nlc.hu
Trend

Öltözködési babonák

5 öltözködési szokás, ami szerencsét hoz

Ahogy annyi minden máshoz, az öltözködéshez is számos babona kapcsolódik a keleti és a nyugati világban egyaránt. Ideje megismerkedni velük!

Viseld kifordítva!

Ha véletlenül kifordítva vetted fel valamelyik ruhadarabodat, ne vedd le, hogy visszafordítsd, hanem hagyd magadon úgy, ahogy van, mivel ez szerencsét hoz – tartja a talán leginkább közismert öltözködési babona. A hiedelem szerint ha a ruhadarabot visszafordítod, elhagy a szerencse. Abban az esetben viszont nem működik dolog, ha direkt veszel fel valamit fordítva, hogy szerencséd legyen.

Számít a gombok száma 

Egy másik babona szerint ha páratlan számú gomb van a ruhádon, az vélhetően szerencsét hoz. Ha a ruhán páros számú gomb van, azt is szerencsehozóvá teheted, egész egyszerűen úgy, hogy rávarrsz egy plusz gombot.

Szerencsés pöttyök

Egyes hiedelmek szerint a pöttyös ruhák vonzzák a szerencsét és a jólétet. A magyarázat szerint azért, mert a ruhán található pöttyök alakja a pénzérmékére emlékeztet.

Pöttyös ruhás nő

Fotó: Getty Images

Hordd a vágyaidat!

Ha olyan ruhákat viselsz, melyeken valamilyen módon megjelennek az álmaid, vágyaid, azok viseléskor minden alkalommal ezekre fognak emlékeztetni és a vonzás törvénye értelmében segítenek bevonzani azok megvalósulását.

Születési elem 

A kínai számmisztika szerint a születési éveket az öt elem egyikéhez – tűz, víz, fa, fém és föld – társítják. A kapcsolódó babona szerint jó, ha olyan elemek színeit viseljük, melyek hiányoznak belőlünk, például a tűz eleműek a víz vagy a föld színeit, a fa eleműek tüzes vagy fémes színeket, és így tovább. Ezzel a módszerrel ugyanis egyensúlyt és harmóniát teremthetünk az életünkben.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top