nlc.hu
Trend

Így keress pénzt a megunt ruháiddal!

Így csinálj pénzt a megunt ruháidból!

Legtöbbünknek sokkal több ruhája lóg a vállfán és fekszik a polcokon, mint amennyit valójában hordunk. Miért is ne válhatnánk meg tőlük úgy, hogy még jól is járunk?

Mostanra szinte biztosan mindenki elővette a tavasszal szekrény mélyére elpakolt őszi és téli ruhákat. Ez pedig általában egyet jelent a szanálással, az egyes darabok átgondolásával: biztosan kell-e még nekünk az a pulcsi, biztosan fogjuk-e idén végre hordani azt a szoknyát… Sokszor azért válunk meg fájó szívvel egyes ruháinktól, mert sajnálnánk, ha a kukában végezné, de szerencsére mostanra egyre jellemzőbbé vált az adományozás. Mit tegyünk azonban, ha szeretnénk valamilyen módon inkább pénzt látni egy-egy nem hordott, de jó állapotban lévő kabátból vagy nadrágból, hogy aztán könnyebben tudjunk vásárolni magunknak újat helyette?

Gardróbrendezés

Fotó: Getty Images

Eladás online

Jól bevált csatorna megunt holmijaid eladására a Facebook Marketplace, a Vinted applikáció vagy éppen a Jófogás, illetve Vatera. Legnagyobb eséllyel az első két platformon jársz sikerrel, hiszen ez pörög mostanában leginkább. Ha szerencsés vagy, már néhány nap alatt pénzzé teheted megunt ruhadarabod. A szerencsén túl azért te is befolyásolhatod saját sikeredet, ha betartasz néhány aranyszabályt.

  • Minél több szögből fotózd be az eladni kívánt ruhadarabot!
  • Ügyelj a jó megvilágításra, ellenőrizd, hogy a színek élethűek-e, hogy a ruhán minden részlet jól látszik-e!
  • Szedegesd le a szöszmöszöket a ruháról fotózás előtt, szükség esetén vasald ki, és fazonjától függően döntsd el, hogy az ágyra terítve mutat jobban, vagy inkább vállfára akasztva!
  • Írj minél alaposabb leírást róla: oszd meg méretét, márkáját, állapotát, így megfelelően és részletesen tudod tájékoztatni leendő vásárlódat.
  • Reális árat próbálj meghatározni: ha túl olcsó lesz az ajánlatod, akkor bánni fogod utólag, ha viszont túl sokat kérsz ruhádért, akkor lehet, hogy hiába vársz az érdeklődő üzenetekre.
  • Csakis rajtad múlik, hogy postán adod fel ruhádat, esetleg inkább személyesen találkozol az érdeklődővel, a ruhapróbát kérő vásárlóknak pedig milyen módon biztosítasz erre lehetőséget. Ha nem szeretnél idegeneket a lakásodba engedni, akkor érdemes egy semleges helyszínre egyeztetned vele időpontot, még jobb, ha egyszerre többekkel is találkozol ugyanazon a helyen, ha megteheted, hiszen így időt és energiát spórolsz majd meg.

Garázsvásár

Az utóbbi években egyre népszerűbbek a garázsvásárok. Ha többen összeálltok, és közösen hirdetitek meg az eseményt, akkor még nagyobb esélyetek van a sikerre. Sőt! Ruhán kívül, itt lehetőséget kaptok minden más, megunt vagy nem használt holmitok továbbadására, legyen szó ékszerről, műszaki cikkről vagy éppen könyvekről, kisebb bútorokról. Készíthettek saját Facebook-eseményt is, de az is jó megoldás, ha csatlakoztok egy meglévő közösséghez, hogy minél több embert elérjetek. Ilyen például a GARÁZSVÁSÁR-OK hirdetése nevű nyilvános Facebook-csoport. Gyakran nyilvános eseményeken, állandó garázsvásárokon is van lehetőség magánszemélyként helyet bérelni: például Újlipótvárosban a Kacabajka, illetve Budán a Hegyvidéki Kipakoló. Ez igényel egy kis befektetést, nevezetesen a stand- vagy polcbérlés díját, de jó sok embert tudsz elérni vele, és még kalandnak is kiváló. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy míg az érdeklődőkre válsz, te is körbe tudsz nézni kincsek után. 

Gardróbrendezés

Fotó: Getty Images

Beszámítás használtruha-üzletben

Néhány tíz évvel ezelőtt jól bevált megoldás volt, hogy a használtruha-üzletek átvették bizományba, amit az ember megunt és eladni kívánt. Hosszú időre megkopott ez a szokás, nem volt elérhető a módszer, viszont örömmel jelentjük, hogy mostanra újra visszatért. A Swappis, illetve a RE RU HA üzletek átveszik a jó állapotú, szezonális használt ruhádat, egyszerre akár 15 darabot is, majd ezekért pontokat kapsz. A pontok számítása a leadott ruha márkája, állapota, anyaga és eladhatósága alapján történik – minél „értékesebb” a holmi, annál több pontot kapsz érte. Ezeket akár azonnal levásárolhatod, az üzletben vásárolt ruhákért pedig akár 50% kedvezményt is kaphatsz.

Ruháid eladása üzlet közvetítésével

Ha nem a levásárlás, hanem a pénzkeresés a célod, akkor a ruhabizományi boltok segíthetnek. Nem lesz más teendőd, mint bevinni az üzletükbe a kiválasztott ruhadarabokat, és várni, hogy azokra rátaláljanak a vásárlók. Két hónapon keresztül van esély rá, hogy gazdára leljen, amit eladni kínáltál, e-mailben kapsz értesítést majd tőlük arról, ha letelt az idő, de arról is, ha megtörtént az értékesítés. Amire természetesen fontos és érdemes figyelned itt is: kimosva, kivasalva vidd be hozzájuk a ruháid, éppen olyan igényességgel, ahogyan te is szívesen megvennéd azt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top