nlc.hu
Trend

Egy nő walesi akcentussal ébredt, megoldást keres

Egy nő furcsa akcentussal ébredt, neurológus szakemberek segítségét kéri

Zoe Coles egy reggel walesi akcentussal ébredt fel, annak ellenére, hogy nem walesi.
Zoe

A nő igencsak megijedt, és most segítséget kér szakemberektől a TikTokon, hogy magyarázzák el neki, mi történt vele. 

Zoét 2022-ben funkcionális neurológiai rendellenességgel (FND) diagnosztizálták, de most úgy gondolja, hogy külföldi akcentus szindrómában (FAS) szenvedhet. Az FND miatt krónikus fájdalommal, mozgáskoordinációs zavarokkal és beszédproblémákkal küzdött eddig is, és a TikTok-fiókján keresztül kér segítségét szakemberektől, miután nem sikerült beutalást kapnia egy specialistához.

Zoe soha nem járt még Walesben, így érthető, hogy válaszokra vár. Szerinte az akcentusváltozás miatt kellett abbahagynia a pubban végzett munkáját is. „Kezdetben erős német akcentus volt, most viszont walesi akcentusnak vélem” – mondta a TikTok videójában.

Arról is beszélt, hogy az új akcentussal „kínosnak” érzi magát, amikor másokkal beszél. Először azt gondolta, hogy „át fogja vészelni”, ez csak egy „hiba”, ami majd elmúlik, de úgy néz ki, hogy az akcentus marad, ezért olyan szakértőt szeretne találni, aki segít rajta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top