nlc.hu
Trend
Összeöltöztek a hercegnők

11 ruha, ami több koronás szekrényében is megtalálható

Hercegnők, vagy királynők? Semmit nem jelent, mert éppen úgy inspirálódnak a kollégáik ruhatárából, ahogy mi is.

A királyi ruhatárnak szigorú szabályai vannak: az előírások többek között megszabják, hogy a királyi család tagjainak mikor kell a lehető legelőkelőbben megjelenni, ahogyan azt is, mikor viselhetnek koronát. De nem csak az igazán előkelő események előtt egyeztetnek a személyes öltöztetőjükkel: akkor is kikérik a tanácsát, ha valami szabadtéri, sportosabb programon vesznek részt. Na, azért senki ne sajnálja őket, mert a királyi családtagok akkor vásárolgatnak – igen, ruhát is – amikor csak akarnak. Ha előkelő eseményről van szó, akkor bizony a luxus és az elismert divattervezők ruháit viselik. Mégis sokan járnak például fast fashion butikokba is, és bizony az is elő-előfordul, hogy egymás ruhatárából inspirálódnak. Ezekre hoztunk jó sok példát!

Bár más a színük, de mindkettő ruha a Beulah London “Ahana” elnevezésű darab. Az áruk pedig 625 font. A dán Mária bézs, Katalin hercegné pedig pink árnyalatot választott.

Mary dán királynő, és Katalin wales-i hercegnő

Mary dán királynő, és Katalin wales-i hercegnő (fotó: Getty Images)

Beatrix hercegnő, és távoli rokona Sophia Winkleman (aki Mihály, kenti herceg menye) ugyanazt a Beulah London ruhát viselték, csak más-más színben.  Egyébként mindketten 2022-ben tették ezt, egy királyi összejövetelen.

Beatrix hercegnő, és Sophie Winkleman

Beatrix hercegnő, és Sophie Winkleman (fotó: GEtty Images)

Miért is ne viselhetné egy lány, az édesanyja korábbi ruháját?! Erre láthatunk jó példát a dán Isabella esetében, aki a bérmálkozásán édesanyja fehér Max Mara blézerét és egy hozzá passzoló nadrágot viselt.

Mary dán királynő, és lánya Isabella

Mary dán királynő, és lánya Isabella (fotó: GEtty Images)

A kiegészítők nagyon eltérőek, de a ruhák azonosak. Maxima holland királyné  2017-ben, a svéd Magdolna hercegnő pedig 2018-ban viselte az olasz divattervező, Giambattista Valli ruháját.

Magdolna svéd hercegnő, és Maxima holland királyné

Magdolna svéd hercegnő, és Maxima holland királyné (fotó: Getty Images)

A barack mesés árnyalata: bizony, néha megéri a szokásostól eltérő színt viselni. És milyen jól tette ezt Viktória svéd koronahercegnő, és Maxima holland királynő. A ruha egyébként egy Ellie Saab darab. Először a svéd trónörökös viselte 2016-ban, majd a következő évben már Maxima is beszerzett egyet.

Viktória svéd koronahercegnő. és Maxima holland királyné

Viktória svéd koronahercegnő. és Maxima holland királyné (fotó: Getty Images)

A látszat csal, Zsófia hercegné, valamint a dán királyné, Mary nem egyforma ruhát, hanem egyforma szoknyát viselnek. A babakék Hugo Boss szoknyából egyébként nem csak nekik, de még a spanyol királynénak is van.

Zsófia svéd hercegné, s Mary dán királyné

Zsófia svéd hercegné, s Mary dán királyné

Még nem ismerték egymást, de már összeöltöztek. Igaz, Katalin ennek a ruhának egy hosszabb verzióját viselte a 2014-es Royal Variety előadáson. Meghan viszont sötétkékben és rövidebb fazonban gyűjtötte be magának ezt a Zarita ruhát 2012-ben.

Katalin walesi hercegné, és Meghan Markle

Katalin walesi hercegné, és Meghan Markle (fotó: GEtty Imaes)

Népszerűek a Hugo Boss termékek a királyi családoknál. Ez a krémszínű ruha, rakott szoknyával, és nyaki kivágással is egy Hugo Boss darab. 

Zsófia svéd hercegné, és Letízia spanyol királynő

Zsófia svéd hercegné, és Letízia spanyol királynő (fotó: GEtty Images)

Családban marad! Ezt is mondhatjuk arra az Emilia Wickstead ruhára, amit Zsófia, edinburgh-i hercegné, és Beatrix hercegnő is viselt. Zsófia a Royal Ascot első napján választotta ezt a ruhát még 2018-ban, Beatrix pedig egy évvel később, a királynő hivatalos születésnapján.

Zsófia edinburgh-i hercegné, és Beatrix hercegnő

Zsófia edinburgh-i hercegné, és Beatrix hercegnő (fotó: GEtty Images)

A spanyol királyné ruhaválasztása szinte mindig makulátlan. Jól illik hozzá egy vörös bőrszoknya, ahogy a ‘köpenyes’ ruha is. Ezt másolta le egy évvel később Meghan Markle is. A ruha tervezője egyébként Stella McCartney.

Letízia királynő ás Meghan Markle

Letízia királyné ás Meghan Markle (fotó: GEtty Images)

Ez a smaragd színben pompázó estélyi két koronásnak is elnyerte a tetszését: Beatrix 2019-ben Londonban egy Dior divatbemutatóra választotta a fénylő estélyit, Katalin pedig 2020-ban Dublinban.

Beatrix hercegnő, és Katalin walesi hercegné

Katalin walesi hercegné, és Beatrix hercegnő (fotó: GEtty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top