Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
TV-sztárok

Trump a bálnák hercegnének nevezte Károly herceget

Donald Trumpnak nem sikerült helyesírási hiba nélkül leírni a „walesi herceg” kifejezést.

Helyesírási baklövést követett el a walesi herceg címének leírásakor Donald Trump amerikai elnök. Egyik csütörtöki Twitter-bejegyzésében az elnök „h” betűvel bővítve Whales hercege néven illette Károly trónörököst, walesi herceget. A whale szó angolul bálnát jelent.

A közösségi médiát bírálatok özöne árasztotta el, mire Donald Trump korrigálta a hibát.

A szóban forgó Twitter-bejegyzésben Trump egyébként az ABC televíziónak szerdán este adott interjúját kommentálta, elemzők szerint magyarázta. Az interjúban az elnök a többi között arról beszélt, hogy külföldről is elfogadna a politikai vetélytársait lejárató információkat, ezt nem tartaná beavatkozásnak az amerikai választási folyamatba és nem szükségszerűen tájékoztatná erről a Szövetségi Nyomozó Irodát (FBI).

Károly herceg Donald Trump

Károly herceg és Donald Trump (Getty Images)

„Ha valaki felhívna egy külföldi országból, tegyük fel, Norvégiából, és azt mondaná, hogy kompromittáló információi vannak az ellenfelemről, akkor talán azt mondanám, rendben, szívesen meghallgatnám őket” – fogalmazott a televíziós interjúban.

Megjegyzéseit demokrata párti politikusok éles bírálattal illették, mire Trump csütörtökön az említett mikroblog-bejegyzésben vette védelmébe mondandóját. „Naponta találkozom és beszélgetek külföldi kormányok képviselőivel. Épp most találkoztam Anglia (Egyesült Királyság) királynőjével, Whales hercegével, az Egyesült Királyság miniszterelnökével, Írország vezetőjével, Franciaország elnökével és Lengyelország államfőjével. Mindenről beszéltünk!” – írta az Egyesült Államok elnöke a bejegyzésben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top