nlc.hu
Trend
Helyes borotválkozási technika

Így kerüld el a borotválkozás utáni piros pöttyöket!

Ha betartasz három egyszerű, de lényeges szabályt, elkerülheted az igen kellemetlen borotvaégést a mindennapi szőrtelenítés során.
Borotválkozás

A borotvaégés, vagyis a borotválkozás hatására jelentkező kipirosodás, kipattogás, égő érzet az egyik legkellemetlenebb és leggyakrabban előforduló bőrirritáció azok körében, akik borotva segítségével szabadulnak meg a nem kívánt testszőrzettől. A közösségi médiában is népszerű amerikai bőrgyógyász, dr. Lindsey Zubritsky mindössze három szabályt kell betartanunk ahhoz, hogy elkerüljük a borotvaégést. Ezeket egy TikTok-videóban osztotta meg követőivel.

„A szőrnövekedéssel ellentétes borotválkozás mikrosérüléseket és vágásokat okoz a bőrön, ami több gyulladást, irritációt és a baktériumok elszaporodását eredményezi” – magyarázta. Éppen ezért a borotvát mindig a szőrnövekedéssel megegyező irányban húzzuk végig a bőrünkön!

A doktornő második tanácsa, hogy a borotválkozáshoz mindig használjunk krémet vagy zselét, de ezek hiányában még a tusfürdő is megteszi, a lényeg, hogy valamivel mindenképpen kenjük be a borotválandó testfelületet. 

A borotvaégéstől mentes borotválkozás harmadik alappillére pedig, hogy legalább hetente egyszer vagy kétszer használjunk testradírt. Az elhalt hámsejtek eltávolítására és a pórusok eltömődésének megszüntetésére alfa-hidroxisavakat vagy béta-hidroxisavakat tartalmazó hámlasztókat ajánl. Hozzátette: a hozzá hasonló „lusta lányok” számára az is megoldás lehet, ha hetente néhányszor szalicilsavas tusfürdőt, vagy benzoil-peroxidos lemosót használnak, amely elpusztítja a bőrirritációt, pattanásokat okozó baktériumokat.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top