nlc.hu
Trend

Jakupcsek Gabriella interjú

Jakupcsek Gabriella: „Szerintem a nők sokszor sanyargatják magukat”

Jakupcsek Gabriella elképesztően tudatosan éli a mindennapjait. Mint mondja, sokat változott a gondolkodása az elmúlt években, ezek a változások pedig teljesen átformálták az életét. Bár hisz a kompromisszum fontosságában, vannak dolgok, melyekből nem enged, már csak a saját testi, illetve lelki egészsége miatt sem.

A kényelem fontos szerepet játszik az életében?

A mindennapjaim nagy részét diszkomfortos ruhákban töltöm, melyeket nem én választok. A munkám során az öltözködésem egyfajta kellék, ami miatt sokszor kellett kompromisszumot kötnöm. Hiába voltam nagyon szép a képernyőn, egyáltalán nem éreztem jól magam abban a szettben. Sokkal inkább szólt a látványról, mintsem a komfortosságról. Ezért is volt fontos számomra, hogy amikor átöltözhettem, vagy a privát életemet intéztem, minél kényelmesebb darabokat viseljek. Általában sportosan öltözködöm, hiszen fontos számomra a könnyed mozgás. Sok mindent csinálok, sokat rohangálok, tehát azért, hogy a ruhám és a kiegészítőim a mozgásomban ne korlátozzanak, bármit megteszek. Összegezvén: az életemben sok időt töltöttem kényelmetlen, de gyönyörű ruhákban, és ezért mindig ott kezdődött a privát élet, amikor ezeket levehettem. Én ilyen tekintetben rettenetesen kényelempárti vagyok. Sokan elfelejtik, hogy a kényelem nem ellentétes a szépséggel.  

Jakupcsek Gabriella

Jakupcsek Gabriella már nem köt kompromisszumot, ha öltözködésről van szó. (Fotó: Skechers)

 

Mára leszámolt ezzel?

Eljött az idő, hogy a nap 24 órájában szinte csak olyan ruhákat viselek, melyekben jól érzem magam. Már nem kell kompromisszumot kötnöm, és nem is szeretnék a jövőben sem. 

Csak a szépségért nem veszek fel semmit, azért már nem hozok áldozatot.

Azt viszont keresem, hogy mi az, ami nagyon kényelmes, és jól is néz ki. Például megtapogatom a ruhákat, belebújok, kipróbálom, és csak utána döntök, hogy megveszem-e.

A komfortosság és a praktikum keresésére törekednünk kell az életeben?

Abszolút! Itt gondolok az életkorral jövő nehézségekre, a várandósság időszakára, az anyasággal járó teendőkre, vagy csak a munkába járásra. Borzasztóan diszkomfortosnak gondolom, amikor valaki tipeg egy kemény, magassarkú cipőben, hasát behúzva, keblét kirakva, és közben szeretne eljutni egyik helyről a másikra, de tisztán látszik, hogy nehezen halad előre. Néha megszánom, hiszen elképzelhetetlen számomra, hogyan képes több órán keresztül a látványért ilyen áldozatot hozni. Szerintem a nők sokszor sanyargatják magukat.

Ez egészségileg, illetve lelkileg is káros…

Főleg lelkileg, mert egy idő után ő van a ruhájáért, és nem a ruha érte.

Fotó: Skechers

Fotó: Skechers

Hogyan állítja össze egy szettjét a hétköznapokban?

Őszinte leszek, egyáltalán nem foglalkozom ezzel, pedig óriási ruhatáram van. Engem kicsit fáraszt is a dolog. Szeretem, amikor egy stylist tanácsot ad, összerakja a szettem, megmutatja, mely darabok miért állnak jól. A saját ruhatáramból rak össze olyan kombinációkat, melyek nekem eszembe sem jutnának. 

Szeretem, hogy benyúlok a szekrénybe és mindig le tudok akasztani egy olyan ruhát, ami illik az aznapi hangulatomhoz. Nekem ez egyfajta szabadság.

De akkor is boldog vagyok, ha valakinek a családból, vagy a baráti körömből odaadhatok egy-egy darabot. Ez akkor számukra élményt ad, ami engem meg örömmel tölt el. Tinédzserként nagyon kevés ruhám volt, és mindig arra vágytam, hogy egyszer legyen egy kényelmes és gazdag gardróbunk.

Az egészségére, annak megőrzésére mennyire figyel tudatosan?

Mondhatni hirdetem, mennyire fontos, hogy odafigyeljünk magunkra. Keményebb is vagyok ebben a témában az átlagnál, hiszen az egészségmegőrzés fontossága nem csak miattunk, hanem a családunk miatt is kötelességünk. Nem szabad kívülről várni a segítséget. A könyvemben is írok erről. Ha egy autót is szervizelünk, karban tartunk, akkor a saját testünket miért nem? Képtelen vagyok megérteni, hogy valaki miért nem tesz meg mindent annak érdekében, hogy nyugodtan kelhessen fel másnap. A szűrővizsgálatok alapkérdések, elhanyagolhatatlanok. Ahogy az emberek idősödnek, sajnos egyre kevésbé törődnek ezzel a kérdéssel, pedig, ha nem elég tudatosak, hatalmas terhet raknak a családjukra, a gyerekeikre. A mintakövetés bennünk van kicsi gyermekkortól, tehát szülői felelősség is, hogy miként alakítjuk a testünket, miként használjuk. Az ember teste olyan lesz, amilyenné magunk tesszük. 

Nemrég megszületett a harmadik unokája, így újabb taggal bővült a család. Gondolom, a mindennapjaiban nemcsak a munka, hanem a velük való közös együttlét miatt is szükség van a „szabadabb” mozgásra.

Reggel elindulok otthonról, és csak délután jövök haza. Általában van az autómban egy váltócipő, egy pulóver, és egy kardigán, amiket variálhatok attól függően, éppen hova tartok, legyen szó unokázásról, bevásárlásról, vagy egy gyors megbeszélésről. Szinte komplett ruhatáram van a kocsiban. (nevet)

Sok időt tölt az unokáival, a szerettei körében? (Jakupcsek Gabriellának két fia van, Bálint és Marcell, valamint egy lánya, Emma – szerk.) 

Amikor hívnak, igyekszem ott lenni, nagyon szeretem őket, de aktívan, sokat dolgozok, mert izgatnak az új feladatok. A kamasz lányom és a kutyám is bőven ad elfoglaltságot, szóval az biztos, hogy nem unatkozom.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top