nlc.hu
Trend

Minden, amit az SNS-körmökről tudni kell!

Minden, amit az SNS-körmökről tudni kell!

Az SNS-körmök természetes megjelenést és hosszan tartó hatást kínálnak a hagyományos műkörmökkel szemben. Próbáljuk ki, nem fogjuk megbánni!
Közeli fótó arról, ahogy egy nő körmeit reszelik.

Biztosan van olyan barátunk, ismerősünk, aki már áradozott arról, hogy kipróbált egy új manikűrt, és oda meg vissza van érte. „A legjobb, hogy nem kell lámpa alá tenned a kezed, így sokkal kíméletesebb a bőrödnek!” – hangzik el sokszor a fellelkesült ajánlás. Ha rákérdezünk, akkor azt a választ kapjuk, hogy csini körmei SNS-technikával készültek. Na de mi is ez a technika, és miért lesz nekünk jobb, ha ilyet kérünk körmösünktől?

Az SNS (Signature Nail Systems) köröm egy viszonylag új és népszerű módszer a műköröm készítésére és tartósabbá tételére. Az eljárás során egy speciális cementpor alapú formulát használnak. Ezért említik még dip powder technika néven is. A név árulkodó, hiszen a procedúra során a körmöket ebbe a „csodaporba” kell mártani.

Amikor belépünk egy körömszalonba, általában minden választási lehetőség adott. Kérhetünk egyszerű manikűrt, zselés körmöt vagy akrilkörmöt is. Magyarországon a legtöbb szalon nem nyújt SNS-köröm készítésére lehetőséget, így ha ki szeretnénk próbálni, mindenképpen olyan helyet keressünk, ahol nyújtanak ilyen szolgáltatást.

Hogyan készülnek az SNS körmök?

  1. A köröm felületét megtisztítják és előkészítik, hogy felvihessék az alapréteget.
  2. Ezután a körmöt bekenik egy lakkal, amelyhez hozzáragad a por. Most jön a mártogatós rész, mert az ujjat a poros tégelybe kell mártani, ezzel biztosan mindenhová egyenlő mennyiségben jut. Ezt a lépést addig kell megismételni, ameddig megfelelő vastagságú réteg képződik.
  3. A porréteget egy aktív, könnyen megszilárduló kötőanyaggal kombinálják, amelytől a körmök tartósak és ellenállóak lesznek.
  4. A végső formázás és igazítás után felvisznek egy utolsó védőréteget, hogy fényes és tartós maradjon a manikűr.

Csábító előnyök

Most, hogy már tudjuk, hogyan készülnek az SNS-körmök, elgondolkodhatunk azon, hogy ez a furcsa technika miért ígéretesebb, mint a hagyományos manikűrtechnikák.

Természetes megjelenés

Az SNS-körmök megjelenése sokkal természetesebb, például a hagyományos akril- vagy zselékörömnek. Az anyag finomabb és vékonyabb réteget képez, így kevésbé látszanak a műköröm illeszkedésével járó vonalak vagy szélek.

Tartósság

Az SNS-körmök tartósak és ellenállóak, ami sokaknak előnyös lehet. A mártogatós por kiváló minőségű és strapabíró felületet biztosít, amely 2-4 héten keresztül megőrzi a szépségét anélkül, hogy megsérülne.

Természetesen nem törésállóak ezek a körmök sem, ilyen szerencsénk nincsen. Nagyobb ütések és komoly fizikai munka esetén könnyen megrepedhetnek, letöredezhetnek a szélek.

Nem károsítja körömfelületet

Aki a lehető legjobban szeretné óvni körmei egészségét, de nem tud lemondani a szalonba járásról, annak remek megoldás lehet az SNS-köröm. Az eljárás során nem szükséges a körömlemez csiszolása vagy megfelelő tapadás érdekében a felső réteg lefejtése, így a köröm természetes állapota megőrizhető. Mindemellett nem kell UV-lámpa alá helyezni a körmöket ahhoz, hogy az anyag megkössön.

Rengeteg design és választék

Nem kell lemondanunk egyetlen színről vagy mintáról sem, hiszen SNS-technikával is elkészíthető szinte minden design. Bármilyen méretű, formájú és színű körmöt szeretnénk, körmösünk biztosan el tudja készíteni számunkra. Legyen szó akár francia manikűrről, ombre körmökről, sőt akár hő hatására színt váltó körmökről.

Vannak-e hátrányok?

Ez a sok előny túl szép, hogy igaz legyen. Sajnos megvannak az SNS-technika hátrányai is, amelyeket meg kell fontolnunk, mielőtt elköteleződünk ezen manikűr mellett.

Szakember szükséges

Az SNS-körmöket tapasztalt szakembernek kell elkészítenie, mivel a helyes technika fontos az optimális eredmény eléréséhez. Az otthoni elkészítés nehéz és kudarchoz vezethet.

Amennyiben makacsul ragaszkodunk ahhoz, hogy otthon készítsük el körmeink, nézzük meg az alábbi videót. Ettől nem leszünk képzett manikűrösök, de rengeteg próbálkozás és tanulás árán, idővel mi is elsajátíthatjuk, hogyan kell SNS-körmöket készíteni.

Időigényes folyamat

Az elkészítés több időt vehet igénybe, mint a hagyományos műkörömépítés esetében. A rétegek közötti száradási idő miatt az eljárás hosszabb időt vehet igénybe. Átlagosan 1,5 órás procedúrára számíthatunk. Hogyha természetes körmeinknél hosszabbat szeretnénk, számítsunk arra, hogy akár 3 órát is a szalonban kell ülnünk.

Nehezebb eltávolítani otthon

Az SNS-körmök eltávolításához is szakértőre szorulunk. A folyamat hosszabb és bonyolultabb lehet, mint a hagyományos műkörömépítésnél, és ha nem megfelelően távolítják el, a körömlemez károsodhat. Mi már próbáltuk otthon leszedni, nem lehetetlen, de rengeteg időbe telt, és nagyon körülményes volt. Ebből tanulva, mindig bízzuk körmösünkre a feladatot, hiszen ő jobban ért hozzá.

Ezek fényében döntsük el, hogy mennyire vonzó alternatíva számunka az SNS a hagyományos műkörömhöz képest. Tartós és természetes körmeink lesznek, fényévekkel kíméletesebb módon. Fontos azonban megismételni, hogy szakemberre kell bíznunk magunkat a körmök elkészítésekor és azok eltávolításakor.

Mutatunk néhány ötletet is, ha inspirációra vágyunk:

(Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top