Eloszlatjuk a leggyakoribb tévhiteket a hajfestésről

CS.Á. | 2024. Április 18.
Számtalan olyan állítás kering a hajfestéssel kapcsolatban, melyek valóságalapja megkérdőjelezhető. Összegyűjtöttük a leggyakoribbakat.

Gátolja a növekedést, megváltoztatja a hajszerkezetet, tilos utána a hőkezelés: csak néhány tévhit, melyet a hajfestéssel kapcsolatban jól ismerünk, valójában pedig csak kevés a valóságalapja. Ha te is fested a hajad, akkor mutatjuk, mik a leggyakoribb hibás elméletek, melyeknek kár volna teljesen bedőlnünk!

GettyImages-528761268

1. A hajfesték eltávolítja a természetes olajokat a hajból: a minőségi, korszerű hajfestékek előírásnak megfelelő használata mellett nem károsul a haj, ha gondoskodunk utókezeléséről és ápolásáról (Fotó: GettyImages)

GettyImages-644001379

2. A természetes alapanyagból készült festékek nem okoznak allergiát: bár valóban ritkán fordul elő, de növényi alapanyagok, például a henna is kiválthat allergiás reakciókat, így érdemes ezek használata előtt is bőrpróbát végezni. (Fotó: GettyImages)

GettyImages-1490373861 (1)

3. Hajfestés után ártalmas a hőhatás: a túlzott hőhatás festett és festetlen haj esetén is káros, alacsony hőfokkal azonban biztonsággal használható hajszárító és hajvasaló is (Fotó: GettyImages)

GettyImages-970166536

4. Minél tovább hagyjuk hatni a festéket, annál mélyebb lesz a szín: bár valóban befolyásolhatja a szín mélységét az, hogy mennyi ideig hagyjuk hatni, ne térjünk el a használati útmutatótól, mert sok esetben mélyebb vagy sötétebb nem lesz a haj a túlnyújtott hatóidőtől, viszont jelentősen károsodhat (Fotó: GettyImages)

GettyImages-1371077353

5. Tovább marad intenzív a szín, ha ritkábban mosunk hajat: A gyakori hajmosás előidézhet gyorsabb fakóságot, azonban a hajmosástól függetlenül is változik a szín idővel a természetes oxidációs folyamatok miatt (Fotó: GettyImages)

GettyImages-1182888188

6. A hajfestés akár annyira is károsíthatja a hajat, hogy többé nem nő: A nem megfelelően alkalmazott hajfesték okozhat jelentős problémákat, ezek azonban a hajszálakat érintik, nem pedig a hajtüszőket (Fotó: GettyImages)

Exit mobile version