nlc.hu
Trend

Így (ne) hordd a rózsaszínt!

Így (ne) hordd a rózsaszínt!

2023 nyarán kétségkívül nincs trendibb szín a rózsaszínnél. Elmondjuk, hogyan ne lőj mellé vele!

A már tavaly óta felkapottnak számító Barbiecore irányzat, ahogyan arra számítani lehetett, a közelmúltban bemutatott Barbie film hatására minden eddiginél népszerűbbé vált. A mozi marketingje rózsaszínbe borította a fogyasztói társadalmat, a legkülönfélébb iparágak képviselői ültek fel a Barbie-vonatra és jelentkeztek tematikus kampányokkal, kollekciókkal, a legintenzívebben pedig, már jellegéből adódóan is a divatipar reagált a trendre. Éppen ezért aktuális szót ejteni arról, miként is lehet a rózsaszínt ízlésesen és stílusosan viselni. 

Ne told túl!

A rózsaszínhez, tetszik, nem tetszik, meglehetősen erős sztereotípiák kapcsolódnak, melyek ugyan átalakulóban vannak – és ezért maga a Barbie film, illetve a Barbiecore irányzat is kétségkívül megteszi a magáét –, azonban a változás nem egyik napról a másikra zajlik. Éppen ezért egyelőre az első és legfontosabb szabály a rózsaszín viselésekor, hogy ne told túl! Semmilyen értelemben. Az erőltetett módon kihívó ruhadarabok viselése persze más színekben sem ajánlott, azonban rózsaszínben ezek még közönségesebbnek hatnak. Éppen ezért a rózsaszín holmi legyen lehetőleg letisztultabb, szofisztikáltabb szabásvonalú. Ha például a szoknyahossz mini, nincs szükség mellé mély dekoltázsra is, ha a dekoltázs mélyebb, akkor viszont a szoknya legyen inkább midi fazonú. És nem, nincs szükség habcsókszerű fodrokra sem, megteszi helyette két-három szolidabb masni is.

Így hordd a rózsaszínt!

Fotók: Getty Images

A rózsaszín holmiknak nem kell feltétlenül közhelyes értelemben véve „csajosnak” lenniük. Lezserebb ruhadarabok, például egy bővebb szabású blúz vagy nadrág is mutatós ebben a színben, ha az igényes anyagból, illetve szabásvonallal készül. Ami viszont kerülendő, az a slamposság, melyre ez a színárnyalat igencsak rá tud erősíteni. 

Így hordd a rózsaszínt!

Fotók: Getty Images

Nem feltétlenül kell ragaszkodni ahhoz sem, hogy a rózsaszín legyen a öltözék uralkodó színe, különösen akkor nem, ha nem érzed kimondottan magadénak. Az is kellőképpen hatásos és mutatós lehet, ha csupán egy-két kiegészítőd, például a táskád és/vagy a cipőd rózsaszín, a szett többi eleme pedig más árnyalatú. 

Így hordd a rózsaszínt!

Fotók: Getty Images

Az a bizonyos, sokat emlegetett kevesebb több elv a rózsaszín esetében tehát nagyon is követendő. 

Színkombinációk és minták

Három olyan szín van, amivel a rózsaszín bármely árnyalatát lényegében kockázatmentesen kombinálhatod, ezek pedig a fekete, a fehér, valamint a farmerkék. Az egyik legnagyobbat hibázni pedig azzal tudsz, ha különböző rózsaszín árnyalatokat viselsz egy szettben, melyek azonban ütik egymást.

Így hordd a rózsaszínt!

Fotók: Getty Images

A rózsaszín persze bátran bevethető monokróm összeállításokban, mi több, jelenleg ez az egyik legtrendibb viselési módja. Az ilyen outfitek összeállításához azonban elengedhetetlen a megfelelő színérzék. A rózsaszín mindemellett persze kombinálható a komplementer (vagyis a színkörön vele szemben álló) színével, a zölddel, de sárgával, lilával is párosítható, sőt, jó ideje nem számít már tabunak naranccsal vagy pirossal viselni sem. A titok a tónusok összehangolásában rejlik, mely azonban „haladó szint”. Ha e tekintetben bizonytalannak érzed magad, kombináld inkább a három, előző bekezdésben említett tuti színnel.

Így hordd a rózsaszínt!

Fotók: Getty Images

Nem mindegy persze az sem, hogy a rózsaszín mely árnyalatát viseled, hiszen hiába passzol hibátlanul az öltözék többi eleméhez, ha a színtípusodtól elüt. A tavasz típusúaknak a szín finomabb, pasztelles árnyalatai, a nyár típusoknak a teltebb és puhább tónusok, míg a tél típusnak az élénk, erőteljes, ám hűvös rózsaszínek állnak jól. Akiknek a rózsaszín a legkevésbé előnyös, azok az ősz típusba tartozók, ám a tompább, kissé bordósba vagy barnásba hajló árnyalatait ők is viselhetik. 

Így hordd a rózsaszínt!

Fotók: Getty Images

Akár domináns árnyalatként, akár kevésbé hangsúlyosan van jelen egy anyag mintájában a rózsaszín, az esetek többségében igaz az, hogy a legízlésesebb megoldás, ha ezt az elemet hagyjuk érvényesülni az összeállítás „főszereplőjeként” és egyszínű,  letisztultabb darabokkal kombináljuk. Az egyszínű holmi lehet szintén – a mintában található tónussal minél inkább megegyező árnyalatú – rózsaszín, de összekacsinthat a minta egy másik színével is. Ami viszont kerülendő, hogy további, elütő színű mintás holmikkal vagy épp stílusban oda nem illő elemekkel kombináljuk a rózsaszín mintás darabot.

Kedvet kaptál?

Íme a kedvenc rózsaszín ruháink és kiegészítőink az aktuális kollekciókból, Barbiecore stílusban.

Rózsaszín divat
Megnézem
Összes kép (30)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top