A mellvért az új dekoltázs!

nlc | 2024. Január 13.
A vörös szőnyegen kevés trendibb dolog van manapság a mellvértnél.

A mellvért története az ókori Görögországig nyúlik vissza: hagyományosan bronzból és bőrből készítették, és védőfelszerelésként funkcionált. A kifutókon először a hatvanas években jelent meg a holmi divatkiegészítőként, az elmúlt időszakban pedig ismét reneszánszát éli, elsősorban a vörös szőnyegen. Akkor, amikor dekoltázs tekintetében szinte már lehetetlen újat mutatni, a melleket részben vagy egészben fedő, akár viselőjének saját domborulatairól mintázott fémlap kétségkívül sokkal eredetibb és akár művészi módja a keblek megvillantásának. 

Az alábbi galériában megnézheted az elmúlt évek legemlékezetesebb mellvértes outfitjeit:

Zendaya

Zendaya volt az „első fecske”, aki újra divatba hozta a mellvértet. A 2020-as Critics' Choice díjátadón viselte ezt az összeállítást, melyet Tom Ford tervezett. (Fotó: Profimedia)

Harper's Bazaar 2020 február

Ugyanilyen rózsaszín mellvértben pózolt aztán Gwyneth Paltrow a Harper's Bazaar 2020-as februári címlapján. (Fotó: Harper's Bazaar)

Kim Kardashian

Kim Kardashian 2020 karácsonyán posztolta magáról ezt a fotót az Instagramra. A képen a Schiaparelli divatház kreációját viselte, melyet a márka kreatív igazgatója, Daniel Roseberry alkotott meg, személyre szabottan a számára. (Fotó: Instagram)

Olivia Wilde

Olivia Wilde 2022-ben A nők beszélnek című film premierjére választotta ezt a fekete-arany kreációt, mely Gabriella Hearst munkája. (Fotó: Profimedia)

Ellie Goulding

Ellie Goulding a tavalyi Brit Awardson jelent meg ebben az összeállításban. A mellvértet Cameron Hancock brit tervező készítette a számára, azonban nem az énekesnő saját felsőtestét mintázza. (Fotó: Profimedia)

Rihanna

Rihanna 2023-as Super Bowl show-ján viselt mellvértet, tűzpiros overálja alatt. (Fotó: ANGELA WEISS / AFP)

Chiara Ferragni

Chiara Ferragni a Sanremói Dalfesztivál műsorvezetőjeként viselte ezt az arany mellvértet és a hozzá illő, királykék ruhát a Schiaparelli divatháztól. (Fotó: Daniele Venturelli/Daniele Venturelli/Getty Images )

Lupita Nyong'o

Lupita Nyong’o a Tony díjátadón fekete, maszkulin stílusú nadrágkosztümje alatt egy realisztikus, ezüst mellvértet viselt, melyet a saját felsőtestéről vett minta alapján készített el Misha Japanwala pakisztáni tervező. (Fotó: Dimitrios Kambouris / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez decemberben, az ELLE’s Women in Hollywood gálán Grace Ling New York-i divattervező futurisztikus stílusú kreációját viselte. A mellvért 3-D fémnyomtatással készült. (Fotó: Profimedia)

via

Exit mobile version