nlc.hu
Trend

Szájfény teszt

„Nem úgy néz ki, mintha műanyag bevonat lenne az ajkaimon” – Nyárálló szájfényeket teszteltünk

Nyári sminkekhez ideális, natúr, illetve rózsás árnyalatú szájfényeket próbáltunk ki. És hogy melyek lettek a legjobbak? Íme!

Nappali, természetesebb hatású sminkekben, illetve a nyári hónapok során a szájfény ideálisabb választás, mint a rúzs. Hét különféle, nude, illetve rózsaszínes tónusú szájfényt tesztelt a szerkesztőség az elmúlt hetekben. Következzenek a tapasztalataink…

AVON Avon Ultra Colour Lip Gloss Nourishing Shine

Avon Ultra Colour Lip Gloss

Avon Ultra Colour Lip Gloss Nourishing Shine

Árnyalat: O Cotton Candy

Minimalista, fekete-ezüst dizájn, a szokványos szájfényes tubusoknál keskenyebb és kissé szögletesebb tubus, szivacsos applikátorral, mely kiválóan kézre áll, nagyon pontosan lehet vele dolgozni.

A termék krémes állagú, cukorkaillatú és -ízű, mely a viselés során végig érezhető marad – amit a magam részéről pozitívumként értékeltem. Könnyen eloszlatható, akár egyetlen rétegben is szépen, látható módon fed, rózsás tónust, nedves hatású fényt ad az ajkaknak. Egyáltalán nem ragad, viszont a hidratáló hatása egy ajakápolóéval vetekszik. Kimondottan kellemes viselet.

Avon Ultra Colour Lip Gloss

AVON Avon Ultra Colour Lip Gloss Nourishing Shine

A felkenést követően 2-3 óra alatt, fokozatosan tűnt el nyom nélkül az ajkaimról, a nap folyamán 3-4 alkalommal kentem újra. Az eltávolításával külön nem kellett foglalkoznom.

Kipróbáltam egy hasonló színű rúzs fölött plusz rétegként is: látványosan kiemelte, felturbózta a rózsás tónust. 

Maybelline Lifter Gloss

Maybelline Lifter Gloss

Maybelline Lifter Gloss

Árnyalat: 016 – Rust

Mutatós a csomagolása, szögletes, kézre áll, és tetszik, hogy a kupakja passzol a szájfény színéhez. Az állaga zselés, klasszikus szájfény, és könnyű felvinni az applikátorral. 

Abszolút látszik, fényes és barnás, van benne némi vizes hatás is. Nekem eléggé elüt a szám természetes színétől, de egyébként natúr a színe. 

Maybelline Lifter Gloss

Maybelline Lifter Gloss

Nem igazán szoktam szájfényeket hordani, inkább matt rúzsokat, emiatt nekem furcsa érzés, de nem ragacsos, inkább puha réteget képez az ajkaimon és nem szárít.  Az íze édeskés, inkább az illata domináns, akárcsak a színe, karamellásnak mondanám. A hatása tényleg olyan, mintha feltöltettem volna az ajkaimat, és az első gondolatom az volt, hogy jobb, ha nem teszem, mert nem állna jól, de aki kifejezetten ezt keresi, annak tudom ajánlani. Előnye, hogy nem foltokban jön le, hanem elhalványul, kávézni lehet benne, de az evést már nem bírja. Egyébként elég tartós, és egy erősebb, füstösebb szemsminkhez szívesen elhordanám. 

alverde Lipgloss 3D-Effekt 

alverde Lipgloss 3D-Effekt

alverde Lipgloss 3D-Effekt

Árnyalat: 02 – Pink Crush

Applikátoros változat, pici fejjel, amivel nagyon könnyen lehet dolgozni úgy, hogy az ember ne fusson ki egyetlen húzással az ajkai vonalából. Krémes állagú, de nem ül meg a kicserepesedett ajkak redőiben sem, és egyszerű eloszlatni is. Nem folyik, pont az az állag, ami egy szájfényhez ideális.

Alapvetően ez egy szájfény, tehát a fedése is annyit tud. Közelről, ha a fények úgy csillannak, akkor szépen kivehető a halvány pink árnyalata, de picit messzebbről csak annyi látszik, hogy becsillan a szám. Ha ennél vastagabban viszem fel, az viszont már zavaróan „ül” rajtam. Épp ezért inkább natúrnak mondanám, mint színezettnek, de a benne található aranypelyheknek köszönhetően szépen csillog.

alverde Lipgloss 3D-Effekt

alverde Lipgloss 3D-Effekt

Nálam az elsődleges védvonal az illat egy terméknél. Ennek könnyed, nyári, gyümölcsös illata van, szerintem nagyon kellemes, de nem tolakodó egyáltalán. És szerencsére íze az nincsen, így nem érzek késztetést lenyalni. Nem ragacsos, de egy-két óra után lekopik – szerencsére nem foltokban – és újra kell kenni. Mondjuk a szándékos eltávolításnál hasznos, mert könnyen lejön, viszont a csillogás ezután is látható marad. Jojobaolajjal és hialuronsavval készült, és érezni rajta az ápoló hatást, amiért plusz pont jár, mert egyrészt nem kell alá külön ajakbalzsamot kenni, másrészt nem szárít. Ha leszedem, akkor is puhák maradnak az ajkaim. 

The Body Shop Swipe It

The Body Shop Swipe It

The Body Shop Swipe It

Árnyalat: Strawberry

Nagyon cuki, két ujjbegy közé vehető minirúzs, amit közvetlenül kell felvinni. Keményebb, viaszos állagú, és abszolút könnyű eloszlatni, bár elsőre azt hittem, kicsúszom a vonalakból, de ez mégsem történt meg. Tükör nélkül is fel lehet vinni. 

Ezt rögtön megszerettem, mert ezeket a színeket szeretem igazán a számon. Kevésbé erősen fed, mint egy rúzs, viszont erősebben, mint általában a színezett ajakbalzsamok. Szép fényű, krémes hatású tónust ad.

The Body Shop Swipe It

The Body Shop Swipe It

Az illata epres, de nem zavaróan, és kb. 5 perc után már megszokja az orr. Érezhetően hidratál. A színe fokozatosan elhalványul, de evés után is mintha maradna egy kevés még a számon – igaz, nem szaftos pacalon teszteltem –, de azért újra kell ilyenkor kenni. Bevallom töredelmesen, hogy egyébként is body shopos matt rúzsokat használok, és imádom őket, mert tartósak, szépen fednek, „katicabogár-mentesek” és nem tesztelték őket állatokon. Mindez a kis ajakbalzsamra is igaz, szóval nem csalódtam. Ha lágyabb, természetesebb megjelenést akarok, ezt fogom felkenni. 

L’Oreal Paris Brilliant Signature Plump  

L'Oreal Paris Brilliant Signature Plump

L’Oreal Paris Brilliant Signature Plump

Árnyalat: 412

Nagyon tetszik a rozéarany kupak, és az, hogy jó masszív anyagból készült a szájfény többi része. Strapabíró és elegáns nagyon. Könnyen kézbe vehető, és lecsavarható, ezután pedig könnyen kihúzhatjuk az applikátort, amin puha szivacs van. Az applikátora nagyon jól kialakított, nem vesz fel túl sok festéket, ám ahhoz épp eleget, ami befedi az alsó és a felső ajkakat is, a hegyesebb véggel pedig precízen fel lehet kenni vele a szájfényt a száj sarkába is. Pár húzás, és szuper végeredményt kaptam.

A szájfény állaga krémes, picit ragacsos, és nagyon jó, édes illatú. Az árnyalat natúr, nem tolakodó, nem üt el erőteljesen a száj színétől, némi finom fényt azonban ad neki. Inkább természetesnek mondanám, ami nekem nagy előny volt, hiszen én nem szeretem a feltűnő szájsminket. 

L'Oreal Paris Brilliant Signature Plump

L’Oreal Paris Brilliant Signature Plump

Különleges érzés volt viselni, mert van benne egy kis hialuronsav, ami kellemesen bizsergette az ajkamat. A nyoma rajta maradt a poháron és a bőrön is. Evés-ivás után újra kell kenni, de mivel ennyire könnyű ezt megtenni, ez nekem nem okozott gondot. 

Lancôme L’Absolu Gloss Cream

Lancôme L'Absolu Gloss Cream

Lancôme L’Absolu Gloss Cream

Árnyalat: 202 – Nuit & Jour

Visszafogottan elegáns dizájn, ízléses rózsadíszítéssel a kupakján. Az applikátort könnyű használni, még tükör nélkül is. Ahogyan neve is mutatja, ez egy krémes állagú ajakfény, és valóban nem ragad, nem tapad, hanem nagyon selymes, kellemes. 

Sötét korallszínű rúzsokat használok, ezek illenek a legjobban hozzám, és örülök, hogy van ajakfény is, ami hasonló árnyalatú, bár nem használtam ezeket együtt, a hétköznapokon ez az ajakápoló is elég fedést biztosít. Ami plusz pont, hogy éppen hogy csak fényesebb annál, mintha egy rúzst használnék, nem úgy néz ki, mintha műanyag bevonat lenne az ajkaimon, nem annyira intenzív a csillogás, hogy az majdnem egy műholdról is látszik.

Lancôme L'Absolu Gloss Cream

Lancôme L’Absolu Gloss Cream

A krémes állaga miatt nagyon kellemes viselni, és mivel nincs erős illata vagy íze, ezért nem éreztem kényszert arra, hogy lenyalogassam, olyan, mintha nem is viselnék semmit. Ugyan naponta többször fel kell vinni, de szerencsére szépen, egyenletesen kopik le, és este, lefekvés előtt már nem kell emiatt egy plusz lépést beiktatni az arcápolási rutinomba. 

trend !t up Pure Nude  

trend !t up Pure Nude

trend !t up Pure Nude

Árnyalat: 050

Ízléses, szolid dizájn, külön tetszik benne a rozéarany csík. Az applikátor normál, könnyen kézre áll.

A festék állaga sűrű és krémes, natúr barnás árnyalatú, ígéretéhez híven valóban magasfényű, enyhén csillogó felületet képez az ajkakon. Bár nem összetéveszthető egy rúzzsal, de fedésben vetekszik vele. Kissé ragacsos viselet. A jojobaolajos formula érezhető módon táplálja az ajkakat, hasonló hatása volt, mintha ajakápolót kentem volna fel.

Egyenletesen, fokozatosan halványulva kopik. Evés közben azonban lejött, így ekkor újra kellett kenni.  

trend !t up Pure Nude

trend !t up Pure Nude

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top