nlc.hu
Trend

71 éves fitnesznagyi

71 évesen fitneszversenyeken indul a szexi nagyi

69 évesen indult el az első fitneszversenyén és azóta nincs megállás.
Renée Landers

Renée Landerst fiatal kora óta érdekelte az egészséges életmód és a rendszeres testmozgás is része volt az életének. A várandóssága idején azonban csigolyaelcsúszás alakult ki nála. Harmincas-negyvenes éveiben továbbra is igyekezett minél többet mozogni, azonban a fájdalmai ebben egyre inkább meggátolták, mire pedig az ötvenes évei közepére ért, már emelni is alig tudott valamit.

58 évesen úgynevezett lumbális fúzió eljárással stabilizálták a gerincét. Ezt követően kezdett dolgozni egy edzővel, aki sérült sportolók rehabilitációjára specializálódott. Ő látta meg benne a lehetőséget és azt javasolta neki, hogy legyen fitneszversenyző.

„Nem igazán tudtam, mi az, de belenéztem.  Ez nagyszerű – mondtam Dustinnak. De nem tudom elképzelni, hogy felvegyek egy szűk, csillogó bikinit, és egy csomó idegen előtt lépjek színpadra. Csak folytattam, amit csináltam. Körülbelül 65 éves koromig nem is gondoltam rá többet. Elmentem Németországba néhány barátnőmmel és csináltam pár képet a tengerparton. Amikor rájuk néztem, csalódott voltam. – mesélte Renée. – Már négy-öt éve súlyzózol, de képes vagy többre – mondtam magamnak. Nem akartam a kövérkés nyugdíjas sztereotípiájává válni. Keményen edzettem és 10 kilót fogytam.”

Mindez lendületet adott neki és immár új céllal folytatta a még keményebb edzéseket: hogy fitneszversenyzővé váljon.

69 évesen aztán benevezett az első fitneszversenyére, „bikini” kategóriában. 

„A színpadra lépés ijesztő volt. De én az embereim között voltam. Egyformán gondolkodunk és támogatjuk egymást. Nincs ítélkezés. Soha senki nem mondta nekem: Mit csinálsz? 70 éves vagy! Az első versenyem után vissza sem néztem. Összesen kilencen indultam az elmúlt két évben.”

A műsorok nem olcsók. A versenyeken nagyjából 1000 dollárt költ a regisztrációra, utazásra, szállodai szobákra és szépségápolási szolgáltatásokra, például szoláriumra, sminkre és fodrászra, a csillogó bikinik darabja pedig 300 és 2000 dollár között vannak. Nemrégiben azonban talált egy szponzort, így ruhákat és bikiniket is kap, cserébe azért, hogy az Instagramon ezekben pózoljon, így a 71 éves fitnesznagyi immár modellként is dolgozik.

A korát meghazudtolóan fiatalos és szexi Renée-t gyakran megkörnyékezik fiatalabb férfiak: „40-es éveik végén és 50-es éveik elején járó férfiakkal randevúzom. Az interneten és néha műsorokon találkozom velük.”

Renée szerint amint öregedni kezdünk, elkezdjük láthatatlannak érezni magunkat, ez azonban jó alkalom arra, hogy többé ne elégedjünk meg annyival, hogy elfogadhatóan érezzük magunkat, hanem törekedjünk a nagyszerű életre. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top