nlc.hu
Trend
Így hordd az ősz kedvencét, a kockás szoknyát!

Így hordd az ősz kedvencét, a kockás szoknyát!

A kockás szoknya ebben a szezonban mindenféle változatban divatos. Megmutatjuk, hogyan viselheted stílusosan.
Kockás szoknyák

A kockás szoknya olyan klasszikus darab, mely sosem megy ki teljesen a divatból, idén ősszel azonban különösen domináns trend. Ráadásul ebben a szezonban mindenféle hosszban, szabással és gyakorlatilag az összes létező kockatípussal trendi, ennek köszönhetően pedig szinte bármilyen stílusú szettbe beilleszthető valamilyen formában, a szofisztikálttól az eklektikusig. Az alábbiakban adunk némi inspirációt, miként viselheted.  

Alapdarabokkal

A kockás szoknyát kombinálhatod alapdarabokkal, például basic pulóverrel, blúzzal, letisztult vonalú blézerrel vagy épp szövetkabáttal. Ilyenkor a szoknya az öltözék főszereplője, az összeállítást pedig az teszi igazán harmonikussá, ha a kockás mintában megtalálható árnyalatok köszönnek vissza az outfit többi – egyszínű – elemén is. 

Kockás szoknya divat
Megnézem
Összes kép (5)

Iskoláslányosan

Az iskoláslányos stílus szintén dívik. Az összeállítás autentikus darabja a pliszírozott, kockás miniszoknya, azonban ha abban nem éreznéd magad komfortosan, más fazonú, akár hosszabb kockás szoknyából is kiindulhatsz. A szoknyát kombináld fehér inggel – amihez nyakkendőt is köthetsz –, valamint blézerrel, mellénnyel vagy egy elegánsabb kardigánnal! A bokazokni vagy térdzokni szintén jellegzetes eleme az ilyen típusú szetteknek, de hasonló hatást érhetsz el egy térd- vagy combcsizmával is. 

Kockás szoknya divat
Megnézem
Összes kép (5)

Sikkesen

Sikkes outfitekhez is kiváló alap egy kockás szoknya, ezen belül is elsősorban – bár nem kizárólag – a ceruza szabású vagy A-vonalú, térdig vagy az alá érő modellek. A szoknyát párosítsd elegáns blúzzal vagy kardigánnal, illetve hordhatod a megegyező anyagú kosztümkabáttal vagy a mintázat valamely színével harmonizáló blézerrel is. Az öltözékhez magas sarkú, vagy alacsonyabb, de ugyancsak elegáns lábbeli illik.  

Kockás szoknya divat
Megnézem
Összes kép (5)

Sportos darabokkal

Az aktuális trendek jegyében a kockás szoknyát sportosabb holmikkal, például feliratos pólóval, melegítőfelsővel, bomberdzsekivel is abszolút ér kombinálni. Ezekhez a szettekhez a lezserebb, bővebb vagy akár aszimmetrikus szabású kockás szoknyák passzolnak a legjobban. 

Kockás szoknya divat
Megnézem
Összes kép (5)

Rock-punk stílusban

A kockás szoknyák, különösképp a piros-fekete, skót kockás darabok rock-punk stílusban is hordhatók. Autentikus kísérőik ilyenkor a fekete felsőrészek, a bandapólók, a bőrdzsekik, valamint a bakancsok vagy magasszárú tornacipők.    

Kockás szoknya divat
Megnézem
Összes kép (5)

Eklektikusan

A kockás szoknyák bohém, eklektikus outfitekbe is hibátlanul passzolnak. Ebben az esetben mindent bele: kombinálhatod őket élénk színekkel, feltűnő ruhadarabokkal, más mintákkal – például a szezon másik nagy favoritjával a leopárdmintával –, de akár több különböző kockás mintát is párosíthatsz. Az ilyen összeállításokat ugyanakkor tudni kell viselni, azokon mutatnak csak igazán jól, akik teljesen magukénak érzik, hogy kitűnjenek a tömegből. Rajtuk viszont nagyon. 

Kockás szoknya divat
Megnézem
Összes kép (5)

Ha kedvet kaptál…

Amennyiben kedvet kaptál a stílushoz, ám úgy érzed, hogy a tökéletes kockás szoknya még hiányzik a ruhatáradból, az alábbiakban mutatjuk a legcsinosabb darabokat hazánkban is elérhető divatmárkák aktuális kollekcióiból.

Kockás szoknya divat
Megnézem
Összes kép (22)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top