nlc.hu
Trend

Még életében megrendezte saját temetését egy 34 éves nő

Még életében megrendezte saját temetését egy 34 éves nő

Az eseményen, ami a fiatal nő életét ünnepelte, végül 200 vendég jelent meg.
Megrendezte saját temetését még az életében.

Heidi Satterthwait 2018-ban tudta meg, hogy egy meglehetősen ritka rákbetegségben, úgynevezett MDS-ben szenved, melynek következtében a szervezete képtelen elégséges mennyiségű vérsejtet termelni. Miután az év elején nyilvánvalóvá vált, hogy a betegsége gyógyíthatatlan, és már nincs sok ideje hátra, Heidi úgy döntött, még életében elköszön mindenkitől, aki fontos volt számára.

Megszervezte a saját temetését, amiről nővére, Jenna Satterthwaite azt nyilatkozta a BBC rádióműsorában: „

Varázslatos, de egyben nagyon fájdalmas ünnepség volt ez, ahol valamilyen formában minden résztvevő Heidi életét ünnepelte.”

A műsorban Jenna a temetésről azt mondta, leginkább egy esküvőhöz tudná hasonlítani. „A Heidi által szervezett emlékezés sok elemében hasonlított egy esküvőhöz: voltak pohárköszöntők, beszédek, sőt az est végén még tánc is – amihez a dallistát Heidi állította össze a kedvenceiből.” Jenna azt mondja, testvére az első pillanattól kezdve nagy rendezvényt szervezett, ám menet közben többször elbizonytalanodott, vajon tényleg eljönnek-e a meghívott vendégek.

„Volt egy pillanat, amikor biztosak voltunk benne, hogy a szűk családon kívül legfeljebb 10 ember jön majd el. A temetés napján aztán mind nagyon megkönnyebbültünk: egymás után érkeztek a vendégek és végül 200-an ünnepeltük Heidi életét.” Jenna azt mondja, ellentétben a hagyományos temetésekkel, ami a gyászoló hozzátartozóknak ad egyfajta lezárást, Heidi megoldása lehetővé tette, hogy ő is elköszönjön az élettől.

„Olyan volt ez a temetés, mint egy felkiáltójel a mondat végén. A mondat végén, ami az életét jelképezi.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top