen el kell előtte távolítani a korábbi beavatkozást. Nagyon erős tetoválásnál lézerrel, enyhébb esetben carbonlézerrel dolgozunk, illetve van lehetőség biokémiai megoldásra is, amikor egy pigmentet oldó anyag kerül a bőrbe, ez a például tejsav alapú anyag pedig segíti a pigment kiürülését” – fejtette ki Júlia, akitől viszont azt is megtudjuk, hogy ez bizony soha nem egy alkalom, sőt akár 1-2 évig is eltarthat a folyamat, hiszen a kezelések között regenerálódási hetekkel is kell kalkulálni. Nagyon fontos tehát gondosan megválasztanunk, kihez fordulunk, amikor tetováltatni szeretnénk.

Hogyan válasszunk szakembert?

Kérdés persze, honnan tudjuk, kihez érdemes bejelentkeznünk. A szakértő azt javasolja, semmiképpen nem érdemes pusztán a weboldalra vagy közösségi oldalra kitett munkafotókra hagyatkozni. Ezekkel ugyanis nagyon könnyű csalni, ami jobban belegondolva teljesen logikus, hiszen szinte már alig él ember, aki nem tesz legalább néhány filtert a saját, közzétett fényképeire, hát még akkor, ha üzletet remél ezekből… „Fontos, hogy lássunk a frissen tetovált munkák mellett gyógyult fotókat is, sőt még fontosabb a gyógyult videó. Szerintem az is nagyon beszédes, hogy elérhetők-e a Google és Facebook értékelések a kollégáról, illetve mik és milyenek azok. Mindenképpen gyanús például, ha valakinél a Facebook értékelések nem láthatók és nincs lehetőség véleményt írni, mert kikapcsolták ezt a funkciót” – hívta fel a figyelmet Siklós Júlia.

Megoldások elrontott szemöldöktetoválásra

Fotó: getty images

Az a szép, ami szinte nem is látszik 

 „Gyakori probléma, hogy nem olyan szemöldök készül a vendégnek, ami igazán őhozzá illik, hanem inkább valamilyen sablon mentén dolgozik a kolléga. Szintén jellemző, hogy a szimmetria sérül. Ami pedig kifejezetten nehéz helyzet, az a már korábban említett, túl erős tetoválás. Ez olyan mélyen és erősen kerül a bőrbe, a hámrétegek alá  mint a hagyományos tetoválások. Utóbbiak lényege pedig éppen az, hogy egy életre megmaradjanak” – sorolta a jellemző buktatókat a szakember, fontos kérdés tehát ezek szerint, hogy a fotók és videók, melyeket a kiszemelt sminktetováló közösségi oldalán látunk, mennyire keltenek természetes hatást.

„Számít persze a hozott anyag, nem mindegy hogy kendőzi-e legalább valamennyi szőr a bőrt” – árnyalta a képet a szakember, hozzátéve, hogy nem javasolja a  túl erős, smink jellegű, alkalmi hatású végeredményt. „Erről ugyanis már látszani fog, hogy tetoválás. Ez beépül a bőr alá, több rétegnyi bőr fedi, így más hatást kelt, mint amikor magadnak fested ki.”

A jó munka sem marad meg örökké

Különösen igaz tehát ennél a beavatkozásnál, hogy a kevesebb gyakran több, a természetes hatás pedig nagyon is megtérül. Persze kopással és változással mindig számolnunk kell. Sőt gond is lenne, ha ez nem történne meg. Akár 2 évig is szép maradhat a jól tetovált szemöldökünk, de ez az idő jelentősen rövidülhet egyéni adottságoktól és szokásoktól függően is. A zsírosabb bőrűek és a fiatalabbak például gyorsabb kopásra számíthatnak, ahogyan azok is, akik rendszeresen szoláriumoznak vagy napoznak, esetleg gyakran járnak uszodába. Rajtunk is múlik tehát, hogy meddig és milyen minőségben marad meg bőrünkben a festék. Az viszont biztos, hogy rengeteget számít a jól megválasztott szakember, akinek a munkája komolyan befolyásolhatja egész megjelenésünket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top