Ha ezt veszed észre, egyértelmű, hogy azonnal vágatni kell a hajadból

nlc | 2024. Május 15.
Nem csak a tördezett hajvégek figyelmeztetnek, hogy aktuálissá vált legalább egy „egészségügyi” hajvágás. Ezekre a jelekre is érdemes figyelni!

A fodrászok általánosságban véve azt javasolják, hogy 8-12 hetente vágassunk a hajunkból, azonban az is tény, hogy a hajtípus, a hajszerkezet, a hajnövekedés gyorsasága és persze a frizura is meghatározza, hogy valójában milyen gyakran van szükségünk hajvágásra. Ami köztudottan és egyértelműen utal rá, azok a töredezett hajvégek, ám ezen kívül is vannak jelei annak, hogy bizony itt az ideje megválunk néhány centimétertől.

Lenőtt frizura

Ha vállnál rövidebb frizurát, például bubit viselsz, akár már néhány centis lenövés is egészen megváltoztatja annak formáját, karakterét. Éppen ezért, ha szeretnéd tartani magad az adott hajviselethez, ajánlatos minden hónapban felkeresned a fodrászodat, míg hosszabb fazonoknál elegendő 8-10 hetente megtenni ugyanezt. 

Fejfájás

Hihetetlen vagy sem, de a túl sok haj akár fejfájásokat is okozhat. A nagyon vastag, durva tapintású, elnehezedett hajat érdemes gyakrabban vágatni. A réteges vágásokkal könnyedebb frizura alakítható ki, ami a fejbőrt is kíméli. 

Illusztráció: Getty Images

Elvékonyodó copfok, fonatok

Ha azt veszed észre, hogy a hajad copfba fogva vagy befonva lefelé látványosan elvékonyodik, az szintén biztos jele annak, hogy ajánlatos vágatnod belőle.

Nehéz fésülés

A sérült, töredezett tincseket nehezebb kifésülni, mint az egészséges hajat. Amennyiben azt tapasztalod, hogy nehezebbé vált a fésülködés, mint amilyen korábban volt, eljött az ideje a hajvágásnak.  

Gyorsabban száradó hajvégek

Ha a hajvégeid gyorsabban száradnak mint a hajad többi része, az azt mutatja, hogy porózusabbak lettek, és nem tudják megtartani a nedvességet, illetve azt, hogy a haj nem egységesen tartalmaz tápanyagokat. A problémára szintén a hajvágás jelent megoldást.

via

Exit mobile version