nlc.hu
Trend
Idejétmúlt esküvői trendek

Ezeket az esküvői trendeket ideje lenne mellőzni

Hiába népszerűek, a szakember szerint manapság már divatjamúltak és csak feleslegesen költöd a pénzt ezekre az esküvői trendekre.

Az esküvőnek megvannak a maga hagyományai, és persze a mindenkori divatja is. A The Sun kérdésére egy esküvőszervező mondta el azt, szerinte melyek azok a népszerű esküvői trendek, amiket ideje lenne mellőzni.  

Túlméretezett virágdíszek

A virágok az esküvők elengedhetetlen részét képezik, azokban a szakértő óva int a túlméretezett csokroktól. Szerinte a visszafogottabb, minimalista dizájn ezen a téren is elegáns és időtlen megjelenést biztosít. 

A virágokkal, pálmalevelekkel, pampafűvel megpakolt boldogságkapu a bohém esküvői irányzat kötelező kelléke volt, azonban az esküvőszervező szerint már ez is egyre inkább divatjamúlttá válik, és ugyanez igaz a műsövényekre, művirág falakra is. Tanácsa, hogy ha ilyen dekorációt szeretnél, az készüljön élő növényekből. 

Esküvő

Illusztráció: Getty Images

Feliratok

A rendszerint a fogadás helyszínének bejáratánál elhelyezett feliratos táblákat felesleges pénzkidobásnak tartja a szakember, ugyanis azt legfeljebb érkezéskor látják a vendégek és nem is feltétlenül törődnek vele. Azt a pénzt, amiből ilyen táblát csináltatnál, inkább költsd jó minőségű üdvözlő italra: a pohár pezsgőnek vagy bornak vélhetőleg jobban örülnek majd a násznép tagjai.

Köszönőajándékok és vendégkönyv

Az olyan köszönőajándékok, mint például a kulcstartók, ritkán szereznek valódi örömet a meghívottaknak, az esküvőszervező szerint éppen ezért kihagyhatók. Az így fennmaradó pénzt érdemes valamilyen extra szórakoztatásra, például fotókabin bérlésére költeni. 

A szakember elmondta: manapság a papír alapú vendégkönyv sem aktuális már. Helyüket átvették a hang- illetve videóüzenetek. 

Az esküvőszervező hozzátette: a bevett hagyományok közül sem kötelező mindent követni, ha az a házasulandók számára nem komfortos. A nagy nap teljes lehet például csokordobás vagy menyasszonytánc nélkül is. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top