TV-sztárok

Demcsák Zsuzsa: Norbi, ne ronts a helyzeteden

A legutóbbi békés vasárnapot Schobert Norbi posztja zavarta meg, és hogy lássuk, nem csak egy csipcsup balhéról van szó, eláruljuk: mozgalom is szerveződött, hogy kémiatanárra gyűjtsenek a fitneszgurunak.

Megtette a hatását Schobert Norbi vasárnapi posztja, mára elmondhatjuk: sokkal több ember van tisztában azzal, mi a kémiai vegyjel és mi a képlet. Ha röviden összefoglaljuk, akkor ennyi történt:

  1. Nobi kiírta: Demcsák Zsuzsa: Norbi, ne ronts a helyzeteden
  2. Rögtön jöttek a hozzászólások, amelyekben felhívták a figyelmét, hogy a kokainnak nincs vegyjele, amiről ő beszél, az a képlet.
  3. Rengeteg mém készült, mint például ez: 
    Demcsák Zsuzsa: Norbi, ne ronts a helyzeteden
  4. Több, mint 1000 ember fejtette ki a véleményét, volt, aki egyszerű érveket sorakoztatott fel, miszerint az égvilágon semmit sem jelent, ha két képlet hasonlít, lásd például oxigén és az ózon (O2 vs O3), mert ettől még hatalmas a különbség. Mások mindennek elhordták, hogy micsoda egy bunkó ember, és Norbi jobban tette volna, ha “tesióra helyett néha kémiára is járt volna”
  5. Norbi elnézést kért, amiért elírta a posztot, és javított (már, amennyiben ez javításnak számít):
    Demcsák Zsuzsa: Norbi, ne ronts a helyzeteden

Ha itt befejeződött volna a történet, akkor ma nem lett volna Norbi sem a Mokkában, ahol tovább magyarázkodott. Bár csak telefonon érték el, még így is kínos volt hallgatnia őt Demcsák Zsuzsáéknak. Amikor Norbi megtalálta az értelmét is annak, miért lett ebből ilyen balhé: szerinte így több emberhez eljutott a téma, és most mindenki vitatkozik a kokain és a cukor hatásáról. A műsorvezető egy ponton túl nem bírta, és finoman csak annyit mondott: 

Demcsák Zsuzsa: Norbi, ne ronts a helyzeteden

“Nyilván, erről nem lehet vitatkozni, mert ez nem lehet vita tárgya” – jegyzete meg.

“Ez nem vitatárgya, ez tudományosan megállapított tény” – hangzott a válasz, majd jött egy érezhetően jól előkészített csattanó, a “volt-e neked kockás füzeted annak idején?”, és Demcsák Zsuzsa itt érezte, hogy le kell állítani a beszélgetést.

“Szerintem, ne rontsd a helyzetedet, Norbi.”

De a finteszguru ragaszkodott a játékhoz, és kicsikarta a műsorvezetőből, hogy annak idején bizony írtak kockás füzetbe, pedig az nem is kockás, hanem négyzetrácsos. “Persze, elé lehet írni a szlengeket, meg lehet így is, úgy is fogalmazni, biztos vagyok benne, hogy lehet ezen rágódni.”

De ha van időd, hallgasd meg a beszélgetést, hogyan is jutunk el odáig, hogy a kémiai képlet szlengszava a vegyjel, és mikor figyelmezteti Demcsák Zsuzsa Norbit ismét: “Mondtam már, hogy ne súlyosbítsd a helyzeted.”

Demcsák Zsuzsa: Norbi, ne ronts a helyzeteden

Íme az adásrészlet:

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top