TV-sztárok

7 sztár, akit emberöléssel vádoltak

Brutális gyilkosság, részegen okozott halálos autóbaleset – előfordul, hogy a sztárokat is emberöléssel vádolják. És néha el is ítélik őket.

A folyamatosan reflektorfényben élő sztárok és celebek életében jócskán vannak furcsa fordulatok, de az különösen sokkoló, ha egy másik ember halálát okozzák. Több esetben véletlen balesetről van szó, de arra is van példa, hogy gyilkosság a vád. Összeszedtük a leghíresebb ügyeket.

Oscar Pistorius

A műlábas futó négyszeres paralimpiai bajnok volt, és nagyon sokat tett azért, hogy a közvéleménnyel elfogadtassa a másság tiszteletét. A küzdeni tudás példaképe lett, hazájában, Dél-Afrikában nemzeti hősként tisztelték. Ekkor következett be a tragédia: 2013. február 14-én, Valentin-napon több lövéssel megölte a barátnőjét, a modell, ügyvéd és emberi jogi aktivista Reeva Steenkampet.

Az akkor 26 éves Ocar Pistorius azt állította, hogy betörőnek hitte a 29 éves lányt, azért tüzelt a csukott fürdőszobaajtón keresztül. Bár a vallomások ellentmondóak voltak az ügyben, az atlétát először hat év börtönre ítélték, majd 13 és fél évre súlyosbították a büntetését.

Ann Woodward

Bár itthon jóval kevesebben ismerik a történetét, Ann Woodward esete kísértetiesen hasonlít a Pistorius-ügyhöz. Az 1915-ben Ann Eden Crowell néven született nő színészkedésből és modellkedésből élt, 1940-ben őt választották A rádió legszebbjének – akármit is jelentsen ez. Az igazi társadalmi felemelkedést azonban az hozta meg számára, hogy összeházasodott ifjabb William Woodward milliomos bankörökössel.

A házaspár egy Long Island-i házban élt, ahol 1955. október 31-én Ann betörőnek nézte, és lelőtte a férjét. A rendőrségnek azt mondta, hogy partit adtak a barátaiknak, és az este során többen arról meséltek neki, hogy a környéken betöréssorozat söpört végig. Ettől rettegve összetévesztette a férjét egy betörővel a sötétben, és véletlenül lelőtte.

A bíróság végül felmentette, de sokan nem hittek neki, és az amerikai elit is kivetette magából. 1975-ben öngyilkos lett, és két fiuk is önkezével vetett véget az életének. Egyikük egy évvel anyja halála után, miután visszatért a vietnámi háborúból, a másik 1999-ben, házassági válsága miatt.

Caitlyn Jenner

A Kardashian gyerekek apja – aki pár éve nővé operáltatta magát, és Bruce helyett Caitlyn Jennerként él tovább – 2015 februárjában volt részese egy halálos közlekedési balesetnek.

Jenner az autópályán haladt Malibuban, amikor hátulról belehajtott a 70 éves Kim Howe által vezetett Lexusba. Az ütközés miatt az idős nő kocsija átsodródott a szemközti sávba, ahol nekiütközött egy Hummer. Már nem tudták megmenteni, a helyszínen meghalt.

A nyomozás megállapította, hogy Jenner nem lépte túl a sebességhatárt, és nem is ivott. Végül nem vádolták meg halálos közúti baleset okozásával. Az elhunyt nő családja azonban beperelte a reality-sztárt, aki peren kívül összesen 800 ezer dollárt fizetett a családtagoknak.

Venus Williams

Az amerikai teniszcsillag is halálos autóbaleset részese volt. 2017 nyarán Floridában ütközött össze egy idős házaspár autójával, amelynek következtében a kocsi utasa, a 78 éves Jerome Barson olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy két héttel később meghalt.

Az eset során Venus Williams zöld lámpát kapott, és egy forgalmas kereszteződésbe akart behajtani, de egy másik autós bevágott elé, ezért fékezett, és megállt. Mikor ismét szabad volt az út előtte, továbbhajtott, de közben a másik irányból érkezők is zöld jelzést kaptak, a házaspár autója pedig összeütközött Williamsszel.

Ez is érdekelhet Megnézem

A teniszezőt végül felmentették a vádak alól, mondván, sem ő, sem a másik autót vezető idős nő nem felelős a balesetért, hanem egy harmadik autós okozta a karambolt.

O. J. Simpson

1994. június 24-én holtan találták Nicole Brownt és barátját, Ronald Goldmant a Los Angeles-i házuk előtt. Brutálisan meggyilkolták őket, a gyanú pedig egyből az egykori amerikaifutball-sztár és színész O. J. Simpsonra terelődött.

Volt feleségével 1992-ben váltak el, de kapcsolatuk válásuk után sem volt konfliktusmentes. A helyszínen gyűjtött bizonyítékok is O. J. Simpson ellen szóltak, ráadásul a férfi elmenekült, majd egy élőben közvetített menekülés után feladta magát.

Az évszázad pere hónapokon át lázban tartotta az Egyesült Államokat, míg végül 1995 októberében Simpsont felmentették. Később az áldozatok hozzátartozói által indított polgári peres eljárásban 33,5 millió dollár kártérítésre ítélték, ami gyakorlatilag bűnössége elismerését jelentette.

2008-ban viszont ismét meggyűlt a baja a törvénnyel, és újból már nem úszta meg: fegyveres rablás, emberrablás, bűnszövetkezés vádjával 33 év börtönre ítélték. Kilenc év után, 70 évesen azonban kiszabadult.

Snoop Dogg

Az amerikai rappert azzal vádolták 1993-ban, hogy ő és a testőre lelőtték egy rivális banda tagját, Philip Woldemariamet. Az ügyészek szerint a rapper – akinek az eredeti neve Calvin Broadus – és a testőr hátba lőtte a férfit, miután egy vita után el akart menni. A rapper ügyvédei viszont azt állították, hogy az áldozat volt agresszív, és megpróbált fegyvert szegezni a két másikra. Az ügy évekig húzódott, míg végül 1996-ban Snoopot felmentették a gyilkosság vádja alól.

Amy Locane

A Melrose Place sztárja részegen halálos autóbalesetet okozott a New Jersey állambeli Montgomeryben 2010. június 27-én. Nekiütközött egy idős házaspár autójának, a karambolban a helyszínen meghalt egy 60 éves nő, a férje pedig súlyosan megsérült. A színésznő véralkoholszintje háromszorosa volt a megengedett mértéknek, és 85 kilométer/órával száguldott, ahol legfeljebb 56-tal lehetett volna menni.

Három év börtönbüntetésre ítélték halálos közlekedési baleset okozásáért, majd miután 2015-ben szabadult, a férje beadta a válópert, és keresetet adott be a két lányuk felügyeleti jogaiért. Amy Locane megpróbáltatásai ezzel nem értek véget: 2019 februárjában újratárgyaltak az ügyét, mert túlságosan enyhének találták az ítéletet. Öt év börtönbüntetést kapott, jelenleg szabadlábon van, és várja, hogy döntsenek a fellebbezéséről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top