nlc.hu
Trend

Dúsabb és hosszabb lesz a hajad, ha rendszeresen eszel ebből

Dúsabb és hosszabb lesz a hajad, ha rendszeresen eszel ebből

Természetes módon is elérheted, hogy hajad dús, hosszú és egészséges legyen. Ha odafigyelsz arra, mit eszel, szinte garantált a látványos eredmény is.

Fontos, hogy megfelelő ápolással őrizzük meg hajunk egészségét, de a balzsamok, pakolások és szérumok mellett legalább ekkora a jelentősége annak, hogy az ápolás belülről kezdődjön. A megfelelő ásványi anyagok és vitaminok bevitele rengeteget számít hajunk növekedése szempontjából is, ha pedig kellő módon odafigyelünk erre, akkor hajkoronánk dúsabb, hosszabb és fényesebb lesz.

C-vitamin

Erős antioxidáns, mely segít megvédeni a hajszálakat a környezeti stressz hatásaitól.  Elengedhetetlen a vas felszívódásához, ami szintén nagyon fontos a haj növekedéséhez, valamint segíti a kollagéntermelést, így erősítve a haj szerkezetét. Nagyszerű forrása többek közt a paprika, a citrusfélék, a brokkoli és az eper.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Vas

Segít oxigént szállítani a hajhagymákhoz, ez pedig nélkülözhetetlen a haj növekedésében. Vasban gazdag ételek fogyasztásával megelőzhető a vashiány által okozott hajhullást, mely gyakran előfordul nők körében. Sok vasat találhatsz a vörös húsokban, spenótban, lencsében és májban.

Cink

A cink segít megőrizni a hajhagymák egészségét, elengedhetetlen a haj növekedéséhez és a hajhullás megelőzéséhez. Cinkben gazdasg élelmiszer például a marhahús, tökmag, lencse.

A-vitamin

Fontos szerepet tölt be a haj növekedésében és az egészséges fejbőr fenntartásához a faggyútermelés szabályozásával. Hiánya esetén könnyen tapasztalhatunk száraz, viszkető fejbőrt és hajhullást. Bevitelét fokozhatod sárgarépa, édesburgonya, sütőtök, spenót és kelkáposzta fogyasztásával.

Szelén

Védi a hajszálakat a környezeti károsodástól és segít fenntartani a fejbőr egészségét. Erős támogatást ad, ha rendszeresen építesz tonhalat, garnélarákot, teljes kiőrlésű gabonát és belsőségeket étkezéseidbe.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Folsav

Segíti a sejtek növekedését és megújulását, beleértve a hajsejteket is, hiánya esetén a haj növekedése lelassul, hajszálaink vékonyabbá és gyengébbé válhatnak. Folsavban gazdag többek közt a lencse, avokádó, sötétzöld leveles zöldségek és babfélék. 

E-vitamin

Az E-vitamin védi a hajat a káros UV-sugaraktól és egyéb környezeti stresszhatásoktól is, segít fenntartani a fejbőr egészségét és erősíti a hajszálakat. Ha gyakran szerepel étkezéseidben napraforgómag, mandula, spenót és avokádó, akkor gondoskodni tudsz megfelelő beviteléről is.

B7-vitamin

Kulcsfontosságú szerepet játszik a haj növekedésében, mivel segíti a fehérjék, például a keratin termelését, ami a haj alapvető összetevője. Hiánya hajhulláshoz vezethet. Megfelelő beviteléről gondoskodni tudsz tojássárgája, mandula, dió, teljes kiőrlésű gabonák és avokádó fogyasztásával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top