nlc.hu
Trend

Rácz-Gyuricza Dóra az önértékelésről

Rácz-Gyuricza Dóra: „Nem tűröm el itthon, hogy bárki csúnyán beszéljen magáról Kamilla előtt”

Nem szeretné, ha lánya valaha is önbizalomhiánnyal küzdene.

Rácz-Gyuricza Dóra kislánya, Kamilla születése óta rengeteg tapasztalatot oszt meg az anyaságról a közösségi oldalain. A sztárséf felesége igyekszik követőit hasznos tanácsokkal, biztatásokkal ellátni, melyeket legtöbbször saját tapasztalatként tolmácsol. Dóri a minap hosszasan mesélt arról, miért nem engedi, hogy kislánya előtt bárki is negatívan beszéljen saját magáról. 

Rácz-Gyuricza Dóra

Fotó: Instagram

„Mióta anyuka lettem, nem tűröm el itthon, hogy bárki csúnyán beszéljen magáról Kamilla előtt. Engem is beleértve. Nem akarom, hogy ez legyen neki az alap, és úgy nézzen tükörbe, hogy »úristenhogynézekki« vagy »fújlekénefogynom« és a többi kedvesség, amikkel a tükörbe nézve bombázzuk magunkat.. Én is úgy nőttem fel, hogy a család női tagjai FOLYAMATOSAN a súlyukkal, a fogyókúrájukkal voltak elfoglalva. Én meg emlékszem, kb. 7 évesen mondtam is anyának, hogy ne hagyjanak már ki! Én is fogyózni akarok! (Persze fogalmam sem volt, ez mit jelent, de annyira mindennapi nagylányos dolog volt, hogy én is akartam” – fogalmazott az influenszer, aki hozzátette, sosem akarja ezeket a szavakat viszont hallani a lánya szájából. 

Mint mondja, ez a technika bevált, és nemcsak nála, de a körülötte lévőknél is. Egyre többet hallja mások szájából, mennyire elégedettek önmagukkal és ez bizony az emberek kisugárzásában is látszik.

„A társadalom irreális elvárásai és a média nyomása mellett a testképzavart bizony otthonról is hozzuk. Ha anya vagy, példakép vagy” – zárta a gondolatait Dóri, aki hozzátette, ha valaki bármit megtenné a gyermekéért, kezdje ott, hogy szeresse önmagát. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top