nlc.hu
Trend
Ezért vonzóbbak a szakállas férfiak

Ezért látjuk vonzóbbnak a szakállas férfiakat

Egy kutatás során az összes megkérdezett nő az arcszőrzettel rendelkező férfiakat részesítette előnyben.

Mark Zuckerberg még április 18-án posztolta azt a videót, melyben a Meta AI új verzióját jelentette be. A videón mesterséges intelligencia által generált szakállal látható. A poszthoz számos komment érkezett, melyek a legkevésbé sem a tehnolóiai újításra reagáltak, sokkal inkább arra, hogy a Facebook atyja mennyivel vonzóbbnak látszik arcszőrzettel. A Zuckerberget szakállal és anélkül ábrázoló képek azóta kereszül-kasul bejárták a közösségi oldalakat. A egyik ilyen poszthoz még Gwyneth Paltrow is hozzászólt: „Ezen a képen úgy néz ki, mint a volt férjem [Chris Martin].”

Mark Zuckerbeg szakállal és anélkül (Fotók: Instagram)

Mark Zuckerbeg szakállal és anélkül (Fotók: Instagram)

Egy 2016-ban megjelent tanulmány arra következtetésre jutott, hogy a nők a szakállas férfiakat részesítik előnyben, amikor hosszú távú partnert, illetve gyermekeik jövendőbeli apját keresik. 

A kutatók 8520, 18 és 100 év közötti nőt kértek meg arra, hogy értékeljenek arszőrzettel rendelkező, illetve simára borotvált arcú férfiakról készült fotókat az alapján, hogy fzikailag mennyire tartják őket vonzónak ésmennyire tudnának velük elképzelni hosszú távú kapcsolatot. Az eredmény az lett, hogy az összes megkérdezett a bizonyos mennyiségű arcszőrzettel rendelkező férfiakat részesítette előnyben. 

A szakállas férfiakat magasabbra értékelték a hagyományosabb alfa tulajdonságok alapján, vagyis általában véve férfiasabbnak, társadalmilag dominánsabbnak tűntek. 

„Ez azért lehet, mert hatozottabbá teszi az arcot az állkapocs vonalában, és javítja az életkor és a férfiasság észlelését”– magyarázta a HuffPostnak Barnaby Dixson, a tanulmány vezető szerzője. 

A tanulmányból kiderült ugyanakkor az is, hogy a nők többsége nem a hosszú szakállat, hanem a nagyjából 10 napos arcszőrzetet találja a leginkább vonzónak. 

„Ez egy kompromisszum, mert maximalizálja a vonzerőt a szakállt szerető nők és a szakállellenesek számára is” – mondta a szakember. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top