nlc.hu
Trend
Diana hercegnő bosszúruhája

Sosem hallott titok derült ki Diana hercegnő bosszúruhájáról

A híres ruha tervezője, Christina Stambolian olyasmit árult el, amit korábban még soha.

Diana hercegnő öltözékei közül az egyik legikonikusabb darab kétségkívül a bosszúruha, vagyis az a kis fekete, melyet 1994-ben a Vanity Fair partiján viselt, ugyanazon a napon, amikor a televízió bemutatta azt a dokumentumfilmet, melyben Károly herceg először vallotta be nyilvánosan viszonyát Camilla Parker-Bowles-szal.

A ruhát Christina Stambolian görög kreátor tervezte Diana számára. A divattervező ma is élénken emlékszik arra a napra, amikor Diana először besétált londoni üzletébe, miután bátyjával, Earl Spencerrel ebédelt.

„Diana vett egy fekete-piros rövid, nappali ruhát, egy sárga selyemblúzt és egy kis, krémszínű ujjatlan blúzt, aminek az ára körülbelül 400 font volt – idézte fel. A vásárlást követően a Lady Di azt mondta neki: Különleges ruhát szeretnék egy különleges alkalomra. Nem számít, hogy rövid vagy hosszú. Valami különlegesnek kell lennie.”

Diana hercegnő bosszúruhája

Diana hercegnő a bosszúruhában (Fotó: Princess Diana Archive/Getty Images)

A tervező ezek után rajzolt néhány vázlatot a hercegnőnek:  „A ruha merész volt, meglehetősen rövid, és jócskán kilátszott belőle a lába és a bőre. Diana nem volt biztos benne. Kicsit kockázatosnak tartotta. Olyat akart, ami jobban takar, hosszabb és magasabb nyakú.”

Stambolian azonban arra biztatta, hogy bártan mutassa meg a lábait. Diana végül igent mondott a stílusra. A kreátor pedig azonnal fekete színt javasolt, a hercegnő azonban eredetileg krémszínben képzelte el a ruhát. Végül aztán a fekete színre is rábólintott.

Két varrónő több mint 60 óra munkával készítette el a kreációt, mely ezt követően három éven át nem került elő Diana gardróbjából. 

„Nagyon csalódott voltam. Aztán rájöttem, hogy a megfelelő alkalomra várt. Valentinóhoz ment, hogy ruhát vegyen arra a bizonyos eseményre. Aztán Valentino felhívott minden újságot, mondván, holnap megjelenik a ruhámban.”

Amikor azonban Diana értesült erről, úgy döntött, semmiképp sem tesz szívességet neki, inkább egy másik ruhát vesz fel a partira. Ekkor esett a választása Stambolian kreációjára. 

A többi pedig már divattörténelem. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top