nlc.hu
Trend

Ektoin, az új kedvenc hatóanyag a szépségápolásban

Ismered az ektoint? Ez a hatóanyag most a szupersztár a bőrápolásban

Segít abban, hogy a bőr hidratált legyen, miközben véd a káros hatásoktól. A szakértők szerint az ektoin igazi aduász, ha bőrápolásról van szó.

Ha szépségápolásról van szó, akkor mindig akadnak új hatóanyagok, amelyekről addig nem nagyon hallottunk, majd hirtelen minden róluk szól. Ilyen volt korábban a hialuronsav és a C-vitamin, majd ezeket követte a niacinamid és peptidek, csak hogy egy párat emeljünk ki. És most ideje, hogy megismerjük a legújabb sztár nevét, bemutatjuk az ektoint.

Mi az ektoin?

Az ektoin egy ciklikus aminosav, amely olyan mikroorganizmusokban található, amelyek szélsőséges, zord környezetben élnek, és ún. extremolitként azt a célt szolgálják, hogy megvédje a baktériumokat az azokat érő káros hatásoktól. Ugyan egy természetesen anyag, mesterséges úton is előállítható, és számunkra azért hasznos, mert segít abban, hogy a bőrünk hidratált legyen, miközben megvédi az olyan káros hatásoktól, mint például az UV-sugárzás. 

Igazi szuperhős, ha a bőrápolásról van szó. Még érzékeny bőr esetén is használható, így a napi szépségápolási rutin elengedhetetlen kelléke

 

– nyilatkozta Mary Berry, a Cosmos Labs vezérigazgatója és alapítója. 

Nő a fürdőszobatükör előtt

Fotó: Pexels

Hogyan hat?

Antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, és pajzsként működik a környezetszennyezéssel, illetve az olyan zord körülményekkel szemben, mint a szélsőséges hideg vagy meleg. És ugyan ahogyan írtuk, az UV-A sugárzás ellen is védelmet nyújt, de ez nem jelenti azt, hogy ne kellene mellette használni magas faktorszámú, széles spektrumú fényvédő krémet. Ezenkívül az ektoin egy védőréteget hoz létre, amely magába zárja a nedvességet.

„Hidratáló tulajdonságainak, valamint annak köszönhetően, hogy segít megvédeni és helyreállítani a bőrgátat, az ektoin különösen előnyös lehet azok számára, akiknek bőrirritációja és -gyulladása olyan állapotokra vezethető vissza, mint az ekcéma és az atópiás dermatitisz” hangsúlyozta dr. Ashley Magovern bőrgyógyász.

Egy nő arcápoló szérumot használ

Fotó: Pexels

Hogyan használjam?

Az ektoin elég sokoldalú, akár napozás után is használhatjuk, hogy megnyugtassa a bőrünket, de vannak, akik szerint kisbabáknál is lehet alkalmazni. A szakértők szerint a hatóanyagot tartalmazó krémek és szérumok is részei lehetnek a bőrápolási rutinunknak, amire figyelni kell, hogy a koncentráció 0,3 százalék és 2,0 százalék között legyen.

A többi termék miatt pedig nem kell aggódni, a legtöbb hasznos összetevővel elég jó csapatot alkotnak. Az antioxidánsokkal, a C-vitaminnal, az E-vitaminnal és a ferulasavval együtt hatékonyan veszi fel a harcot az öregedés idő előtti jeleivel és az UV-sugárzás okozta károsodással szemben. Hialuronsavval együtt használva elősegíti, hogy a bőrünk kellően hidratált legyen, a peptidekkel vagy retinollal együtt pedig bőrünk megújulását támogatják.

Hozzá kell tenni, ugyan a fentiek mind nagyon kecsegtető ígéretek, akinek érzékeny a bőre, minden új terméknél és hatóanyagnál először tesztelje, hogy nem okoz-e problémákat, mielőtt azt beépítené a bőrápolási rutinjába.

Ez is érdekelhet ekcéma Megnézem

 

(via Refinery29)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top