nlc.hu
Trend

Tippek a legmakacsabb ünnepi smink eltávolítására

Csillámos vagy vízálló smink? Nem lesz többé kihívás a lemosásuk!

Csillámok, vízálló smink vagy erős rúzs? Bár tudjuk, hogy nagyon makacsak, ezúttal egyik eltávolítása sem lesz kihívás a következő tippekkel!

Pontosan tudjuk, mennyire macerás egy hosszú nap után még azzal babrálni, hogy maradéktalanul eltüntesd az ünnepi sminked. Mert elfáradtál a karácsonyi szervezésben, rohangálásban és ajándékozásban. Vagy mert hajnalban estél haza a szilveszteri buliról. Egyszerűen nincs hozzá kedved (nekünk sem) és kész.

De hidd el, a másnapi éned – illetve rövidtávon a párnád, hosszútávon pedig a bőröd – mérhetetlenül hálás lesz, ha mégis megteszed ezt az extra lépést lefekvés előtt. Akármennyire makacs smink is van rajtad, most minden fajtára hoztunk néhány tippet, hogy megkönnyítsük a lemosásukat.

Csillámos smink

Ha VAN sminktípus, ami elképesztően makacs! Akárhogy dörzsölöd, nem jön le, a végére pedig csak annyit érsz el, hogy a szemeden kívül már olyan random helyeken is találsz csillámot, mint a nyakad, az orrod és valahogy a füled mögött (????). Van azonban egy nagyon jó trükkünk az eltávolítására: ehhez csak az ajándékcsomagolásból megmaradt ragasztószalagra lesz szükséged.

  1. Gyengéden nyomd rá a ragasztót a glitteres sminkedre, és óvatosan húzd fel. Ismételd meg addig, amíg fel nem szeded vele a csillám nagy részét. Ha érzékeny a bőröd, érdemes egy párszor a kézfejedre ragasztani, hogy ne legyen túl erős.
  2. Használj egy olajos bázisú tisztítót, amivel feloldhatod a maradék sminket. Mosd meg, és szárítsd meg az arcod.
  3. Amint teljesen megszáradt, vesd be újra a ragasztót, hogy a legragaszkodóbb glittereket is felszedd.
ünnepi smink

Fotó: Ekaterina_Jurkova/Getty Images

Erős rúzs

Ehhez a vazelin lesz a legjobb barátod. Merthogy nemcsak pikk-pakk leszedi a legpigmentáltabb rúzsodat is, de egyúttal hidratálja is (a matt verzió által kiszárított) ajkaidat is. Egy érmenagyságú mennyiséget kenj fel a szádra a vazelinből, és hagyd rajta maximum öt percig. Ezután fogj egy nedves törölközőt, és töröld tisztára az ajkaidat, amik puhák, rúzsmentesek és ápoltak lesznek.

Vízálló smink

A vízálló smink remek választás egy átbulizandó éjszaka előtt, utána viszont meggyűlhet vele a bajod. De ha fogsz egy nagy csomag vattát és a jól bevált sminklemosódat, és lépésenként szünetet tartasz, illetve mindig tiszta vattát használsz, nem lesz vészes. Mutatjuk a haditervet:

  1. Áztass jól át két vattát a sminklemosóddal. Tényleg áztasd el őket, nem baj, ha csöpög belőle a lemosó – ez a kulcsa annak, hogy szétrombolt a makacs pigmenteket.
  2. Helyezd a vattát a lemosandó területre, és hagyd ott 30 másodpercig.
  3. Vedd el a vattát, maximum 10 másodpercig gyengéden masszírozd át a területet, majd mosd le.
  4. Ezután mosd meg az arcod úgy, ahogy amúgy is szoktad.

via és via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top