nlc.hu
Trend
Újra divat a köldökpiercing

A Z-generáció döntött: a köldökpiercing újra trendi

Ha megtartottad a köldökpiercingedet a kilencvenes évek óta, most már semmiképp ne válj meg tőle! A testékszer ugyanis újra a szupertrendi kategóriába került.

A az ezredforduló környékének kétségkívül legdominánsabb testékszer-trendje volt a köldökpiercing. Az Y2K irányzat jegyében a korszak számos irányzata visszatért, köztük a crop top és a csípőnadrág is. Így voltaképpen várható volt, hogy előbb vagy utóbb a köldökékszer is újra divatba jön. És megtörtént. 

Britney Spears a 2001-es MTV VMA

Britney Spears a 2001-es MTV VMA gálán (Fotó: Kevin Mazur/WireImage)

A Z-generációs szupersztárok közül Billie Eilish volt az első, aki köldökpierncinget kezdett hordani, még 2018 környékén. Manapság a korosztály számos meghatározó trendszettere, így Ice Spice, Doja Cat, Addison Rae, Tyla, Megan Thee Stallion és Cardi B is visel ilyen testékszert, de a millenial generáció hírességei közül is többen hordanak köldökpiercinget, többek között Vanessa Hudgens vagy Julia Fox. 

Ice Spice
Megnézem
Összes kép (9)

 

„Olyan ez, mint egy szerelmes levél az Y2K korszakhoz, amelyben felnőttem” – nyilatkozta a Marie Claire-nek  Tefi Pessoa, az 1,8 millió követővel rendelkező, 33 éves TikTok-sztár, amikor arról kérdezték, hogy miért visel köldökpiercinget. 

Köldökpiercing

Fotó: Getty Images

A köldökpiercinget – vagy navel piercinget – általában közvetlenül a köldök feletti bőrbe helyezik be, ami lehetővé teszi, hog az ékszer a köldök fölé lógjon. Egyéni anatómiai adottságoktól vagy épp ízléstől függően azonban a köldök alatti bőrben vagy az oldalsó peremen is elhelyezhető. 

Az ékszert szúrással helyezik be, a fájdalomérzet a többségénél 10-es skálán 4-5 körüli. A testékszer gyógyulási ideje 6-8 hónap, de a teljes gyógyulás akár egy évet is igénybe vehet. 

Itthon a köldökpiercing szúrás ára ékszerrel együtt, szolgáltatótól függően jellemzően 7000 és 20 000 forint között alakul. 

A legideálisabb anyagok köldökpiercinghez az implantátum minőségű rozsdamentes acél, a titánium és az arany. A legnépszerűbb piercingtípus köldökben az ívelt barbell, két végén sima vagy akár kövecskékkel díszített golyókkal. Köldökékszerként viselhető ugyanakkor más formájú, például spirál, karika, vagy valamilyen fityegővel megtoldott piercing is. 

via1, via2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top