TV-sztárok

Ítélet született Szilágyi István fiának ügyében

Szilágyi István fiát, Pétert azért tartóztatták le nyáron a rendőrök, mert állítólag egy vita hevében összeverte az édesapját. A színész és felesége tagadta mindezt, hogy védjék a fiúkat, azt mondták, a színész elesett. A tárgyalás során a bíróság dr. Dombai Gyula igazságügyi orvosszakértő szakvéleményét hallgatta meg, aki kijelentette, nem lehetséges, hogy Szilágyi István sérüléseit az okozta, hogy ráesett a tűzifára. A színművész fejbőre sérült, a szeme alatt foltok voltak, három bordája eltört, és a mellkasán is találtak zúzódásokat, amik mind arra következtetnek, hogy megverték.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság hétfőn első fokon kimondta: Szilágyi István fia bűnös súlyos testi sértés bűntettében, ezért két év börtönre ítélték. Ugyanakkor tekintettel arra, hogy még soha nem büntették, a testület három évre felfüggesztette a büntetést. A Lópici Gáspárt megformáló színész fia, még mindig tagad, az utolsó szó jogán annyit mondott: Voltak konfliktusaink az apámmal, de sosem bántottam őt! Szülei a bírósági ügy során mindvégig kiálltak fiuk mellett, folyamatosan biztosították szeretetükről és arról, hogy teljes szívükből várják őt haza.

Míg a védelem enyhítésért, addig a vád súlyosításért fellebbezett az ítélet kihirdetése után. A bíróság ítélethozatalánál elhangzott: súlyosító körülménynek minősül, hogy Péter közeli hozzátartozóját bántalmazta, az édesapját, aki felnevelte, és gondoskodott róla. Ugyanakkor erősen az enyhítés mellett szólt az a tény, hogy még sosem volt bírósági ügye a férfinak, ennek köszönheti azt, hogy felfüggesztették a börtönbüntetését – írja a Blikk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top