Ezekkel a rúzs árnyalatokkal éveket lefaraghatsz a korodból

nlc | 2023. Július 17.
Egy tökéletesen megválasztott rúzs árnyalat már önmagában is fiatalosabbá teheti a megjelenést. Mutatjuk, miket érdemes választani és elkerülni!

Míg egy elrontott vagy csak túlzásba vitt smink jelentősen öregítheti az arcot, a megfelelő módszerek és árnyalatok használatával éveket faraghatunk le optikailag a valódi életkorunkból. A rúzs pedig kétségkívül a smink egyik leghangsúlyosabb eleme, így a hibátlan árnyalat megválasztásán igencsak sok múlik. 

„Ha világos árnyalatú rúzst választasz, az kiváló módja annak, hogy fiatalabbnak tűnj. A nude, a világos rózsaszín és a korallszínek mind nagyszerű opciók” – magyarázta Chanel Meekins a Pierre Michel Beauty társalapítója a Shefinds.com cikkében. 

A natúr és rózsás árnyalatok a legelőnyösebbek 40-50 felett (Fotó: Getty Images)

A nude az egyik legsokoldalúbb rúzs árnyalat, mely bőrtónustól függően variálható, így minden arcszínhez meg lehet találni a tökéleteset.

„Azért ideálisak ezek az árnyalatok ahhoz, hogy fiatalosabbá tegyük a megjelenést, mert teltebbnek mutatják az ajkakat. A teltebb ajkakat pedig a fiatalabb nőkhöz társítják – fejtegette Meekins. – Egy dolgot érdemes szem előtt tartani, amikor új rúzst vásárolsz: minél sötétebb az árnyalat, annál vékonyabbnak tűnnek az ajkak. És minél vékonyabbnak tűnnek az ajkak, annál idősebbnek tűnsz”.

Jennifer Lopez is gyakran visel nude árnyalatú rúzst (Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

A  nude rúzsok tehát általában véve is fiatalosabbnak mutatják az arcot, azonban a hatás tovább fokozható, ha az árnyalat alaptónusára is odafigyelünk. A kékes, tehát hűvösebb alaptónusú nude-ok viselésétől fehérebbnek tűnnek a fogak és ragyogóbbnak látszik a bőr, ami még fiatalosabbá teszi a külsőt.

Exit mobile version